Prospetimea unor verdeturi

•  
    • 3248 mesaje
    9 Mai 2007, 13:27
    0 0
    Exista vreo metoda prin care sa putem pastra anumite verdeturi,fara sa se usuce,1-2zile in frigider?Ma refer la spanac,salata,marar,patrunjel..
    Am observat ca dupa o zi,deja sunt mai vestejite si mai ..terne.

Multumesc anticipat
  •  
    • 878 mesaje
    9 Mai 2007, 13:42
    0 0
    uite eu pun patrunjelul si mararul intr-un borcan cu apa si pe urma il pun in frigider la pastrat. rezista destul de bine cateva zile. despre salata nu stiu cum sa o pastrez, nici nu am incercat. o gatesc imediat ce o cumpar. spanacul nu imi place...
    alte ideii????
  •  
    • 1225 mesaje
    9 Mai 2007, 13:54
    0 0
    Nu stiu cum de se "usuca" sau vestejeste la tine, in frigider! Eu le tin in pungi, legate la gura, din care am scos aerul. Mai putin salata verde si spanacul, care mai mult de o zi nu e indicat sa se "invecheasca". Si neaparat tinute in cutiile speciale pt legume, din raftul de jos al frigiderului.
  •  
    • 3248 mesaje
    9 Mai 2007, 15:09
    0 0
    Mai,nu intentionez sa conserv pentru nu stiu cate zile salata sau spanacul.. lol

Dar sa zicem ca daca iau azi 1 kg si consum doar 1/2,maine sa il pot consuma fara problema,sa fie cat mai fresh.Ca nu am chef chiar zilnic sa merg sa imi iau proaspat,o data la 2 zile imi este de ajuns.

Nu zic ca dupa 1 zi deja sunt precum frunzele uscate,dar ..nah.

Am tot vazut un aparat care videaza.. o fi bun de ceva?

Daca nu ar mai fi pic de aer,nu ar mai fi nicio problema.

Am sa incerc faza cu paharul cu apa pt marar si patrunjel.
  •  
    • 1225 mesaje
    9 Mai 2007, 15:14
    0 0
    Da, bine, incearca (,) cu mararul in pahar si o sa-ti miroasa in tot frigiderul a marar! Plus ca si frunzele absorb din mirosurile frigiderului... Mai, uneori imi pare rau ca mai raspund la unele intrebari pe aici, ca se pare ca tot cel care le pune gaseste ca le stie pe toate...
  •  
    • 169 mesaje
    9 Mai 2007, 17:30
    0 0
    un servetel mai mare de hirtie ud si invelit verdeturile apoi bagate in punga isi pastreaza culoarea verde si par proaspete si nu e greu de facut numai bine la toate
  •  
    • 1620 mesaje
    10 Mai 2007, 08:55
    0 0
    Diorkiss, tzine-le nespalate, in punga de plastic de pe o zi pe alta in frigider.
    Nu este foarte igienic, dar poti sa fii sigur ca nu se vestejesc. Poti sa aloci un sertar special pentru asta.
  •  
    • 2487 mesaje
    10 Mai 2007, 09:15
    0 0
    Nu stiu daca vrei sa le pastrezi doar in forma lor proaspata ,dar eu la spanac il oparesc ,scurs bine de apa si la congelator in punguta bine inchisa.La salata din pacate cu cit este mai veche nu mai este comestibila,cel mult o zi la frigider pe raftul de jos.
  •  
    • 1135 mesaje
    10 Mai 2007, 11:22
    0 0
    Dar de ce salata mai veche de o zi nu e comestibila? Ca eu mananc uneori si salata care sta nespalata in punga de plastic, in compartimentul special, si dupa 4-5 zile. Aleg frunzele de la suprafata, iar restul e foarte bun. Care e ideea cu necomestibila?
  •  
    • 3248 mesaje
    10 Mai 2007, 12:37
    0 0
    Miss_smith,departe de mine intentia de a o face pe-a desteptu' .. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta.

Va multumesc pentru sugestii,dupa cum am zis,ar fi vorba doar 1 zi sa reusesc sa le tin cat de cat fresh.
    Eu oricum nu spal salata sau spanacul decat imediat inainte de consum,si atunci cu ajutorul unui pulverizator cu apa si cu un prosop moale din bumbac..
    Spanac fiert consum foarte rar si atunci doar oparit 2 minute,cand mai fac cu orez sau pur si simplu,cu ulei de masline,otet balsamic si lamaie.

Patrunjelul si mararul am sa incerc sa le tin intr-un pahar cu apa intr-o camaruta racoroasa,nu in frigider..

O zi cat mai implinita tuturor!
  •  
    • 2487 mesaje
    10 Mai 2007, 12:42
    0 0
    Am citit recent un articol in care se atragea atentia asupra acestui aspect, salata dezvolta anumite substante prin ofilire care dauneaza corpului uman,nu ma intreba ce, ca am uitat,daca gasesc revista iti dau mai multe amanunte.
  •  
    • 1620 mesaje
    10 Mai 2007, 20:45
    0 0
    Cuuuuum??? Cum cu pulverizatorul si prosop moale? Salata??? Verde???
  •  
    • 1225 mesaje
    11 Mai 2007, 11:47
    0 0
    Mda... si apoi un mic masaj cu ulei!...
  •  
    • 3248 mesaje
    11 Mai 2007, 13:57
    0 0
    ..de masline,extravergin-desigur!
  •  
    • 1135 mesaje
    11 Mai 2007, 16:04
    0 0
    Bim, chiar ma intereseaza, ca eu consum constant salata mai veche de o zi. Multam!
  •  
    • 2487 mesaje
    15 Mai 2007, 18:47
    0 0
    Scuze Antea dar nu mai am timp aproape de loc,intre nou job si scoala abia imi mai trag sufletul,basca sa mai caut articole vechi in reviste,incearca cu google poate ai mai mult noroc decit cu aceasta eva.
  •  
    • 1135 mesaje
    16 Mai 2007, 16:12
    0 0
    Nu-ti face griji, ma lamuresc eu cumva.