Prajituri

•  
    • 97 mesaje
    29 Mar 2007, 09:39
    0 0
    Desi ingrasa de sarbatori trebuie sa facem ceva bun . Ei ce ziceti ? Ce prajituri mai faceti anul acesta ? Am nevoie de retete noi .
  •  
    • 385 mesaje
    30 Mar 2007, 17:37
    0 0
    Buna, nu inteleg de ce nu sunt comentarii pe tema asta, caci doar un pic mai e pana la Paste, iar daca vorbim despre el ne simtim mai aproape iar zilele parca trec mai repede. Eu astept cu mare nerabdare pastele si incerc sa fac tot ce e mai frumos pentru el pentru a simti acea magie sfanta, pe care unii din pacate nu o simt, simt doar un moment in plus de a se distra, asa ca pot sa-i multumesc lui Dumnezeu ca ma ajuta sa inteleg sarbatorile asa cum sunt ele. Ca sa vorbim de praji, da e minunat, eu fac salamul de castane, o prajitura cu visine, prajitura raffaelo dar cu crema si blat, cozonaci cu mac, cozonacei cu cacao pe care ii coc in cani de tabla si cand sunt copti arata ca niste ciupercute, si bineinteles pasca cu branza dulce, daca vrei ceva retete astept raspuns, sa sti ca salamul de castane are gust de castane dar nu are in compozitie castane, se face usor si repede si fara sa coci.
  •  
    • 2312 mesaje
    30 Mar 2007, 19:06
    0 0
    Vreau eu reteta de prajitura rafaelo, te rog.
    Eu nu fac pt Paste nimic..ma duc in vizita, nu de alta dar imediat dupa Paste am turta fetei..fac pt atunci.(ca desert..un tort..inventie proprie )
  •  
    • 533 mesaje
    30 Mar 2007, 20:53
    0 0
    Eu vreau te rog reteta prajitura cu gust de castane!Sint curioasa mai ales ca eu in fiecare toamna fierb castane ca nebuna si-mi fac piure de castane pe care-l bag la congelator in pachetele ca sa am pina in primavara !
  •  
    • 385 mesaje
    31 Mar 2007, 08:15
    0 0
    Buna fetele, imi cer scuze ca ieri nu am mai intrat dar am avut treaba multa cu curatenia. Azi va scriu ceel doua retete. Incep cu raffaelo. Se face un blat din 7 albusuri, batute spuma cu 250g zahar, 150g nuca de cocos, 5 linguri faina si un praf de copt stins cu otet sau lamaie sau helas.Pana se raceste facem crema pe aburi intr-o cratita punem cele 7 galbenusuri cu 7 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilinat si 5 linguri de faina, amestecam, apoi turnam laptele 400 ml, daca nu amestecam inainte amestecul fara lapte, ne raman cocoloase, deci le frecam incontinuu pe aburi, spre sfarsit face multe cocoloase dar nu va speriati ca frecand normal mai departe se dizolva singure, fara sa le zdrobiti pe marginea cratitei, cand nu mai apar, o luati cratita de pe foc si raciti crema. Cand e rece se adauga un cub de margarina rama frecat separat spuma, fara zahar, si aceasta crema se pune peste blatul de albuse, se presara 50 g nuca de cocos peste crema si se da la rece, e foarte fina si zic eu extrem de gustoasa.
  •  
    • 385 mesaje
    31 Mar 2007, 08:26
    0 0
    Acum va trimit reteta de salam de castane, daca vreti sa vedeti si poza, intrati pe forumul desprecopii.ro, acolo la deserturile nataliei, si ea are id balbina parca, vedeti la poze are ea imaginea cu salamul de castane taiat dupa ce a facut tot de la mine primita reteta, se poate face si in loc de tort. Deci fierbeti cartofi de preferat in coaja dar eu am facut uneori si cu ei fierti ca pentru pireu ca fierb mai repede, cand sunt fierti si decojiti sa cantareasca cam 300 de grame, ii tociti sau dati prin masina, adaugati 150 grame nuca macinata, 200 grame biscuiti dati