vreau si eu o reteta.....
-
0 0Buna fetelor am si eu o rugamine la voi....vreau o reteta de supa cu galuste. Am o pofta....dar nu stiu sa fac
Multumesc... -
Buna daneza21 la galusti trebuie sa ai grija si de gris, caci data de expirare a produsului este de cel mult 2 luni de la cumparare,si o alta cauza poate fi cantitatea de gris pusa,daca aluatul e mai tare si galusca mai maricica ramine nefiarta la mijloc,eu folosesc o lingura mai micuta tocmai ca galusca sa fie mai micuta si sa aiba cum creste,succes.
-
Pt ca galustele sa nu fie tari, eu las grisul sa se umfle bine in oua, asa ca atunci cand il pun, compozitia rezultata sa ramana mai moale. Dupa cateva minute, el se umfla si se mai intareste compozitia. Daca e prea tare, poti pune o lingurita de apa si amesteci bine. Apoi le iei cu lingurita, cum spunea si Bim73.Si ouale neaparat sa le bati bine!
-
Eu le fac asa : bat bine albusul spuma,apoi pun grisul in ploaie,adaug galbenusul si 1 lingura de ulei(la 1 ou pun 1 lg.ulei).Consistenta sa nu fie nici tare dar nici foarte moale.Si las sa se odihneasca 10-15 minute.Si le pun in supa cind toate sint fierte,las pe focul mic 5-10minute in functie de marimea lor,apoi opresc focul si pun capac.
-
viitoarea mea soacra m-a invatat sa fac supa cu galuste....fiindca s mie imi place foarte mult...
iar galustele le fac astfel:un ou,o lingura unt si 3-4 linguri de gris,si bineinteles un picut de sare.amesteci foarte bine,ca sa nu faca cocoloase si apoi pui compozitia la rece pt o jumatate de ora.ies dulci si foarte gustoase. -
mie imi ies galustile fara sa respect nici o recomandare dintre cele de mai sus. cred ca secretul este mai degraba modul de fierbere. eu le fac si fara ulei, doar cu ou batut, putina sare si gris (4 linguri la un ou mediu, mai adaug gris daca mi se pare moale compozitia), eventual o lingurita de ulei daca am folosit numai piept de pui si nu are deloc grasime. nu mereu am timp sa le las sa se odihneasca, uneori le pun in oala imediat ce am facut amestecul. se pun cu o lingurita in supa care fierbe, se adauga putina apa rece si se continua fierberea la foc potrivit, cu capac.
-
Eu am invatat sa fac de la soacra mea galustile si imi ies f bune: se bat ouale ff bine cu un vf de lingurita de bicarbonat, se adauga 1 lingura gris in ploaie si se amesteca bine..apoi se lasa sa se umfle grisul(cam 15 min), apoi se adauga iar gris in ploaie amestecand continuu pana in mom in care "simti" ca daca mai adaugi gris compozitia nu va mai curge.Deci..compozitia tre' sa curga!!Nu stiu cum sa-ti explic altfel..

Am o colega care face galustile in felul urmator(da' sa nu razi): fierbe grisul(sa fie APROAPE FIERT) apoi il amesteca cu ouale batute si apoi le formeaza cu lingura si le pune in oala la fiert.Ea zice ca-i ies perfecte..eu n-am incercat asa.