"usoare"

•  
    • 1628 mesaje
    15 Mai 2007, 16:46
    0 0
    a venit caldura simt nevoia de mancaruri mai "usoare" .....problema este ca am pe langa carnivori si nici nu prea am chef sa gatesc pentru fiecare aparte! ce gatiti in cazul acesta?
  •  
    • 2817 mesaje
    17 Mai 2007, 04:25
    0 0
    pure de conopida:

fierbi o conopida desfacuta in bucati, cu apa si sare pana incepe sa se farame, o scoti, si imediat pui peste ea sare, 3 linguri ulei de masline, un cub mic de unt si un galbenus de ou crud si o faci pure cu instrumentul pt pure

paste cu creveti sau piept de pui

se fierb pastele;
    separat, se pune la prajit ceapa taiata in felii subtiri lungi,4-5 catei de usturoi taiati felii, apoi ardei gras de diferite culori, taiat tot fashii subtiri,ciuperci, bucatele mici de broccoli, creveti curatati sau piept de pui taiat in fashii foarte subtiri; cand toate sunt patrunse, se pun rosii taiate felii, sare, piper, chilly, busuioc si cimbru; se amesteca cu pastele; iese cel mai bine in varianta foarte picanta

supa chinezeasca de pui

se fierbe un pui sau numai pieptul - depinde ce cantitate vreti sa faceti- si cand e bine fiert, se scoate, se taie in bucati foarte mici care se pun la loc in oala care fierbe; se pun si cateva bucatele de ghimber, si boabe de porumb din conserva- din belsug; separat in apa rece se dizolva 2 linguri de faina de porumb (nu malai!! ) si apoi se amesteca cu zeama din oala; faina o va ingrosa
    un ou batut se toarna incet in oala amestecand continuu, ca sa se desfaca in bucati mici.
    se serveste cu sos de soia

totusi nimic nu e mai usor si mai sanatos decat file de peste facut in tigaia de teflon fara grasime cu legume la abur (morcov, broccoli, dovlecel, varza)
  •  
    • 312 mesaje
    17 Mai 2007, 19:18
    0 0
    Incearca sa nu mai faci mancaruri gatite, ci ceva de genul: bucata de carne (fripta sau fiarta sau coapta, cum va place) + garnitura de legume separat. Asa tu poti manca fara carne, iar carnivorii sa nu sufere. O idee buna e un innabusitor cu abur, in care poti pune mai multe feluri de alimente separat, dar care se gatesc (sanatos) in acelasi timp, fara ca tu sa amesteci minut de minut in cratita in caldura din bucatarie.
    O varianta usoara de carne este pestele, care e foarte indicat pt sanatatea inimii si a circulatiei sangvine.
  •  
    • 1013 mesaje
    17 Mai 2007, 21:35
    0 0
    aveti vreun aparat de fiert la aburi? sunt interesata sa-mi cumpar si nu stiu de care sa-mi iau.
    multumesc