TORT DIPLOMAT
-
0 0Am gasit o reteta de tort diplomat in care scrie ca se pun 4 linguri rase de gelatina. Aveti idee cam cate pliculete inseamna?
Stiu ca sunt retete in care scrie ca se pun fiote de gelatina, insa eu am la pliculete. Cate se pun atunci?
Sau dc stiti voi o reteta buna,buna,usor de facut si ieftina. -
Deci:
Faci un blat din 6 sau opt oua. Ar fi bine sa stii sa faci unul in casa, caci cele din comert sunt cam uscate.Il tai in trei foi.
Pentru crema ai nevoie in primul rand de niste fructe proaspete sau din compot, ~300 gr - capsuni, visine, caise, zmeura. In functie de ce fructe ai, cumperi o cutie mare de iaurt de fructe-450gr- adica daca ai capsuni cumperi iaurt de capsuni s.a.m.d.
Doua plicuri de gelatina le pui la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, cam juma de ora.Intre timp, tai fructele bucatele si bati 350 ml frisca.Topesti apoi gelatina pe bain-marie si o lasi putin sa se raceasca. Amesteci bine intr-un vas: frisca, iaurtul, 5 linguri de zahar pudra si la sfarsit gelatina. Dai vasul la frigider 10 minute, apoi il scoti si adaugi fructele, amestecand usor. dai din nou la rece 20 minute, apoi poti umple tortul. la final, mai bati 150 ml frisca, cu care imbraci tortul. Pentru ornat, eu folosesc un plic de praf de inghetata, din aceleasi fructe din compozitie.Daca nu vrei sa ornezi, atunci imbraci tortul cu mai multa frisca. -
blat normal din 6 oua ,6 linguri zahar ,6 linguri faina se caoace intr=o tava dreptunghiulara
si se ruleaza cald scos din cuptor intr-un servet ud
creama:6 oua intregi ,batute bine cu 300 g zahar ,se adauga 2 pliculete gelatina in care se adauga putina apa fierbinte sau lapte fierbinte ,se adauga in oua si se mai bat vreo 5 min apoi se da la rece
750 ml frisca se bat cu 150 g zahar ,eu adaug la ruma un pic suc de lamiie ,se pune jumate frisca in crema rece si se amesteca bine se umple rulada ,daca vrei poti pune piersici din compot sau ce alte fructe vrei sau a lasi simplu apoi imbraci in frisca si decorezi dupa preferinta ..
numai bine si pupici sper ca ti-am fost de folos
deci eu asa fac ,daca vrei poti sa pui si mai multa frisca -
Lacramioara, am dat un copy dupa o reteta pe care am postat-o mai demult. Sper sa iti placa!
Ai nevoie de 6 oua mari, o cana jumate de zahar, cam 200gr, un plic de zahar vanilat, 5 linguri de ulei.
Separi ouale, galbenusurile intr-o ceasca, iar albusurile intr-un vas mare. Intr-o cratita mai mica pui zaharul sa se lege cu sapte linguri de apa. Lasi la foc mic, pana se face sirop clar. Intre timp, bati spuma albusurile, apoi torni siropul fierbinte, treptat, batand in continuare. urmeza galbenusurile, zaharul vanilat si uleiul. In final, pui faina, tot treptat, dar nu mai bati cu paletele de mixer de pana atunci. Le pui pe cele pt aluaturi, sau amesteci usor cu lingura de lemn. Eu faina o pun ochiometric, asa ca nu pot sa-ti spun exact cantitatea. Dar rezultatul final trebuie sa fie totusi pufos, dar nu prea moale. sa zicem cam o cana de faina, dar mai vezi tu. Pt cantitatea asta, ai nevoie de o tava mare pt tort. Lasi la foc potrivit spre slab, max 30 de minute.