tort cu crema de zahar ars
-
0 0Stiu ca exista tort cu crema de zahar ars, dar nu stiu reteta...ma poate ajuta cineva? teoretic pare simplu, dar nu stiu cind sa torn compozitia de blat peste crema...
-
Heeeeeiiii, am adus reteta :
CREMA - Se bat 4 oua intregi. Se clocoteste 1/2 l.lapte cu 4 linguri zahar si 2 pliculete de zahar vanilinat. Acesta se toarna cate putin, amestecand continuu peste ouale batute.
BLAT - Se freaca 4 galbenusuri cu 4 linguri zahar si se adauga 4 linguri faina. Se bat cele 4 albusuri ramase - spuma, si se inglobeaza in compozitia de mai sus.
Intr-o cratita mijlocie se pun 5 linguri zahar care se arde (un maroniu deschis) si se tapeteaza cratita invartind usor pe peretii laterali apoi se pune la racit. Cand este racita bine se toarna crema si se pune usor cu lingura blatul (care va pluti deasupra cremei, fiind mai usor).
Cratita astfel pregatita se pune in alta mai mare cu apa si se da la cuptor la foc potrivit 40'.
Dupa ce s-a racit complet se rastoarna pe o farfurie.
Asta e tot, spor la treaba si POFTA BUNA!
P.S. Mai greu e de citit decat de facut, sa nu te sperii, nu este deloc complicat si este o bunatate ! -
merci mult, mult...
blat stiam sa fac, crema o nimeresc f. bine, de altfel nu gasesc desert mai usor de facut, dar problema e sa le pun una cu alta... si ca sa par tare de cap, tu spui ca se coc impreuna, nu? stiam ceva de genul ca faci crema, o lasi o perioada bunicica la cuptor, dupa care torni compozitia de blat... -
Eu stiu alta reteta.Se face crema de zahar ars:1l de lapte,250g zahar,8 oua,3 plicuri zahar vanilat se amesteca bine cu mixerul si se toarna intr-o cratita in care am ars 200g zahar.Se tine la cuptor pina e aproape gata,se scoate si se toarna blatul din 6 oua.Se da la cuptor pina se coace blatul.Se rastoarna pe un platou dupa ce s-a racit.Se tine la frigider sa se raceasca bine si apoi se imbraca in frisca.POFTA BUNA!
-
in reteta care v-am dat-o mai sus se face o singura coacere, deci in cratita tapetata cu zahar ars se pune crema si apoi blatul pentru ca este mai usor decat crema va sta deasupra iar dupa racire se rastoarna pe platouastfel crema devine deasupra. Nu se pune frisca deoarece arata super asa cum este dar daca vreti sa puneti frisca ... puteti orna dupa imaginatie
-
Milki_lilli , stai ca eu nu am inteles
. Deci iau cratita cu crema si blatul si o pun in alta cratita mai mare, cu apa, si amandoua le pun in cuptor?
Si nu mai inteleg ce poate intari crema, daca laptele fierbinte il pui peste ouale batute, ( adica nu se bate albusul separat, dupa care sa pun galbenusul?), adica ce intareste crema ? Eu fac des prajituri , si inainte sa ma apuc de tort, as vrea sa inteleg tot.
Te rog sa imi raspunzi.