sunt in ceata...

•  
    • 1198 mesaje
    13 Mar 2007, 11:14
    0 0
    am un bebe de aproape un an si nu mai am idei in ce priveste papa. please help
  •  
    • 134 mesaje
    13 Mar 2007, 11:34
    0 0
    in primul rand cat mai multe sucuri naturale facute in casa la storcator:mere,morcov,citrice.banane pasate cu branza de vaci,e un deliciu pt. bebelusi,gris cu lapte,legume fierte si pasate(atentie la cartofi,sa nu-l baloneze),piept de pui pasat cu legume,un ou pe saptamana fiert moale amestecat cu putina branzica proaspata.
  •  
    • 4487 mesaje
    13 Mar 2007, 11:37
    0 0
    supica cu galusti sau taitei de casa.
  •  
    • 2312 mesaje
    15 Mar 2007, 11:26
    0 0
    Si a mea tot aproape un an are.
    Hai sa-ti zic ce-i fac eu: supa de galusti..ii place la nebunie, ciorba de perisoare(carne de vita sau pui tocata) cu bors, rosii..ca pt noi, ciorbita acra de pui, ficatei cu piure(dar ii fac un sos cu rosii la ficatei, ca nu-i plac asa), sarmalute in foi de vita, ardei umpluti sau rosii, dovlecei umpluti..cu carne de vita tocata, orez..cu smantana peste(mananca mai mult ca mine fii'mea), musaca, friptura de pui la tava cu sos alb(dar nu-i pun decat putin usturoi si foi de dafin) cu piure, pilaf, orez sau gris cu lapte, spanac(cu sos cu faina si lapte si ff putin usturoi..ii place fiicei mele cu usturoi ), brocoli fiert(pasat cu putin unt).
    Hai sa-ti zic si cat mananca: dim si seara cate un biberon cu lapte(7-8 masuri de Nun), la 11 1 fruct cu biscuiti(gref, kiwi sau mar..le adora), ora 15 supa sau ciorbita cu painica in ea, ora 19 mancare solida(carne destul de multa).Mie una mi se pare f mult..al tau mananca tot asa?
    Ps: mie pediatra mi-a zis sa-i fac mancare ca pt un noi DAR: fara prajeli, condimente..grija mare la sare..(eu ii pun putina sare dar cica nu avem voie pana la un an..)Cateodata seara in loc de lapte ii dau iaurt cu branzica..eventual cu mamaliga.(mananca cot la cot cu ta'su )
  •  
    • 1198 mesaje
    15 Mar 2007, 11:39
    0 0
    merci, fetelor!

oana, al meu nu prea a fost un mare mancacios pana acum vreo 2 saptamani .i-a crescut pofta de mancare ceva de speriat... m-ai ajutat mult cu ideile tale. merci inca o data . cat are fetita ta?
  •  
    • 2312 mesaje
    15 Mar 2007, 11:42
    0 0
    Pai si a mea cam de vreo luna mananca asa mult..are 11 luni.Of, s-a ingrasat rau in ultima luna..dar cred ca-i normal sa fie grasuta.(pana acum a fost slabuta, dar ar fi chiar aiurea s-o trec la regim, nu? )
  •  
    • 33 mesaje
    19 Mar 2007, 13:08
    0 0
    fetelor, aveti grija cu mancatul asta excesiv, pentru ca acum va bucurati ca sunt grasuti si simpatici dar ca maine ajung adolescenti obezi si dezagreabili.
    baiatul meu m-a chinuit cu mancarea ani de zile, dar acum, la 19 ani, are 1,92 m si 87 kg.
    nepotul in schimb, la 20 ani are 1,85 m si 120 kg si asta pentru ca de cand era mic a fost un mancacios si nimeni nu-l oprea, toti se minunau si se veseleau de cat mananca.
    asa ca va rog eu sa aveti grija cat le dati sa manance pentru ca nu este normal sa aiba farfuria la fel de plina ca un adult.
  •  
    • 2312 mesaje
    19 Mar 2007, 17:55
    0 0
    Eu chiar nu ma bucur ca se ingrasa.
    Stiu problema..eu am fost ff slaba pana la vreo 12 ani cand..ai mei mi-au dat tratament de ingrasare.As fi preferat sa n-o faca deoarece de atunci n-am mai fost niciodata slaba.
    Dar..ce sa-i fac?Nu-i dau miere, ceaiuri cu zahar si altele dar..pur si simplu e ff pofticioasa.Pe strada, cand vede pe cineva mancand..cere, intinde mana...Daca nu-i satula devine maraita.Poate e doar o perioada, ma gandesc..
  •  
    • 2576 mesaje
    19 Mar 2007, 19:18
    0 0
    Asa a fost a mea, Oana. Ii ziceam
    "foamea in imagini". Nu iti spun ca incepuse sa vorbeasca si cum intram cu ea la cineva in casa cerea de mancare, asta desi o indopam inainte sa plecam sa nu ne faca rusinea... A fost fooarte rotunda
    pana la vreo 3 ani, apoi a inceput sa alerge. Pana la 7 a fost voinicuta. De la 7 in sus chiar slaba.
  •  
    • 2576 mesaje
    19 Mar 2007, 19:20
    0 0
    A mea a devenit rotunda cand am mutat-o de pe alaptat, pe lapte praf. Se pare ca este mai gras.
  •  
    • 1198 mesaje
    21 Mar 2007, 17:37
    0 0
    buna!

