FRUCTE DE MARE,ANIMALUTE....

•  
    • 5 mesaje
    19 Sep 2003, 10:43
    0 0
    Tish, am o reteta gustoasa pt tine, o mincare traditionala spaniola, la baza careia stau acele "animalute de mare" cum le spui tu: adica calamari,pulpitos-caracatita,shrimps - creveti si mejillones - scoici. Se numeste FIDEOA si e taaaare gustoasa si simplu de facut. Unde mai pui ca e si rapida si iti dai gata musafirii care nu strimba nasul la ...USTUROI.
    Deci : ai nevoie de acel cocktail de 250 - 500 gr de fructe de mare congelate( la METRO le gaseti din abundenta), de o punguta de paste FIDEO ( seamana cu fideaua pentru supa dar putin mai groase, in cazul in care nu gasesti in supermarket iei o punga de spaghete nr.3 si le rupi cu degetelele tale ( atentie la manichiura!!)in bucatele cam de 1cm lungime.O punga e suficienta pentru 6 persoane. Fierbi pastele al dente. Scurgi. Separat intr-o tigaie teflonata suficient de larga pui ulei de masline ,fructele de mare decongelate, si un catel de usturoi (!!)pisat.sare, piper, boia si daca gasesti si un condiment chinezesc( ii da savaoare).Calesti bine, adica vreo 3-5 minute, adaugi si 2-3- linguri de apa.
    Gusti. Mai adaugi condimente dupa gust la nevoie.Amesteci cu pastele intr-o cratita mare si mai adaugi ulei de masline ca sa para "unse". Se serveste cu ALIOLI care este de fapt un sos de smintina ( sana pt dieta)cu usturoi pisat si cine nu tine la silueta mai adauga un galbenus de ou.
    Va garantez ca va veti linge pe degete chiar daca eticheta nu ne lasa....
    Ceva asemanator se face PAELLA...
    Pofta-MARE!!!
  •  
    • 7 mesaje
    21 Sep 2003, 14:21
    0 0
    multumesc mult de tot!o sa fac reteta care mi-ai scris-o saptamana asta,chiar am si motiv festiv(pare reteta ideala ptr asta),pe 27 e anul nou(evreiesc).cu reteta ta,toti vor renunta la dieta.eu doar am citit reteta ta si mi-a plouat in gura....

multumesc mult de tot!
  •  
    • 5 mesaje
    22 Sep 2003, 12:03
    0 0
    Ma bucur ca te-a incintat reteta! Sa-mi spui si mie cum ti-a iesit. Si daca poti, ma intereseaza si pe mine o reteta evreiasca pentru felul de baza. ceva traditional daca se poate sau daca nu atunci pt. o prajitura. mai simpluta si rapida ca sunt super-ocupata.( asata ca sa nu spun ca nu prea imi ies prajiturile). Mersi.Anticipat.Sic!
  •  
    • 865 mesaje
    15 Ian 2004, 14:45
    0 0
    As vrea si eu cateva retete cu fructe de mare. Am cumparat de la Metro si as vrea sa mananc ceva deosebit.
    Multumesc.
  •  
    • 9 mesaje
    26 Ian 2004, 20:42
    0 0
    pui fructele intr-o cratita,adaugi 1morcov taiat marunt,ardei daca iti plac tot taiat,o rosie si orice altfel de leguma care iti place,3cani de apa 1 cana orez 1 lingura de unt,condimente si lasi cam o ora la cuptor incet.POFTA BUNA!
  •  
    • 57 mesaje
    27 Ian 2004, 13:01
    0 0
    Eu mai fac din cand in cand un aperitiv:
    creveti cu avocado
    Se taie fiecare avocado in doua , se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Se amesteca bine miezul de avocado, putina maioneza, sos cocktail (special pentru fructe de mare), sare, piper si la sfirsit se incorporeaza crevetii. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de avocado si se orneaza cu diverse treburi.