Placinta cu mere

•  
    • 85 mesaje
    15 Mar 2007, 01:19
    0 0
    Fetelor, imi spune si mie cineva cum sa fac o placinta cu mere buna buna??
    Dar...explicata asa ca pentru incepatori, cat la cuptor, cate grade...ingrediente, cantitati...
    Multumesc mult si o zi buna!
  •  
    • 37 mesaje
    15 Mar 2007, 07:59
    0 0
    am gasit :
    FOI DE PLACINTA
    500G FAINA,125 ML ULEI, O LINGURITA SARE
    APA CALDUTA
    aluatul potrivit de moale,
    se intind foi subtiri ca la strudel
    UMPLUTURA
    MERE RASE, CALITE IN ULEI, MARGARINA CU ZAHAR SI UN PIC DE GRIS
  •  
    • 841 mesaje
    15 Mar 2007, 11:52
    0 0
    dar tarta?
  •  
    • 85 mesaje
    15 Mar 2007, 17:29
    0 0
    Multumesc fetelor.
    Eu vroiam de fapt o reteta, pe care am facut-o mai demult, dar nu-mi mai amintesc bine. Se face cu iaurt, ulei, faina, oua....si nu mai stiu...
    Ma gandeam ca poate vreuna din voi o foloseste si mi-o spune si mie.
    Daca fac fara praf de copt imi iese? Nu stiu de unde naiba sa iau eu aici, in madrid praf de copt...Poate stiti voi alt truc...
    O zi buna va doresc
  •  
    • 1225 mesaje
    15 Mar 2007, 18:13
    0 0
    just_lara, normal ca praf de copt gasesti chiar si in Madrid! Cauta in supermarket pe langa raftul cu zahar vanilat.Si daca, prin absurd, chiar nu gasesti, se poate inlocui cu succes cu bicarbonat de sodiu ( natron ).
    Eu am dat o reteta de prajitura cu mere, daca o cauti pe paginile urmatoare, sigur o gasesti. Am si una de placinta, insa nu stiu daca mai apari, daca mai doresti...daca da, spune-mi si o scriu.
  •  
    • 85 mesaje
    15 Mar 2007, 21:42
    0 0
    Multumesc frumos, chiam m-am uitat in supermarket, dar pe fuga...si am vazut ceva gen praf de copt. (levadura, un fel de drojdie praf, dar spunea acolo ca merge in toate produsele de patiserie).
    Bieninteles ca vreau reteta. Cand ai timp,o astept.Sper sa reusesc sa fac maine pe seara o placinta..
  •  
    • 1225 mesaje
    15 Mar 2007, 22:18
    0 0
    Vezi ca drojdia uscata nu merge chiar in "toate produsele de patiserie" ci doar la cele care se fac cu aluat dospit.Am dat un copy dupa reteta pe care am mai postat-o.

Prajitura cu mere

Merele se rad si se calesc cu o cana de zahar, la sfarsit se amesteca cu scortisoara.
    Se amesteca un ou intreg cu 3 linguri de zahar si 1/2 lingurita de sare, si se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn. Apoi se adauga ~80 ml ulei si se freaca bine,ca la maioneza.
    Se adauga 125 ml apa, amestecandu-se in continuare, se toarna faina cat cuprinde(cca 400-500 gr) si un plic de praf de copt.
    Se face un aluat potrivit de tare, care se intinde pe masa, cu sucitorul.
    Intr-o cana se amesteca 100 ml ulei cu faina pana se obtine o pasta de consistenta smantanii. Se intinde peste aluat, se ruleaza, si se amesteca putin.
    Se imparte acest aluat in doua parti egale si se intind doua foi de marimea tavii. Se aseaza prima in tava, se pun merele, apoi cea de-a doua foaie.
    Timpul de coacere e de cca 30 min la foc potrivit, in cuptorul incalzit in prealabil.
    Cand e gata, se presara zahar pudra si se acopera cu un prosop. Dupa ce se raceste se taie patratele.

Poate maine o scriu si pe cea pentru strudel.
  •  
    • 57 mesaje
    18 Mar 2007, 00:12
    0 0
    Aluatul de placinta:10 linguri de iaurt,10 de ulei,6 de zahar,un ou,o lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie,faina cat cuprinde.Trebuie sa iasa un aluat bun de intins cu vergeaua.Dupa ce amesteci ingredientele lasi aluatul la frigider cat timp pregatesti umplutura.
  •  
    • 92 mesaje
    21 Mar 2007, 12:24
    0 0
    eu propun sa faceti toate cum stiti si sa imi dati mie cate o bucata si fac eu un clasament
  •  
    • 1 mesaje
    21 Mar 2007, 14:34
    0 0
    Puteti vedea o placinta buna la www.pofta-mare.ro la Retete de Post
  •  
    • 1225 mesaje
    21 Mar 2007, 16:05
    0 0
    Ombladon, ai vrea tu!!!