varza calita
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
2 Mar 2007, 16:250 0Nu stiu sa fac varza calita,de fapt pana de curand eu nu stiam ca efectiv se caleste varza..mi am imaginat ca doar se spune asa.Eu o faceam la cuptor pe cea acrita si o lasam acolo cu orele la fiert cu apa foi de dafin si bulion,iesea buna..dar pentru varza cruda nu pot face asa..cum sa fac varza calita cruda?cu amanunte va rog
-
2 Mar 2007, 18:15Salut Andreea ,eu o tai fideluta si o sarez ,apoi pun la incins grasimea si sosul de rosii si pun varza,citeva boabe de piper intregi si foaie de dafin,apa nu pun ca isi lasa chiar de la ea , o las sa se prajeasca acolo, o mestec din cind in cind (daca nu, se prinde)si o las sa fiarba in suc propriu cam 15-20 min,devine sticloasa cind e gata.Mie imi place asa ca ramine dulce si un pic crocanta.Vezi ca este o diferenta intre varza romineasca si cea straina,la ultima mai pui si un pic de apa ca are foaia mai dura si nu se face complet doar in sucul ei.
-
2 Mar 2007, 18:21Bun,merci mult..si daca am mai multa varza decat intra in cratita ce fac?Las sa scada ce este in cratita si mai pun peste?Focul sa fie mic,mediu?Sa pun un capac peste?Scuza ma ca pun atatea intrebari,am mai incercat o data si nu mi a iesit..
-
2 Mar 2007, 18:37Da ,lasi sa se inmoaie un pic ce ai in cratita si adaugi peste,eu nu pun capac ca se inmoaie prea tare si mie asa imi place, mai crocanta,dar daca pui capac se face abur si se inmoaie mai bine,trebuie sa o mesteci ca sa mai intorci in cratita sa se faca toata nu numai cea de deasupra,ok.Acum conteaza si ce varza ai cea de primavara are apa destula in ea, cea de iarna poti sa mai pui un pic de apa calda la ea sau bors sa fie mai acra.Sincer eu imi dau seama dupa cum arata ea cind e gata .Si da, focul este mediu,sa dea voie sa se inmoaie varza .
Înapoi la: Forum » Gastronomie