CINE MA AJUTA?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
15 Sep 2003, 11:470 0cind m-am casatorit, soacra mea imi facea mai mereu chec din albusuri.cit timp mi-a facut ea, nu m-a interesat reteta, acum nu mai este(Bunul Dumnezeu sa o ierte!) nu stiu sa-mi fac.
ma ajuta cineva?
mii de multumiri -
15 Sep 2003, 11:56Incerc sa te ajut,desii nu stiu daca asta cauti,oricum e foarte bun.
7 albusuri se bat bine spuma cu 1 cana zahar.Cind e bine batut se adauga 1 cana si jumatate nuca taiata cu(,)cutitul si prajita,jumatate cana rahat taiat marunt.Se omogenizeaza usor si se adauga 3 linguri faina se omogenizeaza iar si se da la cuptor,la foc mare apoi la foc mic.
Din galbenusuri se face o crema,mormal reteta e cu foi napolitane.Piscotul e super.Merita. -
16 Sep 2003, 12:28CHEC DIN ALBUS
10 oua, 1 cana zahar (cam 200 g), o cana la fel de mare faina, 100 ml ulei, esenta rom, cacao.
1. Aprinzi cuptorul si il lasi la foc mic
2. Pregatesti tavile (COMPOZITIA ESTE PENTRU DOUA TAVI DE COZONAC)-unse cu margarina si tapetate cu faina
3. Separi ouale,amesteci, fara sa bati, galbenusurile cu uleiul.
4. Bati albusurile spuma bine, bine, cu un vf cutit sare.
5. Adaugi in albusuri zaharul si esente (eu folosesc vanilie+coaja rasa de lamaie). Bati din nou cu mixerul pana "stau in picioare".
6. Adaugi faina, galbenusurile batute cu ulei si amesteci usor, prin rasturnare (nu mai folosesti mixerul sub nici o forma).
7. Pui 2/3 din compozitie in tavi, o nivelezi usor.
8. Restul de compozitie o amesteci cu cacao+rom, o pui peste cealalta compozitie in tavi si, cu coada lingurii, amesteci usor pentru a intra compozitia maro in cea alba, formand un model.
9. Dai la cuptor si timp de 20 de minute nu deschizi cuptorul sub nici o forma. Checurile sunt gata cand incerci cu o scobitoare si acesta iese curata, dar ai grija sa nu le arzi la fund, mai bine pune si o tava dedesubt.
Înapoi la: Forum » Gastronomie