tort de bezea

•  
    • 6557 mesaje
    3 Apr 2007, 16:28
    0 0
    as vrea reteta de tort cu blat de bezea daca se poate
    multumiri anticipate
  •  
    • 85 mesaje
    4 Apr 2007, 00:20
    0 0
    TORT DE BEZEA CU FRUCTE

Ingrediente
    6 albusuri pentru o foaie de bezea (tortul necesita intre 4-6 foi de bezea dupa preferinta)
    300 g zahar pentru o foaie
    zahar vanilat
    lamaie
    1 kg frisca
    500 g capsuni compot de ananas
    banane si kiwi taiate feliute subtiri

Mod de preparare
    Se bat albusurile cu zaharul si lamaia cu mixerul pana cand se formeaza o bezea tare care sa nu cada la intoarcerea recipientului cu gura in jos;

Se tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt si se unge cu ulei;

Se da astfel bezeaua pusa la cuptorul in prealabil incins la foc mic timp de 45-50 minute, cu usa cuptorului usor intredeschisa (este foarte important acest amanunt, altfel nu se va coace bezeaua);

Se repeta aceaasi actiune pt fiecare foaie in parte;

Se va lasa cateva ore la uscat;

Frisca se bate si se imparte in doua;

O jumatate se amesteca cu fructele maruntite in prealabil, iar cealalta jumatate se amesteca cu un intaritor de frisca si cu zahar vanilat si se da la rece;

Fiecare foaie de bezea se va stropi cu sucul de ananas dupa care se vor pune frisca cu fructele;

Se alterneaza pana la finalizarea foilor;

Se va orna cu frisca ramasa si cu fructe dupa preferintele fiecaruia;

Se va baga in frigider cu minim 2 ore inainte de servire.
    Ingrediente:

TORT DE BEZEA CU CREMA DE LAMAIE

Blatul: 4 albusuri, 176 gr. zahar; crema: 4 galbenusuri, 66 gr. zahar, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 50 gr. unt nesarat; ornare: 2 dl frisca, 1/2 lingura zahar vanilat, felii de mandarine

Mod de preparare:

Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 °C timp de 1 1/2 ora. Crema: pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pina se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine.

TORT DE BEZEA SIMPLU

Zahar pudra 600 g

nuci 200 g

albusuri de la 10 oua

coaja rasa de lamaie 40-50 g

frisca proaspata 1 kg

unt 40 g

faina 30 g

Albusurile se bat bine, se adauga succesiv 500 g zahar si se bat in continuare, pana ce albusurile s-au intarit.

Se adauga nucile macinate si coaja rasa de lamaie.

Se coc trei foi in tavi de tort unse cu unt si pudrate cu faina.

Frisca se scurge de zer, se bate cu zaharul ramas, se lasa sa stea 30 min., se scurge din nou de zerul format, se umplu foile de bezea si se decoreaza pe deasupra cu frisca, cu ajutorul unui cornet sau pos.
  •  
    • 169 mesaje
    4 Apr 2007, 00:36
    0 0
    9 albuse bat spuma tare si se adauga 27 de linguri cu zahar puse treptat ,o lingura otet sau suc de lamaie,eu am 3 tavi de pizza si ung tavile apoi pun hirtie de pergament unsa si ea si fainata si impart albusele in 3 parti si coc cele 3 blaturi de spuma la tem de 250 timp de aproape 3 ore ca foile sa devina uscate ,galbenusele se amesteca bine cu 300 g zahar putin late si se bat pe aburi adaugind o lingura mare plina cu varg de ness dizolvat ,se lasa crema la rece si se pune crema rece in 300 g unt frecat bine si ca sa nu fie gretoasa crema eu pun si un pic de frisca in creama .se paote imbraca tortul in crema sau imbraca in frisca si decora dupa preferinta.. uneori depinde de timp care il am dupa ce am batut albusele cu zahar bine si am pus sucul de lamiie mai bat bine pe aburi albusele si apoi le dau la copt ...mi se pare ca ies mult mai bine daca sunt batute pe aburi

o alta reteta cu foaie de bezea
    se face un blat de tort normal cu cacao depinde de tava cit de mare e ,eu in gen fac din 6 oua ,6 linguri zahar ,4 faina si 2 cacao
    deci coc acest blat si las sa raceasca
    din 5 albuse bine batute se adauga 15 linguri zahar ,o lingura suvc de lamie sau otet se caoce la fel la o temperatura mai joasa pina se usuca acest blat ,la fel se folsoeste hirtie unsa si tapetata cu faina
    creama ;
    5 galbenuse se amesteca cu 250 g zahar putin lapte si se fierbe pe aburi
    se adauga 300 g unt si sei mparte crema in jumate ,o parte se pune vanilie si in cealalta i lingura de ness se unge blatul maro se pune crema de ness sau vanilie ,cum preferi,blatul de spuma si cealata crema ,deasupra se rade ciocolata

saun din nou blat de tort cu cacao sau galben se caoace pe jumatate la care peste se adauga spuma din 5 oua batute la fel cu 15 linguri zahar ,o lingura otet sau lamie si se coace mai departe pina cind foaie e aurie desupra
    se lasa sa se raceasca in tava si se taie in doua cidn e rece ,din galbenuse se face o crema din nes sau ciocolata si peste jumatatea de blat si bezea se pune crema apoi cealata parte se intoarce si se pune ca foiele de spuma sa fie in interior se imbrac totul in crema se decoreza dupa preferinta
    deci am facut aceste prajituri sunt f bune sper ca ti-am fost de folos ,daca nu intelegi ceva te voi ajuta ,numai bine si spor la facut
    te pupic
  •  
    • 6557 mesaje
    4 Apr 2007, 16:17
    0 0
    multumesc mult
    am sa incerc sa vad daca imi ies