mancare chinezeasca

•  
    • 150 mesaje
    9 Oct 2003, 12:27
    0 0
    stiti vreo reteta chinezeasca? legumele facute in stil chinezesc sunt absolut delicioase
  •  
    • 346 mesaje
    17 Oct 2003, 14:50
    0 0
    Sotul meu gateste o mancare chinezeasca de pui cu ananas si ciuperci. Prajeste intai carnea, apio ceapa cu morcovul si ciupercile, pune bulion, condimente chinezesti, se gaseste un amestec numit "Asia" in comert si la sfarsit pune si ananasul din compot. Si faci si garnitura de orez, fierbe orezul dar nu pana cand bobul se sfarama, apoi il raceste in apa rece ca la spaghete, apoi caleste orezul cu ceapa, morcov, boabe de porumb si un ou facut omleta, se serveste fara paine, sa stii ca e foarte gustos, asta e reteta sotului meu pe care o stiu eu, daca mai are si alte o sa-ti le dau si tie. Pofta buna! Pa.
  •  
    • 150 mesaje
    24 Oct 2003, 13:48
    0 0
    multumesc scumpa, suna delicios.
    chiar mananc des la chinezesc si vreau sa fac si acasa, abia astept sa mai imi scrii.

poate ai si o reteta numai din legume.
  •  
    • 130 mesaje
    21 Nov 2003, 09:32
    0 0
    Ella2000, vrei chinezisme? Du-te la http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC ID=4716 si sa-mi zici.
  •  
    • 206 mesaje
    22 Nov 2003, 20:14
    0 0
    una dintre retetele mele preferate :

- fierb orez (de preferat basmati) cu sare si 1-2 linguri de ulei de masline.
    - intr-o tigaie (daca ai una mai inalta sau chinezeasca) se pune : conopida, broccoli, morcove, ceapa (eu le tai in 4), fasole verde, cellery, sprouts (seminte incoltine, defapt sint plantute mici si se pun de obicei cind toate celelalte ingrediente sint gatite ptr. ca sint gata in 1-2 minute), ardei gras rosu, verde si/sau galben si alte legume, depinde de preferinte si se rumenesc in unt , ulei de masline sau alt fel de ulei, se adauga sare si piper dupa gust. Cind sint oarecum rumenite si aproape gata se pune peste ele un sos ca cel de teriyaki sau soya sos si se amenteca bine dupa care se lasa pe foc mic inca 1-2 minute si se serveste peste orez.