reteta de tort de mere
-
0 0Dragele mele Eve super gospodine, am nevoie de o reteta buna de tort de mere. Ma poate ajuta cineva?
-
Stiu ca-ti raspund tirziu, dar mai bine mai tirziu decit deloc.Sper sa-ti placa retetele mele pt.ca ale tale sint extra.Am 2 retete dintre care una este preferata familiei cu care am sa si incep.
Ingredinte:
1 kg. de mere ionathan,fructe din dulceata, 100 gr. de unt sau margarina,100 gr. zahar
4 oua, un pachetel cu zahar vanilat, 4 linguri cu faina, 4 linguri de zahar
Se curata merele de casuta de simburi cu un cutit, lasind nestrapunsa partea de jos. In golul obtinut, se pune in fiecare mar fragmente mici din fructele din dulceata. 100g zahar se topeste intr-o craticioara ai carei pereti se imbraca apoi cu zaharul ars. Se pun fructele peste zaharul ars, pe care s-a asternut un strat de unt netopit si se baga la cuptor pina devin maronii merele.Intre timp se face un pandispan din 4 oua, 4 linguri de faina si 4 de zahar care se rastoarna peste mere si se baga la cuptor.Cind este copt se scoate din cratita si se face o crema de zahar ars din 4 oua, 4 linguri de zahar 2 cani de lapte( cam 1/2 l )in aceeasi forma in care am facut blatul.Cind este gata crema, se opreste focul, se scoate cratita si se pune blatul peste crema lasindu-l cam 10 minute dupa care il rasturnam pe platou si-l ornam cu frisca din belsug si fructe.
Tort cu mere
•2 lamai, 250 g de unt sau margarina, 200 g zahar, 2 pachetele de zahar vanilat, 2 oua, 200 g de faina, 2 linguri de praf de copt, 100 g migdale macinate, 3 linguri de scortisoara, 1,5 kg de mere, 1/4 l de vin alb, 1 lingura de zahar pudra, 250 g de frisca, margarina pentru tava.
•Se spala lamaile cu apa fierbinte, se rade coaja si se stoarce zeama. Se amesteca untul cu 150 g de zahar si cu un pachetel de zahar vanilat. Se adauga si ouale si se amesteca, pana se obtine o pasta. Se adauga pe rand faina, praful de copt, coaja de lamaie si se toarna 1/3 din aluat intr-o forma unsa in prealabil cu margarina. Amestecati migdalele cu scortisoara si presarati 1/3 din praf peste aluat. Se coace apoi aluatul cca 25 de minute in cuptor. Se scoate cu grija din forma si se lasa la racit. Aceasta operatie se mai repeta de doua ori, cu restul de aluat. Se spala merele, se taie in cerculete si se curata de samburi. Apoi se fierb cca 5 minute impreuna cu vinul, 1/4 l apa, zeama de lamaie si 25 g de zahar. Dupa ce se racesc, feliile de mar se asaza pe primul blat, se acopera cu frisca amestecata cu zahar vanilat si cu restul de zahar. Cel de-al doilea blat se asaza peste compozitie si se repeta operatiunea. Deasupra il punem pe cel de-al treilea. Se orneaza tortul cu bucati de mere si frisca si se poate servi cu zahar pudra si scortisoara.
Pofta buna! -
Ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor.
Vorbind de "lipsa" , nici dificila nu mai apare si multe eve care mi-au umplut sufletul de bucurie cind am citit arhiva. Sper sa reveniti cu subiecte cel putin la fel de interesante ca cele care acum au devenit trecut.
Eu sint o buna ascultatoare , la vorba mai scumpa.Si eu cu fluturii mei...