Meniu festiv
-
0 0Am o rugaminte la voi, vreau sa fac un meniu pt ruperea turtei..o fac acasa cu vreo 20 de invitati.O sa pun aperitiv, curcan umplut, saramura de crap si tort, prajiturele...
Acum as vrea idei de paste cu care sa umplu rosii, castraveti..sau sa pun pe foietaje(la aperitiv), ce garnitura sa fac la curcanul umplut si..cum sa-l umplu ca sa iasa bun?(n-am mai facut niciodata curcan..doar pui umplut)Cu ce bauturi se poate servi curcanul, saramura?A..am uitat sa va zic de tort..am si eu o ambitie sa nu-l cumpar..ce ma sfatuiti?
Vreau sa aleg intre diplomat si tiramisu..aveti vreo reteta buna? -
Salut Oana,nu am eu prea multe idei de cum sa te ajut dar un topic cu aperitive trebuie sa fie cu 2-3 pagini in urma si au dat fetele multe retete bune de salate si paste de sandwich-uri,la curcan nu ma pricep dar daca imi aduc bine aminte erau retete de pui umplut, poate te ajuta fetele,iar tort eu zic sa il faci pe cel pe care il poti prepara cu o zi doua inainte la cite vrei sa faci sa nu intri in criza de timp,succes .
PS am trecut pe prima pagina topicul de aperitive. -
Gata, am gasit retetele..vroiam sa te intreb: as vrea sa fac ultima..cu ciuperci(de fapt si aia cu mere ar fi...da' nu vreau sa ma risc..nu se stie ce gusturi au musafirii mei), in loc de bulion as vreau sa pun rosii(ca-mi ramane ce scobesc ..pt aperitiv), nu pun paine..ma gandeam daca as pune verdeata multa..ca la drob si oua??Ghimbir cam cat pun?O sa iau un curcan de 10 kg.
Ce zici?Cum sa fac reteta asta ca sa n-am surpize ?
A..si daca ii pun si vin, mai pastreaza aceeasi aroma curcanul?
Cu ce garnitura ar merge?Ca n-o sa-mi ajunga umplutura pt 20 de persoane.. -
oana, sigur ca poti pune miezul de la rosii. Miez de piine nici eu nu pun (asa era in reteta originala, de aia am trecut si piine). Ghimbir -doar daca va place aroma lui- si asta adaptat de mine, in rest da, poti pune verdeata mai multa (eu patrunjel pun mai mult, mararul nu ne place). Cu ou nu am incercat, dar de ce nu ar merge?
Vinul nu schimba gustul. Dar neaparat sa folosesti rom. Ei, si curcanul asta, dupa ce il ungi cu ce vrei tu, il poti si condimenta -exista un amestec de condimente pt carne care au o aroma deosebita -de la kamis, sper ca i-am zis corect numele- (e un borcan cu risnita). -
aha....garnitura!
ei, eu cind fac curcan umplut (reteta mea preferata este asta, a 3-a), nu mai fac garnitura -doar salate sau sosuri, ce prefera lumea. Dar cred ca ceva mai usor ar merge, cartofi natur sau legume, avind in vedere ca vor fi si aperitive. Nu mai poate lumea sa manince mult la friptura. -
oana ,poti sa umpli curcanul si sa pui si mere taiate cubulete ii da gust umpluturii deosebit si ca sa faci mai multa umplutura poti face si in tava dreptunghiulara sau tavi de chec ..dupa ce ai tapetat tavile cu un pic de ulei si apoi pesmet sau patrunjel verde si dai la cuptor apoi rece sa tai umlutura sa se taie frumos..patrate sau dreptunhiuri cum vrei si pui in jurul curcanului cind servesti ..