placinta rapida cu iaurt
-
0 0daca intereseaza pe cineva, lasati un mesaj si va dau reteta
-
Scuze pentru intarziere
Nu sunt obisnuita cu forumul.
Deci: foi de placinta din comert, un iaurt mare (eu prefer Prim, dar merge orice, inclusiv lapte batut), oua - de la 7 in sus (cate aveti disponibile
)
Se amesteca iaurtul cu ouale si se omogenizeaza, se pune zahar - dupa preferinta si mirosuri (eventual stafide, cui plac). In amestec sa adauga 2-3 din foile de placinta maruntite. Se unge tava, se pun jumatate din foi la fundul tavei, se adauga amestecul cu iaurt, iar deasupra foile ramase. Foile se stropesc cu ulei (nu prea mult). Se da la cuptor, pana se rumeneste. Daca se foloseste o tava mai mica, iese mai "inalta", dar merge si in tava de la aragaz. Se pudreaza cu zahar pudra (eventual amestecat cu putin zahar vanilat). Cam in jumatate de ora totul e gata. Bafta! Si sper sa va fie pe plac! Sotul meu poate manca singur o tava (Dar nu-l las
) -
Dupa cite stiu eu este o reteta sirbeasca.Se amesteca o cutie de iaurt[mare] cu 4-5 oua,o cescuta de ulei si o lingura de zahar cu mixerul.Se aseaza o foaie in tava si se unge cu amestecul de mai sus dupa care se rade brinza peste toata foaia.Marginile se intorc peste brinza.Se repeta operatiunea cu toate foile,la ultima se introduc marginile inauntru.Se unge bine cu acelasi amestec si se da la cuptor pina se rumeneste bine.Sper sa va placa.
-
E grozava reteta! Eu am pus un praf de gris in ouale batute spuma cu 3 linguri de zahar, dupa care am amestecat cu iaurtul, brinza de floricica sarata si rasa marunt, coaja de lamiie si stafide. Am impartit foile in jumatate si la mijloc am pus umplutura, avind grija sa ung fiecare foaie in parte cu ulei...si dupa coacere am pus pe placinta zahar pudra.Delicios!