Sangria?
-
0 0cine ma invata?Am botezu fiului meu si as vrea sa fac.este bautura pt fem doar sau si pt barbati?cam cati litri sa fac ptr 70 persoane tinand cont ca voi avea si wisky,vin?va multumesc!
-
Nu e o bautura "sexista"
E si pentru femei, si pentru barbati, dar, fiind de fapt un vin dulce, are mai mult succes la femei. Pentru 70 de persoane probabil ca vor ajunge vreo 10 litri. Daca vei cumpara sticle, mai bine le tii la rece nedesfacute si le adaugi fructe pe masura ce le desfaci si se consuma... De ce te complici cu sangria la botez? (e o intrebare din pura curiozitate) -
Eu am un bol mare de plastic transparent si golesc in el vreo 3 sticle de Sangria. Adaug bucatele de mar, portocala si grepfruit (necuratate de coaja) si pun un polonic in bol. Se serveste cine vrea, cit vrea, dar arata atit de exotic si inedit incit se vor gasi multi curiosi. In locul tau as lua vreo 15 sticle, cu care completezi in bol pe masura ce se goleste. Apropo, in pahar se pot pune si fructe din vin. Ii dau un gust extraordinar. Si chiar daca ramine il beti cei din familie cu urmatoarea ocazie.
-
Salut,stiam ca am reteta de sangria a ambasadoarei Spaniei la Bucuresti si dupa niste cautari am gasit:
2 sticle vin alb
2 sticle vin rosu
1 kg de piersici
150g de zahar
250ml de apa
1 bucatica de scortisoara betisor
coaja taiata mare de la o lamiie
Se taie piersicile bucatele mai micute, se pune zaharul si apa,se lasa pina ce se topeste zaharul complet.Intr-un vas bol mai mare se pune vinul si scortisoara si coaja de lamiie.Se adauga piersicile si siropul format.Se lasa la macerat 1h.Se serveste foarte rece ,amestecat cu gheata.Aceasta este originala reteta andaluza.
O alta reteta amesteca suc 100% din piersici cu cel de portocale si vin,la 1l de suc cam 2l de vin,fructe taiate bucati in bol.
Ramine sa hotarasti cum e mai bine pt tine. -
Este foarte buna sangria, se mai numeste si "tinto verano". Eu locuiesc in madrid si deci, am norocul sa o beau "originala". Aici se face cu un vin "tinto" rosu, si cu o apa minerala speciala, cu gust de lamaie.
Am facut si in romania si iti iese foarte buna cu vin rosu, dulce si Fanta de lamaie. Il servesti in pahare inalte cu cuburi de gheata si feliute de lamaie. Sper sa-ti placa. Proportiile le stabilesti singura, cum iti place.... -
Ingrediente:
1 l vin rosu
1 l apa minerala rece
2 linguri lichior de portocale
2 lamai
2 portocale
2 piersici proaspete
zahar
1 baton scortisoara
Se amesteca vinul, apa minerala si lichiorul intr-o carafa. Fructele se spala si se taie in felii subtiri. Se adauga in vin, impreuna cu zaharul si scortisoara si se tin la rece 3-4 ore inainte de a servi. Daca cineva doreste, poate adauga gheata.
Nu este o bautura pentru petrecerile cu pretentii, mai degraba pentru o intalnire cu prietenii, sau petreceri informale.