edi chiar nu e gras, e un copil normal ca si grutate, raportata la inaltimea lui. chiar imi spunea si dr. pediatra ca e printre f putinii copii care nu sunt grasi.

oare e ok daca ii dau sa pape branza topita?

va pup!
  •  
    • 4487 mesaje
    21 Mar 2007, 17:51
    0 0
    Rorox este ok daca ii dai branza topita, dar...nu in fiecare zi. O intinzi pe o felie de paine. Dar, nu-i da branza topita amestecata cu ciuperci si ce se mai gaseste in comert. Da-i doar simpla.
    Uite, fii-mea nu suporta ciupercile. De doua ori i-am dat si...le-a vomat.
  •  
    • 2312 mesaje
    21 Mar 2007, 18:05
    0 0
    Eu nu i-am dat.Intr-o perioada ii dadeam smantana..unt..si se invatase.Nu mai manca ciorbita decat dreasa cu smantana.Acum s-a dezvatat..i-o dreg cu iaurt, light.
    Azi iar mi-a mancat ff mult: lapte, ciorba de perisoare(din pui) cu iaurt, piure cu piept de pui, ficatei cu sos de rosii, 1/2 de gref(ca pofteste cand mananc eu), pufuleti..ca vazuse la un copil si i-am cumparat.A facut niste pulpe...Pe la 19 cand se trezeste o sa vrea iar mancare.Eu ma tot gandesc..o contine laptele praf ceva de-i face sa manance pe bebei foarte mult?Cat am alaptat-o mi-a facut figuri la mancare.(pana la 5-6 luni)
  •  
    • 1198 mesaje
    21 Mar 2007, 19:45
    0 0
    eu ii dau sa pape de 4 ori pe zi: dimineata 2 cremoso cu 4 biscuiti sau 2 danonino fara biscuiti(pe la 8 jumate-9), pe la 1 jum piure cu ficat sau cu galbenus de ou, sau carne de vita sau pasare, sau ciorba. pe la 6 jum-7 o felie de paine cu unt sau cu smantana sau piure de fructe sau ceva in genul (azi am papat o felie de paine cu spanac), iar pe la 9 jum dam stingerea cu 250 ml de lapte cu orez de la nestle. cam atat papa edi intr-o zi obisnuita. e mult? e putin? eu cred ca e ok.

pa!
  •  
    • 4 mesaje
    21 Mar 2007, 22:12
    0 0
    stiu ca vorbim de bebei, dar oana, m-ai lasat "cu gura cascata". ce tratament de ingrasare ti-au acut ai tai, k vreau si eu!
    am 21 d ani si sincer daca ar fi sa am acum un bebe, mi-ar fi tare teama, pt ca sunt foarte salbuta
    mersi mult
  •  
    • 2312 mesaje
    21 Mar 2007, 22:59
    0 0
    Peritol..s-a chemat medicamentul "minune", dar nu iti recomand.E mult mai bine slaba, crede-ma.
  •  
    • 33 mesaje
    22 Mar 2007, 14:46
    0 0
    pentru rorox si nu numai
    "E-urile din lapte si produsele lactate

Untul, laptele si iaurtul nu contin E-uri, dar exista si exceptii.

Laptele poate fi contaminat din cauza modului in care a fost hranit animalul. Iar in anumite situatii, in sezonul cald, comerciantii pun in lapte soda caustica pentru a preveni branzirea.

Brânza topita e un produs alimentar care contine multe E-uri numite „saruri de topire“. Aceste saruri pun în pericol sanatatea. In brânza topita si în frisca, aditivii sunt in exces, uneori.

Untul este un produs lactat sigur, exceptie facand cel care contine E 160.

Frisca contine multi aditivi din categoria „stabilizatori“, „substante de îngrosare“ si „emulgatori“.

Iaurtul este un produs viu, deoarece contine germeni si bacterii în stare vie, benefici omului. Nutritionistii spun ca este mai bun decat laptele, avand o toleranta mai mare.

Iaurtul care are termen de valabilitate de peste 30 de zile a fost sterilizat si nu mai este considerat natural."
  •  
    • 1198 mesaje
    22 Mar 2007, 22:35
    0 0
    merci, carmen! m-am gandit si eu la asta, doar ca stateam si ma gandeam ca nu prea sunt produse alimentare fara E-uri, adica e cam imposibil ca intr-un produs pe care il cumperi de "oriunde" sa nu gaseti un E. chiar si carnea a devenit o problema, am niste cunostinte care au avut mari probleme cu fetita lor de 5 ani, careia i s-a inflamat f tare un san (ca si cum ar fi inceput sa-i creasca), iar dupa un milion de analize facute in tg. mures, bucuresti si timisoara, s-a ajuns la concluzia ca totul s-a intamplat din cauza carnii de pui, a hormonilor si concentratelor pe care le-a mancat pasarea. eu una am ramas masca, ce n.aiba sa-i mai dai copilului sa manance??? nu are toata lumea posibilitatea de a consuma legume sau carne de la animale crescute cu mancare fara hormoni si concentrate. hai ca o las balta, ca ma enervez iar pe tema alimentatiei.

o seara buna!