prin masina, 250 grame zahar, 50ml rom sau 2 sticlute de esenta de rom, daca e la fiola probabil ca mai putin, va dati seama gustand sa se simta romul, apoi legati cu cca 30grame margarina de la cutie, cat sa fie numai atat de moala cat sa il intindeti pe un nailon umezit inainte cu mana, dar coca o impartiti in doua. In una din jumatati pune cacao, destula, astfel incat sa fie mult mai maro ca cea fara, care datorita ingredientelor va avea si ea o nuanta de maro, pe nailon, asezati cam de dimensiunea unei colo de xerox, partea deschisa la culoare, o tasati bine cu palma, sa fie unita, legata, ca este un pic sfaramicioasa, apoi puneti gramajoare inchise la culoare si le intindeti si pe ele, deasupra, cu nailonul va ajutati doar sa rulati ca sa obtineti un sul ca la o rulada, apoi nu lasati in nailon, il puneti pe un platou si acoperiti cu glazura, dati la rece, si apoi taiati de cca un centimetru felia, pentru glazura eu am o reteta super pe care o folosesc la orice, 9 linguri zahar pudra se amesteca cu 3 linguri cacao, 3 linguri ulei si 3 linguri apa clocotita, insa sa pastrati neaparat aceasta ordine,iasa super bine mereu si luceste fain, va sarut, pa-pa.
  •  
    • 510 mesaje
    31 Mar 2007, 16:01
    0 0
    Va dau o reteta de prajituri super buna.se cheama "Regina Maria"...
    Blat 1andispan din 6 oua.(nu mai scriu cum se face pandispanul,dar daca e nevoie spuneti si vi se va da).
    Blat 2:6 albusuri batute spumacu 200g zahar,3 linguricu varf de gris,o cana nuca prajitasi taiata marunt(se poate folosi si alune nesarate daca nu aveti nuci).se amesteca toate acestea si se pune la copt in tava tapetata cu unt si faina.este coapta cand are culoarea maronie deschis deasupra.se lasa la racit in cuptor(daca o scoateti se va strange si se va rupe in bucati).oricum e un blat dificil cu care trebuie sa aveti grija cum il desprindeti de tava.se va rupe poate dar nu e nimik ca v-a fi acoperit cu crema.
    Crema:6 galbenusuri frecate,2 linguri cacao,200g zahar,3 linguri lapte.se bat pe baie de aburi amestecand incontinuu.cand este aproape gata se pune o ciocolata amaruie sau ciocolata de menaj.dupa ce s-a racit se pune un pachet de unt(frecat in prealabil).
    Se pune primul blat,apoi crema(80%din ea),apoi blatul 2 si din nou crema.se rade ciocolata deasupra.
    Pofta buna!
  •  
    • 97 mesaje
    2 Apr 2007, 10:58
    0 0
    Super faine retetele multumesc am sa le incerc anul acesta .
  •  
    • 21 mesaje
    2 Apr 2007, 12:05
    0 0
    pt cris_pisoi

se poate sa adaugi si reteta de pandispan, plssssssssss

si cam ce dimensiuni are tava in care coci prajitura?
  •  
    • 510 mesaje
    3 Apr 2007, 20:52
    0 0
    reteta pe care o fac eu de pandispan e:
    separi 6 oua.galbenusurile le amesteci cu 200g zahar,coaja de lamaie,zahar vanilat,esenta de rom.apoi jumatate de lamaie se stoarce si dizolvi un praf de copt.apoi pui peste galbenusurile frecate.adaugi apoi faina(200g-250g).poti sa nu o pui pe toata.depinte cat poti incorpora.
    separat freci foarte bine albusurile spuma cu un pic de sare.adaugi p[este galbenusuri amestecand foarte incet si de sus in jos(daca amesteci repede se va lasa la copt).daca nu ai incorporat de la inceput toata faina o faci acum incet,in ploaie.
    iar tava in care fac e de aprox. 25 pe 35cm.
  •  
    • 21 mesaje
    4 Apr 2007, 13:54
    0 0
    mersi
    esti o dulce!
  •  
    • 510 mesaje
    4 Apr 2007, 15:14
    0 0