cine a folosit ghimbir radacina?

•  
    • 229 mesaje
    1 Mar 2007, 11:43
    0 0
    salut evelor .o primavara frumoasa si sa fiti iubite.am luat ghimbir si nu stiu cum sa-l pregatesc.am citit si pe net dar as vrea dc ati folosit si parerea voastra.ms
  •  
    • 841 mesaje
    1 Mar 2007, 13:32
    0 0
    mie imi place o supa crema de dovleac si morcov in care pun seminte de floarea soarelui inainte de a o manca, marar si ghimbir ras, de zeama de lime
  •  
    • 2576 mesaje
    1 Mar 2007, 14:15
    0 0
    Eu il pun la ghiveci si da un gust foarte bun.
    Se pune si in turta dulce.
    Mai fac si o supa tailandeza unde ghimbirul este un condiment esential.
  •  
    • 6557 mesaje
    1 Mar 2007, 17:51
    0 0
    cu shrimpi..da' trebuie sa pui foarte putin ras pentru ca are un gust foarte pronuntat
  •  
    • 9835 mesaje
    1 Mar 2007, 19:00
    0 0
    ghimbirul proaspat, odata ce fierbe cu mancarea, isi pierde iuteala si o mare parte din aroma.

in principiu, la o cratita de mancare de 4-6 portii, se foloseaste cca 1/2 lingurita de razatura de radacina proaspata proaspata de ghimbir.

o data ce aroma (care este absolut fantastica) iti devine familiara, poti sa pui mult mai mult.

in ceea ce priveste ghimbirul uscat, acesta isi pastreaza mai bine si iuteala, dar si aroma - deci nu e bine sa se foloseasca in mod exagerat.

radacina proaspata si cea uscata (praful de ghimbir, adica) nu se exclud una pe alta, adica se pot folosi impreuna in aceeasi mancare - mai ales in mancarurile/ciorbele cu legume si carne.

ghimbirul se poate adauga in majoritatea preparatelor, inclusiv dulciuri.
  •  
    • 1013 mesaje
    1 Mar 2007, 23:29
    0 0
    adaug si eu ..in creme si parfumuri
  •  
    • 13910 mesaje
    1 Mar 2007, 23:33
    0 0
    in salate, sosuri pt fripturi, peste, in friptura sau legumele la cuptor, incercati putin in sarmalele fierte in vin, si ce sa zic....berea de ghimbir!!!
  •  
    • 1924 mesaje
    4 Mar 2007, 08:44
    0 0
    eu mi-am luat radacina din egipt, si adaug o buc intr-o reteta f simpla : ceapa taiata rondele sau pestishori + piept de pui julien. se serveste cu orez fiert.