conserve pentru iarna
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
11 Sep 2003, 15:400 0Este primul an in care pun si eu "ceva la camara" si as vrea sa ne impartasim retetele usoare si gustoase.
Eu va propun :
Gogosari cu sos(un delicios aperitiv sau garnitura la friptura):
3 kg gogosari se taie in fasii, se spala si curata bine de seminte. Intr-un vas mare se pun pe foc: o cana mare (aprox 300 ml) de apa, una de ulei, una de otet, una de zahar, 3 linguri mustar, 3 linguri vegeta, 3 linguri bulion, piper, o foaie dafin, cimbru. Cand sosul (pe care il mestecam continuu) incepe sa se ingroase, adaugam gogosarii si ii fierbem pana se moaie. Se pune totul in borcane fierbinti, se acopera cu o patura si se lasa acolo pana se racesc. -
12 Sep 2003, 02:25Bmg, miine ii "prestez"...ca am incredere in retetele tale. Dupa aia iti zic ce-a iesit

Pupici. -
12 Sep 2003, 08:14Achamot, scumpo, vezi ca eu am "prestat" reteta si a iesit cam dulce. Ce am mancat eu la altii era mai picant, asa ca redu cantitatea de zahar, cred ca 3-4 linguri sunt de ajuns.
O zi buna! -
12 Sep 2003, 21:53Am pus mai putin zahar si mai putin otet, ca noua ne plac mai putin acrisori...si pot sa zic ca erau vreo 2 gogosari mai iuti, cred ca i-a plantat ala linga ardeii iuti in gradina si a iesit o chestie super... sosul suplimentar l-am pus intr-o sticla, ca seamana la gust terbil cu sosul dulce-acrisor chinezesc...au iesit o minunatie!!!
Multam fain de reteta!
Pupici. -
12 Sep 2003, 23:40A-ti pus ardeiul iute? Daca nu,va dau eu o idee.Asezati printre ardei pastai de fasole verde .
Înapoi la: Forum » Gastronomie