prajituri la rece

•  
    • 1552 mesaje
    31 Mar 2007, 18:23
    0 0
    vreau retete de prajituri fara sa fie facute la cuptor.va multumesc
  •  
    • 385 mesaje
    1 Apr 2007, 09:15
    0 0
    Draga mea, te pot ajuta cu mare placere. Am o retete care se numeste salam de castane insa nu are castane, si se poate folosi chiar si in loc de tort caci este extrem de fina, deci fierbi niste cartofi si dupa ce sunt fierti sa cantareasca cca 300 de grame, mavini 200 grame biscuiti ori simpli, ori picnic, sa nu aiba crema, 250 grame zahar pui in compozitie, nuca macinata 150 grame, 2 esente de rom la sticluta mica sau 50ml rom la sticla de jumate ca alcool, daca ai fiola de rom vezi si tu dupa gust sa se simta romul bine, si cca 30 grame margarina din cutie ca sa legi compozitia ca este putin faramicioasa, asezi jumate din ea sub forma de coala ministeriala pe un celofan sau nailon umezit putin cu mana si peste pui cealalta jumatate dar dupa ce ai pus cacao destula astfel incat sa fie mai maronie decat prima jumatate, datorita ingredientelor si prima parte iasa un maro deschis, te ajuti sa rulezi rulada cu nailonul dar nu lasi in el, pui rulada pe un platou si acoperi cu glazura de ciocolata, facuta daca vrei cum fac eu la orice praji, de cativa ani ca iasa super, 9 linguri cacao, 3 linguri zahar pudra, 3 linguri ulei si 3 linguri de apa clocotita, neaparat sa respecti ordinea ingredientelor la glazura si iasa super, si lucioasa si se intareste repede, apoi dai la frigider pentru cateva ore rulada, o tai felii de cca 1 cm ca este foarte consistenta, reteta o am de la o nemtoaica din fosta germanie democrata, sper sa o faci sa vezi ce repede merge so mai ales ce faina e, te sarut si astept parerea ta, vezi ca daca vrei sa vezi si poza intra la forumul desprecopii.ro, la desrturile nataliei, si la pozele ei a pus si asta ca are tot de la mine reteta. Pupici nicoleta.
  •  
    • 1552 mesaje
    1 Apr 2007, 14:13
    0 0
    nicoleta,iti multumesc pt rapuns.
    o sa incerc reteta de paste.pupici
  •  
    • 37 mesaje
    1 Apr 2007, 18:37
    0 0
    merge si cu 2 banane puse la mijlocul compozitiei si apoi rulata
    e deosebita pentru contrastul de culori si gustul deosebit de bun!
  •  
    • 2487 mesaje
    2 Apr 2007, 10:25
    0 0
    O reteta de prajitura cu brinza dulce si smintina am si eu.
    BLATUL: se poate face din biscuiti de cacao sfarimati si incorporati in unt moale sau o rondea de aluat frantuzesc coapta la marimea bazei castronului sau din aluat de tarta(150g faina,50g de ahar pudra,un galbenus,100g de unt rece,mixate impreuna la viteza mare cu mixerul,racit aluatul 1h si dat la cuptorul potrivit 20 min la foc mediu,intepat cu furculita pe toata suprafata)
    CREMA:15 foi de gelatina,125ml suc de fructe(caise,piersici,mure,visine),750g brinza de vaci dulce,1 lamiie,200g de zahar,300g de iaurt gras de bivolita sau oaie, 200g de smintina de frisca sau frisca,100g de fursecuri
    Se imparte gelatina in doua parti ,prima parte se inmoaie in sucul de fructe care apoi se dizolva pina devine ca un sirop gros pe o cratita cu apa calda,cu acest amestec se tapeteaza un castron cu fundul oval,se da la rece sa se intareasca sub forma unei glazuri pe intreaga suprafata a castronului.
    Brinza dulce se trece prin sita si se amesteca cu sucul si coaja rasa de la o lamiie,zaharul si iaurtul.Se adauga si restul de gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,se pune pe bain-marie si se amesteca pina ce compozitia se omogenizeaza.Se da la frigider 10 min ca sa se raceasca un pic si se amesteca cu frisca batuta spuma si fursecurile rupte bucatele mai mari.Se pune peste jeleul de fructe si se da la frigider cam 4 ore sa se raceasca bine.
    Blatul se pune in prima varianta dupa ce sa racit un pic crema si in celelalte doua direct pe crema.
