reteta de salata
-
3 01 rosie
1 salata verde
1/4 ardei rosu
100 g. branza feta
200 g. piept de pui la gratar, taiat cubulete ( il condimentez cu cimbru si piper, dar in cantitati f. mici).
Le amestec si nu mai pun nimic in ea ( ex. sare, ulei, otet).
Are un gust super. Cand am chef, mai pun si o felie de paine graham, prajita si taiata crutoane. Merge si asa, cu conditia sa o consum imediat. -
O reteta cu multe calorii dar f. gustoasa:
Farfalle ( paste in forma de fundita,din grau dur, aprox. 200 de g., fierte potrivit instructiunilor).
Le amestec cu urmatoarele:
-3 castraveciori murati, taiati cubulete
- 1/2 conserva porumb dulce ( adica aprox. 150-200 g)
- 200 g. sunca presata ( preferabil de pui)
- 2 sau 3 linguri de maioneza ( depinde de gust)
- putina sare, putin piper
E delicioasa. -
Ma omori cu reteta asta..dar o s-o fac cat de curand ca pare.....mmmmmmmm!
Dintre cele cu multe calorii mie imi place cea de ciuperci cu maioneza, cred ca stie toata lumea reteta asa ca n-o scriu.
Salata de peste afumat(alta bunatate) :
1 macrou afumat se curata de oase si se taie bucatele mici, se fierb cativa cartofi rosii in coaja si se taie cubulete, se amesteca cu pestele, maioneza dupa gust, zeama de lamaie..mai multa si o ceapa taiata solzisori(in prealabil se freaca putin cu sare ceapa).Se pot adauga si masline.
E cam grea pt ficat dar e ff gustoasa.(si ingrasa
) -
o reteta asemanatoare celei postate de anjelina: salata greceasca
- 3 rosii;
- 1 castravete;
- 200 gr. branza feta;
- 10 masline negre;
- 1 lingura zeama lamaie;
- 2 linguri ulei masline;
- 1 ceapa;
- oregano, sare, piper;
se spala rosiile, se sterg si se taie in 4.
se curata castravetele de coaja si se taie in cubulete.
ceapa se curata si se taie marunt.
se pun toate legumele intr-un castron, se sareaza ,se pipereaza si se amesteca cu grija.
se adauga branza taiata cubulete si maslinele fara samburi.
se presara oregano si se lasa 10 minute la rece.
in momentul servirii se adauga zeama de lamaie sau iaurtul amestecate cu uleiul de masline.
este delicioasa si foarte sanatoasa -
E avalansa in gura mea deja.Mai am 2 kg si..le incerc pe toate.
Salata de ciuperci si morcovi: 250 gr ciuperci se taie felii si se calesc, apoi se adauga putina apa si se fierb putin.500 gr morcovi se taie rondele si se calesc cu putin unt, se adauga 1 pahar supa de pui si se fierb 10 min.
Se combina cele 2, se adauga piper suc de lamaie si patrunjel.Ies 6 portii..o portie are cam 100 calorii.
edit later: tre' sa scada zeama.
-
Va scriu si eu o reteta de salata, pregatita de o prietena din Polonia, pe care am mancat-o si mi-a placut foarte mult:
rosii
castraveti
frunze de salata
crutoane din paine
branza feta
masline
Toate ingredientele astea se amesteca intr-un vas cu un sos pregatit din: smantana, maioneza si usturoi pisat.
Ce iese e o nebunie... eu salivez numai cand ma gandesc la salata asta. -
Cred ca e salata orientala:
-jumatate de salata verde
-3 cartofi ( mai mici) fierti in coaja( le da un gust mai bun) taiati
- cateva ridichi taiate feliute
- castravete ( taiat feliute)
- 100 g masline
Sare, suc de lamaie ( detest otetul), maximum o lingura de ulei ( sunt suficiente maslinele)si piper
Se poate adauga si ceapa. Daca faci abstractie de mirosul de dupa...
Chestia asta merge sa o consumi in aceeasi zi, fara sa o mai bagi in frigider ( de aia sunt si cantitatile mici). La nevoie, mai poti baga un ou fiert insa salata fara ou "pacaleste" postul.