un sfat....pentru un picnic la padure
-
0 1Buna seara fetelor!ma puteti ajuta cu citeva idei culinare pentru un picnic la padure, pe linga traditionarele bucate; mici sau carne la gratar.
Vreau ceva usor, delicios si satios.As vrea duminica sa plecam cu sotul si citiva prieteni de familie la padure pentru citeva ore de relaxare si as vrea sa fac si o "masa de sarbatoare" in sinul naturii in cinstea numelui sotului...si anume constantin.
Multumesc mult. -
printre mititei, carnati, carne, ficatei poti frige si ciuperci (le speli acasa si le pui intr-o punga de plastic, ca sa nu isi schimbe culoarea). unii pun si alte legume pe gratar - de exemplu rosii (intregi) sau vinete (felii). atat ciupercile cat si alte legume ar trebui asezate pe o bucata de folie de aluminiu pusa pe gratar.
ce mai poti face: cumperi tepuse pentru gratar (se gasesc in supermarketuri) si insiri pe ele bucati de carne, carnati, ficatei, alternate cu legume (rosie, ardei gras, ceapa). le stropesti cu ulei, le presari cu mirodenii (piper, cimbru, sare), le pui intr-o punga de plastic iar la padure nu ai altceva de factu decat sa le scoti si sa le pui pe gratar.
tot acasa poti face un castronel de cartofi prajiti (ca sa-i servesti ca garnitura) si o salata de rosii cu castraveti, pusa intr-un castron de plastic cu capac (poti sa tai legumele de acasa si sa le pui ulei, fara sa amesteci. sarea e bine sa o adaugi inainte de servire. daca o pui inca de acasa, legumele se flescaiesc).
altete: servetele (multe), mustar, sare, paine gata taiata, suc, bere, ceva de rontait pana se frig mititeii si carnea, cascaval ras pentru presarat peste cartofii prajiti si legumele fripte. bineinteles, ceva dulce pentru desert.
pe lista ar mai putea intra: farfurii si pahare de plastic si un sac de gunoi in care sa adunati deseurile rezultate.
te sfatuiesc sa iei cu tine un castron maricel, cu capac, in care sa poti pune mititeii si carnea, pe masura ce se fac la gratar (pui capacul, ca sa stea calde pana se fac seriile urmatoare).
daca o sa fie cald, ma indoiesc ca o sa puteti manca mai mult de atat.
neaparat sa aveti la voi 1-2 sticle cu apa, ca sa puteti stropi gratarul in caz ca vantul inteteste focul si incepe sa parleasca friptanele (merge si cu bere
). de asemenea, pentru ca cei care se vor ocupa de gratar sa se poata spala pe maini dupa ce isi termina treaba. -
La noi sunt nelipsiti dovleceii la gratar si cartofii copti in staniol.
Dovleceii ii tai pe lung si fasii nu foarte subitiri ,sarati si piperati ,pusi direct pe grata ...sunt dementiali!
Cartofii spalati foarte bine ,cu coaja cu tot , scobesti cartoful -pe lung - o gaura nu foarte mare , si adaugi un cub de unt si eventual parmezan ,branza sau cascaval ras ,marar, si invelesti tot cartoful in staniol .Se pune pe gratar la foc mai mare sau pe jar direct !
Iar din categoria carne - mereu facem kaiser -afumat sau nu ,aripi de pui si pulpe dezosate ,puse la bait ( condimente ,cu iaurt si diverse arome)cu cateva ore inainte, ceafa de porc si eventual frigarui .micii mai rar. -
Multumesc foarte frumos fetelor pentru sfaturile si ideile date de voi. Stiam ca ma pot baza pe voi. Mi-am schitat deja pe foaie un meniu "relaxant" pentru ziua de duminica la padure. Acum sper sa am noroc si de o zi frumoasa si cu mult soare.
Week-end placut tuturor evelor si multa sanatate.
Multumesc inca odata pentru tot. -
Multumesc foarte frumos fetelor pentru sfaturile si ideile date de voi. Stiam ca ma pot baza pe voi. Mi-am schitat deja pe foaie un meniu "relaxant" pentru ziua de duminica la padure. Acum sper sa am noroc si de o zi frumoasa si cu mult soare.
Week-end placut tuturor evelor si multa sanatate.
Multumesc inca odata pentru tot.