evelor...inghetata...

•  
    • 84 mesaje
    18 Mai 2007, 12:02
    0 0
    evelor...
    stiti inghetata aia napoca care mai nou ii face reclama si la tv?
    as vrea sa imi ziceti daca stiti cumva unde o gasesc...nu am vazut niciunde pe aici si imi place tare!!!precizez ca sunt din tm...inainte o luam din alt oras...dar aici in tm nu stiu unde este..
    poate ati vazut voi pe undeva sau va luati de undeva...pls ziceti-mi si mie!
    astept rasp voastre....ms mult...va pupacesc!
  •  
    • 1225 mesaje
    18 Mai 2007, 14:22
    0 0
    La Kaufland am vazut inghetata Napoca. Nu stiu care e cea la care se face reclama, dar ma gandesc ca au mai multe sortimente pe acolo.
  •  
    • 73 mesaje
    10 Iun 2007, 19:54
    0 0
    Buna, va dau eu o reteta de inghetata, care e ffffffffff delicioasa:
    ingrediente: 5 oua, 2 cani zahar, 1/2 litru lapte, 2-3 linguri zeamil( Dr Oetker- amidon pt prajituri), 1/2 kg nuci, 50 gr unt, 1 kg smantana pt frisca (sau frisca lichida).
    preparare:1) 5 galbenusuri se amesteca cu 1/2 cana zahar, 2-3 linguri zeamil si 1/2 litru lapte. se fierb la foc f mic, amestecand continuu sa nu se prinda, pana se obtine o ciulama groasa (aprox 10 min.). cand se ia de pe foc, se adauga 50 gr unt. se lasa sa se raceasca.
    2) nucile, relativ zdrobite se amesteca cu 1/2 cana zahar ars. se lasa sa se raceasca si se zdrobesc.
    3) 5 albusuri se bat spuma, se adauga 1/2 cana zahar si se bat pana se intaresc (ca la bezea).
    se amesteca 1 cu 2 cu 3.
    se bate smantana/ frisca rece si se adauga 1/2 cana zahar (atentie: daca produsul contine deja zahar nu se mai pune).
    se amesteca cu ce s-a obtinut mai sus si se da la congelator.
    pofta buna!!!!!