Prospetimea unor verdeturi
-
0 0Exista vreo metoda prin care sa putem pastra anumite verdeturi,fara sa se usuce,1-2zile in frigider?Ma refer la spanac,salata,marar,patrunjel..
Am observat ca dupa o zi,deja sunt mai vestejite si mai ..terne.
Multumesc anticipat
-
Nu stiu cum de se "usuca" sau vestejeste la tine, in frigider! Eu le tin in pungi, legate la gura, din care am scos aerul. Mai putin salata verde si spanacul, care mai mult de o zi nu e indicat sa se "invecheasca". Si neaparat tinute in cutiile speciale pt legume, din raftul de jos al frigiderului.
-
Mai,nu intentionez sa conserv pentru nu stiu cate zile salata sau spanacul.. lol
Dar sa zicem ca daca iau azi 1 kg si consum doar 1/2,maine sa il pot consuma fara problema,sa fie cat mai fresh.Ca nu am chef chiar zilnic sa merg sa imi iau proaspat,o data la 2 zile imi este de ajuns.
Nu zic ca dupa 1 zi deja sunt precum frunzele uscate,dar ..nah.
Am tot vazut un aparat care videaza.. o fi bun de ceva?
Daca nu ar mai fi pic de aer,nu ar mai fi nicio problema.
Am sa incerc faza cu paharul cu apa pt marar si patrunjel.
-
Miss_smith,departe de mine intentia de a o face pe-a desteptu' .. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia asta.

Va multumesc pentru sugestii,dupa cum am zis,ar fi vorba doar 1 zi sa reusesc sa le tin cat de cat fresh.
Eu oricum nu spal salata sau spanacul decat imediat inainte de consum,si atunci cu ajutorul unui pulverizator cu apa si cu un prosop moale din bumbac..
Spanac fiert consum foarte rar si atunci doar oparit 2 minute,cand mai fac cu orez sau pur si simplu,cu ulei de masline,otet balsamic si lamaie.
Patrunjelul si mararul am sa incerc sa le tin intr-un pahar cu apa intr-o camaruta racoroasa,nu in frigider..
O zi cat mai implinita tuturor!