Castraveciori FARA otet

•  
    • 157 mesaje
    6 Oct 2003, 14:54
    0 0
    Dragelor, si mai ales draga bmg, m-ati innebunit cu retetele voastre!!
    Bmg, sa stii ca mi-am printat o gramada de retete postate de tine. Esti intr-adevar super!!!! De aceea, te rog sa-mi spui daca stii vreo reteta de castraveciori murati, fara otet, ca mie nu-mi plac castraveciorii in otet.
    Rugamintea este valabila si pentru voi fetelor! Ma ajutati? Va multumesc anticipat!
  •  
    • 35 mesaje
    6 Oct 2003, 16:22
    0 0
    Buna,

In afara de castravetii in saramura nu stiu alta reteta de castraveti fara otet. Poti sa iei retete de castraveti in saramura de pe site-urile:
    www.culinar.ro
    www.eva.ro
    si nu stiu sigur, dar poti sa incerci si pe site-urile
    www.formula-as.ro
    www.practic.ro

Sper sa gasesti ceea ce cauti.
  •  
    • 360 mesaje
    7 Oct 2003, 07:55
    0 0
    Pot sa va las eu, dragelor?
    Deci, avem nevoie de castraveti, usturoi, telina frunze, hrean, ardei iute.
    Castravetii ii spalam si ii asezam in borcane, intercaland frunze de telina, usturoi si hrean taiat rondele. La un borcan de 3 kg avem nevoie cam de 2 kg de castraveti, o capatana usturoi si un ardei iute. Dupa ce i-am asezat in borcan, presaram deasupra cimbru uscat. Separat fierbem apa, astfel: pentru 1 kg de apa, o lingura de sare mare. Cand e apa clocotita, turnam in borcan, pe care l-am asezat in prealabil pe lame de cutit sau cozi de linguri. Umplem borcanul, legam cu celofan si... asteptam sa se mureze. Spor!!
  •  
    • 157 mesaje
    7 Oct 2003, 13:27
    0 0
    Multumesc foarte mult, fetelor!
    Bmg, crede-ma nici nu ma gandeam ca nu imi vei raspunde! Esti "meseriasa"! Multumesc tare mult!
    Eu gatesc tot timpul, dar ma confrunt mereu cu vesnica problema "Ce sa mai gatesc?". Recunosc ca nu am foarte multa imaginatie sau inspiratie, spune-i cum vrei. De regula, fac retetele clasice si sincera sa fiu, m-am cam saturat. Vreau sa incerc si retete noi, iar prin cartile de bucate nu gasesti mare lucru. Sunt doua lucruri pe care nu le fac sau cel putin nu le-am facut pana acum: conserve pentru iarna si prajituri. Dar niciodata nu e prea tarziu, nu-i asa?
    Pupici si te urmaresc cu alte retete!!!
  •  
    • 157 mesaje
    7 Oct 2003, 14:01
    0 0
    Bmg, am uitat sa te intreb: nu se mai face nimic pana se mureaza? Auzisem ca trebuie sa mai agiti borcanele, sau nu stiu ce.....te rog, nu rade de mine.....
  •  
    • 360 mesaje
    7 Oct 2003, 14:41
    0 0
    Carmella, nu rad! exista o reteta cu apa rece si care presupune acel proces de agitare periodica sau chiar de scoatere a apei si de repunere in borcan. Eu nu le mai fac nimic,ii desfac cand ii consum. Ai grija, insa, trebuie sa ii tii la loc intunecos si rece, pe cat posibil.
    Daca ai nevoie de tot felul de retete, iti stau la dispozitie, in limita "bogatei" mele experiente de femeie maritata de vreo cateva luni! Si eu, insa, trec prin perioade de crize de inspiratie... Acum am facut o pasiune pentru orez-pilaf cu pui, orez cu sos picant, orez simplu ca garnitura la friptura etc. Azi gatesc insa varza cu buturel de porc afumat.
  •  
    • 157 mesaje
    8 Oct 2003, 10:59
    0 0
    "buturel"? M-ai facut curioasa!!
  •  
    • 360 mesaje
    8 Oct 2003, 14:20
    0 0
    Este partea superioara a piciorului de porc...Se preteaza de minune la mancarurile cu varza, mazare, fasole sau la piftie! Si e bun...
  •  
    • 157 mesaje
    14 Oct 2003, 15:03
    0 0
    multumesc pentru indrumari, cristiperdun, am intrat pe culinar.ro si intr-adevar este foarte misto site-ul. Nu-l stiam....mi-am facut si cont!
    Multumesc inca o data!
    Pupici
  •  
    • 35 mesaje
    15 Oct 2003, 12:51
    0 0
    Cu multa placere, Carmella. Este intr-adevar un site foarte bun si are si un forum bun.