foi de napolitane

•  
    • 37 mesaje
    2 Mar 2007, 11:20
    0 0
    stie cineva o reteta de crema de post pentru foi de napolitana?
    multumesc!
  •  
    • 13910 mesaje
    2 Mar 2007, 11:33
    0 0
    160 gr unt, 400 gr zahar, 5 oua, 200 gr nuci taiate marunt, vanilie.
    Se arde zaharul -200 gr- intr-o cratita la foc mic, apoi se adauga untul amestecind mereu. Ouale se amesteca cu restul de zahar si se adauga in cratita, la foc mic, se amesteca pina devine ca o pasta si se desprinde de cratita. Se pun nucile si se ia de pe foc.
    Chestia asta se pune fierbinte intre foile de napolitana (3), se aseaza apoi ceva greu si se lasa la rece.

Mai facea a mea mama o crema cu rahat si lamiie, era super buna, dar asta nu o stiu.

aha, nu remarcasem ca ai scris "de post".....
  •  
    • 1135 mesaje
    2 Mar 2007, 13:31
    0 0
    ellado, asta e crema aia cu gust de caramel?? Ador napolitanele cu crema d'aia...
  •  
    • 13910 mesaje
    2 Mar 2007, 16:23
    0 0
    da anatea, asta este.
  •  
    • 1135 mesaje
    2 Mar 2007, 17:25
    0 0
    Iupiiiii! Saru-mana mult, mult de tot!
  •  
    • 415 mesaje
    2 Mar 2007, 19:57
    0 0
    Zilele trecute am dat peste aceasta reteta si am arhivat-o,deci nu am executat-o ,sper insa sa-ti fie de ajutor. .Este o reteta care se poate adapta de post ,gasesti mai jos cum poti inlocui ingredientele si sunt si imagini din timpul procesului de fabricatie .

Pischinger Torte-retete in imagini
    http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8515&pid=191370&mode=threaded&show=&st=&
    1 cana de alune de padure (noisettes)
    trei sferturi cana de smantana calduta (cea din care se face frisca)
    1 lb (454 gr) de ciocolata cu lapte (de calitate)
    6 foi de napolitana – reteta cere foi de napolitana cu ciocolata –eu n-am vazut asa ceva pe aici, le-am folosit pe cele simple

Se prajesc alunele o jumatate de ora la 300F (150C).
    Se lasa la racit si se macina fin.
    Se topeste ciocolata la bain marie si se pune deoparte o jumatate de cana (care se pastreaza calda) pentru pus deasupra.
    Se mixeaza smantana pt frisca, alunele macinate si ciocolata topita.
    Se pun cate 3 linguri din amestec pe 5 din cele 6 foi, care se aseaza una peste alta, si ultima se lasa neacoperita.
    Se pune la frigider pentru 1 ora. Se toarna ciocolata deasupra peste tarta rece si cu ajutorul unei palete se niveleaza si se imbraca de jur imprejur.
    Se lasa sa se intareasca ciocolata la temperatura camerei ca sa devina lucioasa.
    Se serveste a doua zi.

Am avut un pachet de 10 foi de napolitana pe care le-am folosit toate asa ca am pus : 1 cana de smantana, 454 gr ciocolata si o un pic mai mult de o cana de alune. Pe fiecare foaie am pus 3 ½ linguri de umplutura iar pentru pus deasupra am topit trei sferturi cana de ciocolata în pastile.

"Ca sa fie de post am pus in loc de ciocolate cu lapte ciocolata amaruie de post si in loc de smantana frisca vegetala. Am adaugat putin zahar ca era ciocolata amaruie. alunele le-am inlocuit cu nuci (cred ca este bun si fara)"
    http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=10724
  •  
    • 37 mesaje
    3 Mar 2007, 07:35
    0 0
    sunt bune retetele, le-am salvat in fisier
    am gasit intre timp o crema din rahat dat la masina de tocat amestecat cu margarina moale, o lamaie
    pui o hartie presezi cu o grautate si a doua zi decorezi cu cioc.topita
    se taie romburi.
    e usor de realizat,rapida
    multumesc ptr. retete!