carne de miel

•  
    • 4411 mesaje
    27 Mar 2007, 22:50
    0 0
    Ce retete mai deosebite aveti pentru carnea de miel?La ciorba nici nu pot sa ma gandesc,prajita iar nu o vreau.In anii trecuti am facut o la cuptor cu vin ,f simplu,nimic interesant.Voi cum o preparati?
  •  
    • 2817 mesaje
    28 Mar 2007, 00:15
    0 0
    daca te uiti la topicul "spanac" ai sa vezi reteta mea cu carne de miel; personal cred ca nimic nu e mai bun ca mielul... de bame cu miel stii? dar de supa de miel? hai ca mi se face foame daca ai continui...
  •  
    • 49 mesaje
    28 Mar 2007, 11:39
    0 0
    pulpa de miel la cuptor: 1 pulpa de miel, 2 catei de usturoi, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 2 fire de rozmarin, 2 foi de dafin, 50 ml otet, 200ml ulei, sare, piper.
    Taie radacina de patrunjel si telina cubulete. Toaca usturoiul si rozmarinul. Amesteca toate acestea cu uleiul, otetul, 300ml apa, foile de dafin, piper si sare. Curata pulpa de miel, spal-o bine cu apa, apoi cu un cutit inteap-o din loc in loc. Pune pulpa intr-un castron mai mare si toarna peste ea sosul pregatit inainte. Lasa la frigider 3 ore. Scoate pulpa din sos si asaz-o intr-o tava mai adanca. Sosul strecoara-l si toarna-l in tava peste pulpa. Lasa la cuptyor, la foc mediu, circa 2 ore. Din cand in cand, stropeste-l cu sosul din tava. Serveste friptura calda, cu garnitura la alegere.
    Pofta buna!
  •  
    • 1913 mesaje
    28 Mar 2007, 19:18
    0 0
    Stufat de miel

1 kg carne, 1/2 kg ceapa verde, 1/2 kg usturoi verde, 1 cana sos de rosii, 1 lingurita de faina, 1 ceasca de ulei, sare, 1 lingura de otet

Ceapa si usturoiul se cupata si se taie bucati lungi de 4-5 cm. Se pun intr-o cratita si se oparesc cu apa clocotita. Se calesc putin in ulei. In acelasi ulei se calesc bucatile de carne. Carnea si zarzavatul se pun impreuna intr-o cratita, se acopera cu apa calda sau supa de zarzavat, si se fierb inabusit 15 min. Se adauga sosul de rosii si faina desfacuta in 2 linguri de apa, 1 lingura de otet si sare. Mancarea se fierbe la foc mic pana cand carnea este bine fiarta si sosul a scazut
  •  
    • 1913 mesaje
    28 Mar 2007, 19:25
    0 0
    Saslik

500 gr. carne de miel sau de oaie, 150 gr. slanina, 4 buc. rosii, 3 buc. ardei gras, sare, piper, 200 gr. orez, 3 linguri ulei, 3 buc. lamii
    Mod de preparare
    Se taie carnea in bucatele mici care se dau prin ulei, piperindu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar, alternind cu felii de slanina, ardei si rosii. Gratarul trebuie sa fie foarte incins.
    Saslikul se serveste insotit de orez fiert, stropit cu unt si jumatati de lamii
  •  
    • 13910 mesaje
    28 Mar 2007, 19:51
    0 0
    1. Rulada de miel cu maruntaie :

- 1 pulpa de miel dezosata, maruntaie (1 plamin, 1 inima, ficat), cartofi, ciuperci, 1 lamiie, seminte de susan, verdeata, sare, piper, cimbru, busuioc, vin, 3 oua.

Maruntaiele taiate marunt se prajesc. Se amesteca cu ouale batute, verdeata, condimente, cimbru, busuioc. Pulpa desfacuta se sareaza, pipereaza. Maruntaiele se aseaza pe pulpa si se ruleaza, se leaga. Se aseaza in tava cu cartofi intregi pe linga, ulei, apa, vin, condimente. Dupa jumatate de ora se aseaza ciupercile intregi in tava, peste pulpa se toarna zeama de lamiie si se presara semintele de susan.

2. Iar rulada :

-1 pulpa dezosata, afumatuta, ceapa, usturoi, dafin, menta, busuioc, cimbru, boia dulce, sare, piper, vin alb, rachiu de caise, supa de vita.

Pulpa de sareaza, pipereaza si se ruleaza cu ceapa, usturoiul, afumatura tocate marunt, menta. Se leaga. Se aseaza in tava pe pat de ceapa, afumatura, usturoi, cimbru. Deasupra boiaua. Se adauga vinul, rachiul si supa si se da la cuptor.

