reteta de tiramisu?
-
0 0as vrea si eu reteta va rog dar dc se poate ,,, mai pt prosti asa ca nu le am cu gatitul deloc.va pup
-
Cel mai simplu atunci e sa iei crema pt. Tiramisu (Dr. Oetker) si nu trebuie decat sa o prepari cum scrie pe cutie, respectand cantitatile de lapte si batutul cu mixer. Apoi mai ai nevoie de piscoturi pe care la inmoi in cafea (preparata normal cu zahar) in care se adauga putin rom.Piscoturile le tii putin in cafea cat numeri pina la 3 pe o parte. Si pui in straturi piscoturi muiate si crema. Ultimul strat crema pe care se presara cacao sau ciocolata rasa. Se pune la frigider cateva ore si gata. Pofta buna!
-
Da, oadriana, dar nu se compara cea cu mascarpone.
Parerea mea este sa iei branza mascarpone, piscoturi care sunt speciale pt. tiramisu, am uitat cum se numesc, dar sunt cele care au pe o parte zahar.
Si iei un pachet de piscoturi, 500gr. de mascarpone, asta inseamna cam 3 cutii de la Prodlacta, ca este foarte bun. Si se prepara astfel. Faci cafea cam 2 cesti sau o cana, pe care apoi o strecori. Separat pui 3 oua, le freci cu 2 linguri de zahar, apoi dupa ce s-au amestecat bine pui cele 3 cutii de branza mascarpone. Apoi piscoturile le scoti din tipla si pui pe o tava cum vrei, rotunda, sau patrata. Inmoi piscoturile in cafea, dupa ce ai terminat un rand, pui amestecul de branza, apoi un alt rand de piscoturi, apoi un rand de branza. Ultimul rand trebuie sa fie de branza, iar peste el, presari cacao, nu ciocolata. Il pui la frigider si sa stea acolo cat mai mult timp. Adica ar fii bine sa stea o zi la frigider.
Asta este reteta originala, te costa, ce-i drept un pic mai mult, dar este cu mult mai gustoasa, decat cu crema de la dr. Otker, pe care eu am facut-o, dar...nu se compara cu asta originala.
POfta buna!!!
Si mai poti sa-l servesti cu inghetata, langa bucatica de tort. Este grozava.
P.S. Am uitat sa-ti spun ca pui doar galbenusurile, nu si albusurile. Scuze, dar....
Asta daca te vei hotari sa faci reteta. -
multam frumos cecs - eu sunt un antitalent in bucatarie si gatesc ceva o data la 2-3 ani, dar am facut reteta ta si mi-a iesit suuuuuuper buna.
in crema cu mascarpone am pus si un pic de esenta de vanilie, iar deasupra am pus cacao si un pic, dar foarte putina cafea solubila.
a fost chiar usor de facut... cred ca am gresit eu ceva totusi ca piscoturile o cam iau la vale ... dar de buna e buna.
ooops acum am vazut ca trebuia sa pun doar galbenusuri.... eh ma rog data viitoare -
eu fac un mix intre crema obtinuta din praful de la dr oetker si mascarpone - in parti aproximativ egale ca gramaj, in care pun si niste intaritor de frisca, ca sa n-am surpriza sa se lase chestiunea

insiroparea piscoturilor cere un pic de antrenament, in sensul ca trebuie insiropate nici prea mult, nici prea putin. -
Valeleu c pofta imi facetiii
VA MULTUMESC!hmmm sa recunosc?Sunt cam SADICA!
) tin cura(sunt dupa nastere) si eu caut retete de papa bun
dar adev motiv e ca vreau sa imi surprind sotul cu "bucatee alese" cand vine din voiaj,mai ales ca eu nu prea gatesc"fonfleuri".Va pup si cand o sa fac reteta va anunt cum a iesit!!Abia astept. -
va pot da reteta de la tiramisu "cea ieftina".aveti nevoie de 500g smantana,4 oua,7 linguri de zahar,un plic de gelatina dr.oetqer,2 plicuri praf de frisca,o fiola esenta rom,6 lingurite cafea,cacao pentru ornat. amestecati galbenusurile cu zaharul si smantana.dupa ca devine cansistenta adaugati gelatina topita in prealabil in putina apa pe foc mic.apoi,albusurile le bateti spuma si adaugati plicurile de frisca si amestecati pana devine omogen.cele doua creme se amesteca si apoi puneti continutul in congelator pt 10 min.faceti o cafea din cele 6 ling de cafea si 500 ml apa.imuiati piscoturile in cafea,puneti un strat pe fundul vasului,apoi un strat de crema,inca unul de pisoturi si iar crema.nivelati si presarati cacao.pofta buna
si apropo,cecs,reteta ta nu e originala de tiramisu(bineinteles,ca nici asta pe care am scris-o eu nu e).cea originala e un pic diferita,iar daca cineva o vrea sa ma anunte. -
cris_pisoi, dupa bucatarul italian, de la televizor este reteta originala. A fost demult o emisiune la tele. despre retete din jurul lumii, printre care a fost si asta. Exact asa a facut-o. Deci....ce sa spun???? Nu te contrazic, dar asa a facut-o.
Tu cum o stii pe cea originala??? Ce lipseste din asta? pupici.
-
pai cea pe care o stiu eu,si din cate stiu originala,e cam asa:
prima crema:4 galbenusuri,200g zahar pudra,350g mascarpone/branza philadelphia light.se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi branza treptat.
a doua crema:250g frisca lichida,4 albusuri,150g zahar pudra.se punezaharul peste frisca si se bate foarte bine,apoi se adauga treptat albusurile batute spuma in prealabil.se amesteca cele 2 creme.
blat:400g piscoturi,cafea(500ml),cacao,ciocolata rasa,lichior.separat se pregateste cafeaua in care se pune lichiorul.se imoaie piscoturile in cafea,se aseaza pe fundul unui vas,se pune jumatate din cantitatea de crema,apoi un alt strat de piscoturi,si un ultim strat de crema.se orneaza cu cacao cernuta si/sau ciocolata rasa.se pune la frigider.e un pic diferita...dar e super delicioasa.