Dulceata de nuci

•  
    • 52 mesaje
    5 Mar 2007, 17:01
    0 0
    Am auzit de la verisoara mea ca e foarte buna. Dar n-am apucat sa intreb care este reteta? O stie cineva? Multumesc.
  •  
    • 1225 mesaje
    7 Mar 2007, 15:07
    0 0
    N-am facut niciodata, dar am gasit o reteta intr-o carticica "Practic-a" si o scriu.

100-110 nuci mici verzi, 1 kg zahar, 1 lamaie, 1 plic zahar vanilat, 2 pahare apa.
    Cureti nucile de coaja verde si le pui imediat in apa rece.Le asezi intr-un tifon si le oparesti in trei ape clocotite, lasandu-le sa fiarba in fiecare apa cate 10 minute.Intinzi apoi nucile pe un servet mare sau o fata de masa curata, ca sa se usuce.Pui la fiert zaharul si apa pana se leaga siropul, dupa care adaugi nucile si mai lasi sa fiarba pana se leaga bine dulceata.Adaugi apoi zeama de lamaie si zaharul vanilat si lasi sa dea in clocot. Pui dulceata fierbinte in borcane.

Ca o mentiune, autoarea acestei retete scria ca aceasta dulceata e foarte buna pentru cei care au probleme cu glanda tiroida.
  •  
    • 4487 mesaje
    7 Mar 2007, 15:17
    0 0
    Miss_smith, buna reteta.
    Oricum dulceata de nuci...este grozava, mai ales daca este cum trebuie facuta.
    Dar....nu pentru toti care sufera cu glanda tiroida. Pentru ca unii, nu au voie sub nici o forma IOD.
    Eu ma numar printre ei. Ca nu tin intotdeauna de asta....