3. Miel pe pat de citrice si legume

In tava se face un pat din felii de lamiie, grepfruit, portocala, ceapa, rosii, morcov, telina, condimente, cimbru, dafin, menta. Se aseaza pulpa de miel, se sareaza, pipereaza, apoi peste ea, iar frelii de citrice si legume. Apa, ulei, vin. La cuptor.
  •  
    • 4411 mesaje
    28 Mar 2007, 21:52
    0 0
    Va multumesc fetelor,anul asta voi incerca o reteta noua
  •  
    • 4411 mesaje
    3 Apr 2007, 14:30
    0 0
    Ellado,vreau sa incerc una dintre retetele tale..2 sau 3..cum iese aceea cu citrice?carnea are gust pronuntat de acru?
  •  
    • 2576 mesaje
    3 Apr 2007, 15:05
    0 0
    Eu inainte sa o pun la tava o pun la marinat cel putin 24 de ore cu : sare, piper, ulei de masline, putin otet, busuioc, busuioc, busuioc, rozmarin, putina levantica (m-a invatat o frantuzoaica). Vedeti daca nu a aparut si prin supermarket-urile din Romania ceva care se cheama "herbes de Provence"...
  •  
    • 13910 mesaje
    3 Apr 2007, 15:46
    0 0
    Andreea, daca nu exagerezi cu cantitatile de citrice este ok. Mie 3 imi place cel mai tare. (nu imi aduc aminte cit am fol. eu, dar la o pulpa 2 portocale, 1 grepfruit, o lamiie, poti si impana pulpa cu ceva afumatura). Daca marinezi carnea cum zice mya este si mai bine (exista tot felul de ierburi, sint excelente amestecurile).
  •  
    • 4411 mesaje
    3 Apr 2007, 22:35
    0 0
    Va multumesc mult fetelor,pe aceea o voi incerca,cum ati spus voi.
  •  
    • 13910 mesaje
    4 Apr 2007, 21:45
    0 0
    O reteta care arata bine (dintr-o carticica cu retete de pasti pe care mi-au dat-o azi cu "jurnalul national") :

- o bucata intreaga de cotlet de miel (desprins de pe oase), 4-5 ardei copti, 3 cepe, 500 gr ciuperci, 20 ml ulei, 30 gr unt, 100 gr orez, o jumatate de lingurita de cimbru, o leg. de marar (sau patrunjel, sau si una si alta....dupa preferinte), 200 ml vin rosu, sare, piper.

Cotletul se fileteaza pe lung, sa se obtina o bucata cit mai intinsa de carne, se bate sa se subtieze mai mult, se condimenteaza cu cimbru, sare, piper. Orezul se caleste in ulei, impreuna cu ceapa tocata. Peste ele se adauga ciupercile taiate marunt, lasind sa fiarba inabusit doar in cita zeama lasa ele, se adauga verdeata cind sint fierte. Pe cotlet se aseaza ardeii copti, curatati de seminte si desfacuti pe lung. Peste ei se pune umplutura de orez cu ciuperci, se ruleaza, se leaga. Tava se unge cu unt, se aseaza cotletul, se pune vunul, apa, se da la cuptor la foc mic. Din cind in cind se stropeste cu sosul din tava. Daca sosul scade prea mult, se adauga vin, apa.
  •  
    • 169 mesaje
    6 Apr 2007, 00:48
    0 0
    fetelor va dau o adresa cu reteta asta care mi se pare cred f buna si aspectuasa si zic eu ca poate v-ar interesa va pupic si numai bine si daca o va face cineva sa spuneti pt ca eu sigur o voi incerca
    http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/salata_quotpoienita_cu_ciuperciquot-737/
  •  
    • 1 mesaje
    8 Apr 2007, 15:50
    0 0
    Mai fetelor, eu sunt barbat si cred ca si sotilor sau amantilor vostri le place mielul fript sau la gratar sa mearga partida de sex, credeti ca merge cu stufat....????
  •  
    • 4411 mesaje
    9 Apr 2007, 17:30
    0 0
    Merci mult ellado.Am facut carnea dupa reteta ta.Toata lumea mi a laudat o
  •  
    • 13910 mesaje
    11 Apr 2007, 11:13
    0 0
    Andreea, ma bucur ca ti-am fost de ajutor, dar mai ales ca ti-a iesit bine. Bafta pe mai departe in ale bucatariei!