    Ca sa o scoti intreaga prajitura se scufunda in apa calda pina numeri la 20 se pune o farfurie deasupra si se rastoarna.
    Ti-am dat m,ai multe variante de blat la ea caci este la fel de buna cu oricare,este o reteta foarte aspectuoasa si gustoasa pt masa de pasti.
  •  
    • 18 mesaje
    3 Apr 2007, 20:57
    0 0
    O reteta foarte usoara: biscuiti simpli , 2 plicuri de crema de prajituri (de ciocolata) si 4-5 ling. zahar.Se aseaza intr-o tava un rand de biscuiti(pe care ii inmuiem in lapte), apoi un rand de crema, iarasi biscuiti, crema, biscuiti si deasupra iarasi crema(trei randuri de biscuiti in total).Peste crema de deasupra se pune niste nuca de cocos.E rapida si delicioasa.Sper sa va placa.
  •  
    • 169 mesaje
    4 Apr 2007, 00:52
    0 0
    rulada de biscuiti
    1 kg biscuiti faramati bine ,jumate pachet unt ,200 g nuci macinate ,100 g zahar ,
    ,4 linguri cacao cafea rece se framinta compozitia sa fie potrivita sa nu fie prea moale ,vanile si rom dupa gust
    se imparte compozitia in 4.Se folsoeste celofan si sei ntinde cu minile cu alt celofan desupra compoztia de grosimea unui deget si se pune urmatoarea crema
    un pachet de unt frecat cu 250 g zahar spumos ,vanilie se adauga pe rind 4 galbenuse ,200g nuca de cocos
    se intidne peste foaie de biscuiti si se ruleaza sa fie bine rulate cu ajutorul celofanului ,apoi se dau la congelator si inghetate vor fi taiate cu vreo jumate de ora ianinte de a fi servite .
  •  
    • 1913 mesaje
    6 Apr 2007, 14:32
    0 0
    Poti incerca prajitura-tort "Tiramisu", bomboane "Rafaelo", ciocolata de casa, rulada de biscuiti cu crema de cocos, foi lica umplute cu diferite creme s. a.
  •  
    • 51 mesaje
    7 Apr 2007, 16:14
    1 0
    in legatura cu prajitura tiramisu..am incercat s-o fac eu......mi-a iesit ceva super delicios.....n-am folosit cafea..nu-mi place...ideea e ca, desi am lasat prajitura la frigider , crema s-a inchegat foarte putin...n-am mai mancat niciodata tiramisu..si nici n-am vazut..am mancat inghetata tiramisu..dar n-au nici pe de parte acelasi gust...so...cum ar trebui sa arate in final?.....o s-o mai fac..o s-o pun in cupe..cu piscoturi..imi pare rau ca nu mi-a iesit tocami tiramisu....in schimb, am descoperit o prajiturica-crema delicioasa....o s-o numesc..crema tiramisu..
  •  
    • 1135 mesaje
    10 Apr 2007, 12:45
    0 0
    Phllory, nu te supara, dar fara cafea ai reusit ceva gen tiramisu, dar numai tiramisu nu.
  •  
    • 51 mesaje
    15 Apr 2007, 20:04
    0 0
    aham..se prea poate....dar nu-mi place cafeua delooooooooc....azi am facut prajitura raffaelo.....
  •  
    • 510 mesaje
    15 Apr 2007, 20:13
    0 0
    iar ca sa stea "teapana" crema poti sa pui un plic de gelatina topita in putina apa calda.si sa stii ca nu are gust asa de puternic de cafea(dar ii da un farmec aparte).pupici
  •  
    • 51 mesaje
    16 Apr 2007, 23:03
    0 0
    ms pt sfat...eu sunt "novice" in ale gatitului..am 19 ani si mi-am dat seama ca-s cam praf in ale gatitului..si m-am decis de curand sa invat sa gatesc....ce-i drept, mi-am dat seama cam tarziu...multe fete stiu deja sa gateasca la vasrta asta....o sa va mai pun niste intrebari care pot parea a fi banale...dar pt mine nu-s....am vazut niste retete cu fo de gelatina?...sunt foi la propriu? se gasesc foi de gelatina in comert?
  •  
    • 33 mesaje
    17 Apr 2007, 09:13
    0 0
    sa stii ca nici baiatului meu nu-i place cafeaua, deloc, deloc, dar adora tiramisu (e vorba de combinatia de gusturi care se creaza) , asa ca incearca sa respecti reteta daca vrei sa iasa ceva...
    experimenteaza si inventeaza dupa ce mai capeti experienta in ale bucataritului