retete pentru mamicile care alapteaza

•  
    • 14 mesaje
    2 Mai 2007, 22:05
    2 1
    Sunt mamica unei fetite minunate de 2 luni si datorita faptului ca alaptez tebuie sa tin un regim alimentar destul de strict.Mancarurile de Paste mi-au cam facut cu ochiul iar eu am cedat tentatiei si bebe a facut indigestie.
    Vreau si eu o reteta mai apetisanta ca m-am saturat de lapte degresat si carne fiarta Multumesc!
  •  
    • 1005 mesaje
    4 Mai 2007, 11:26
    1 2
    Pai nu cred ca exista retete speciale pentru gravide , trebuie doar sa eviti varza , fasolea , condimentele ( piper, usturoi , ceapa )
  •  
    • 14 mesaje
    4 Mai 2007, 13:15
    1 2
    Multumesc, de usturoi si varza stiam si eu si chiar le-am evitat dar se pare ca aproape totul e interzis; fructe nu e voie decat in compot ca sa nu mai zic de ciocolata si prajituri.
  •  
    • 1013 mesaje
    4 Mai 2007, 18:58
    6 2
    si eu alaptez de 5 luni si asa m-am saturat de mancare pana peste cap.e bine sa mananci cat mai multe supe ,ciorbe,iaurturi,se pare ca sucul de morcov(min 50 ml/zi)sporeste laptele.carnea poate fi si la gratar.acum ca e sezonul salatelor(laptuci)poti manca cu o conserva de ton,masline,fara ceapa,eu mai pun si un ou fiert.sau omleta cu ciuperci si spanac.cartofi copti la cuptor cu sos de iaurt,salata orientala(fara muraturi),budinca de branza,
    pateu de ficat de casa,peste. conteaza calitatea mancarii,sa fie cat mai diversificat si nu condimentat:muraturi,ardei,piper,usturoi etc.fasole n-am mai macat de o juma' de an si zau daca mi-e pofta.
    daca ti-e pofta de mere si te temi de colicii bebelasului,poti sa le bagi la cuptor cat sa se inmoaie un pic,un desert pe cinste.pere poti manca,nu provoaca colici.
    cam asta mananc si eu,e drept ca m-am saturat sa mananc consistent,dar cum bb al meu refuza orice urma de lapte praf si pana sa inlocuim o masa de lapte cu una de legume si fructe mai e ceva timp...
    si ia in continuare vitaminele pe care le luai cand erai insarcinata