ciorba de burta
-
0 0Fetelor,ce zarzavaturi puneti voi la ciorba de burta? Eu pun morcov si pastarnac, dar sotul meu zice ca ar trebui sa pun mai multe zarzavaturi, sa fie mai consistenta.Am pus o data si ceapa tocata, dar nu mi-a placut, parca a facut-o prea dulce.Am incercat si cu amestec de ciorbe, dar acolo era si mazare si nu mi s-a parut ca merge.Eu fac cam o data la 2 saptamani, sotului meu ii place f mult, iese buna, nu pot sa zic, dar voiam sa aflu de la voi,poate aveti si alte sugestii.
-
Este burta de vita congelata oparita, curatata si taiata fideluta, pachet de 1 kg.O decongelez, o spal si o pun la fiert in apa 30-45 min.Adaug foi de dafin si piper boabe,apoi pun zarzavatul(morcov si pastarnac)si secretul gustului folosesc eu.La sfarsit pun otet si usturoi pisat si iau de pe foc.Separat, bat bine 2 oua cu smantana din belsug si amestec incet cu zeama.Am auzit ca trebuie puse numai galbenusele de la oua, albusurile intra in contradictie cu ceva, nu stiu exact.Poate stiti voi!Da, cred ca si telina merge super!
-
Lasand la o parte faptul ca acest subiect s-a mai pus pe...farfurie,eu va pot spune cum fac eu ciorba de burta si chiar imi iese.Nu e zeama lunga cum se mai intampla in astfel de cazuri pt ca inainte de a fierbe burta,fierb cateva oase de vaca(de preferinta partea de rotula de la picioare).Dupa asta pun la fiert si burta,apoi legumele(morcov,o ceapa taiata in patru,pastarnac),asezonez cu foi de dafin si piper.In final,intr-o oala,separat,calesc niste morcov si putin ardei gras maruntit.Adaug zeama de la ciorba fiarta si burta(legumele nu le mai folosesc).Sarez dupa gust si,spre final adaug otet si usturoi pisat.Inchid aragazul si las putin sa se racoreasca.Separat,bat 2 galbenusuri de oua cu smantana si un polonic din zeama racorita(nu racita total)si rastorn totul in ciorba.In felul acesta nu face nici frecateii aceia neaspectuosi,este si ciorba destul de consistenta(este uneori atat de consistenta ca,racita in frigider,capata aspect gelatinos)
-
buna fetelor.sa va zic reteta mea de ciorba de burta.dc nu am oase sa le fierb inainte si sa folosesc doar supa , fierb legume multe ceapa,morcov ,pastarnac,telina cartofi intregi .apoi le strecor si in supa rezultata fierb burta .calesc morcov dat pe razatoarea mica in ulei ,adaug supa si apoi strecor (fac asta pt culoare) eu am frecat vreo 6 galbenusuri cu smantana si usturoi dp gust.otetul eu il pun pe masa sa-si dreaga fiecarea ciorba.mai pun si smantana si ardei iute pt servit .si sarea dp gust la farsit.
succes -
buna fetelor.sa va zic reteta mea de ciorba de burta.dc nu am oase sa le fierb inainte si sa folosesc doar supa , fierb legume multe ceapa,morcov ,pastarnac,telina cartofi intregi .apoi le strecor si in supa rezultata fierb burta .calesc morcov dat pe razatoarea mica in ulei ,adaug supa si apoi strecor (fac asta pt culoare) eu am frecat vreo 6 galbenusuri cu smantana si usturoi dp gust.otetul eu il pun pe masa sa-si dreaga fiecarea ciorba.mai pun si smantana si ardei iute pt servit .si sarea dp gust la sfarsit.
succes -
buna fetelor.sa va zic reteta mea de ciorba de burta.dc nu am oase sa le fierb inainte si sa folosesc doar supa , fierb legume multe ceapa,morcov ,pastarnac,telina cartofi intregi .apoi le strecor si in supa rezultata fierb burta .calesc morcov dat pe razatoarea mica in ulei ,adaug supa si apoi strecor (fac asta pt culoare) eu am frecat vreo 6 galbenusuri cu smantana si usturoi dp gust.otetul eu il pun pe masa sa-si dreaga fiecarea ciorba.mai pun si smantana si ardei iute pt servit .si sarea dp gust la sfarsit.
succes -
Fetele, de ce va complicati sa cautati burta deja taiata? O sa va fie mai greu cand trebuie sa pescuiti legumele din ciorba... cea mai buna burta pe care am folosit-o am luat-o din Cora si nu era congelata, doar refrigerata. Alba, excelent curatata... a iesit o ciorba excelenta. Desigur, am fiert si os de vita... exact cum a zis willya. Asa ca urmati reteta ei, trebuie sa va iasa!
Daca burta nu e prea curata se freaca bine cu sare grunjoasa sau malai, asa stiu de la mama. Alta varianta era sa fie tinuta in otet... dar nu stiu exact ce si cum. Bafta! -
Fetelor, eu am gasit ciorba de burta taiata fideluta si prefiarta la Metro si la Real(eu sunt din Timisoara si nu "am" Cora), dar e f faina, pachet de un kg., punga crem, netransparenta, importata din Germania. Eu am cumparat si netaiata, dar, nu stiu, poate n-am nimerit-o eu buna, nu mi-a placut. Si la fiert a scos un miros...Burta trebuie sa fie alba, nu galbena.