pentru evele care nu traiesc in Romania

•  
    • 354 mesaje
    6 Sep 2003, 11:34
    0 0
    Am gasit retetele astea cautind aiurea (pt.ca nu mai stiu ce sa fac de mincare) si m-am gingit la voi,cele care nu stati in Romania...

Mititei

Ingrediente: 1 kg carne de floricica de la gat, 200 g seu de vaca, piper, chimen, bicarbonat, 1 capatana de usturoi, sare Se trece de trei ori prin masina de tocat, carnea impreuna cu grasimea. Se sareaza cat trebuie si se lasa sa stea 2-3 ore la gheata. Se adauga un praf de piper, putin chimen pisat fin si un varf de cutit de bicarbonat. Se face separat un mujdei de usturoi cu putina zeama de carne, se strecoara si se adauga in tocatura. Se pune la masina de tocat carne tubul de tabla, care serveste la umplut matele pentru carnati. Se da tocatura inca o data prin masina si pe masura ce iese carnatul din tub, se taie de marimea mititeilor. In lipsa acestui tub, se iau cu lingura cantitati egale din tocatura si cu mainile udate de apa, formam carnaciori cam de aceeasi marime, pe care ii asezam pe un fund de lemn. Se frig la gratar, la foc iute. In timp ce se frig, se ung cu o pana muiata in zeama de carne.

Mititei II

Ingrediente: 1 kg carne de floricica de la gat, 200 g seu de vaca, piper, chimen, bicarbonat, 1 capatana de usturoi, sare, 2 linguri de frisca Carnea impreuna cu grasimea se trec de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sarea si se da la gheata pentru 24 ore, amestecandu-se in acest timp de cateva ori. A doua zi se mai trece o data prin masina, adaugand o lingurita de bicarbonat, inca o lingurita sare, putin chimen, ienibahar si piper, pisate fin si frisca nebatuta. Se piseaza o capatana de usturoi, se amesteca cu putina apa si se strecoara in tocatura numai zeama. Se bate bine o jumatate de ora pentru ca pasta sa devina pufoasa si se fac mititei ca mai sus.

Pofta mare!!!
  •  
    • 354 mesaje
    8 Sep 2003, 10:11
    0 0
    Doamne fereste!!!
    Ce-i aia "carne de floricica"????
    Eu nu am scris asa ceva!!!
    LOL!!!
    E carne de v.a.c.a ,dragele mele...Sa nu credeti altceva!!!
    LOL!!!
  •  
    • 93 mesaje
    8 Sep 2003, 22:13
    0 0
    Gargarita, mii de multumiri, ca e ceva vreme de cand poftesc dupa niste mititei.
  •  
    • 2 mesaje
    18 Sep 2003, 21:46
    0 0
    AI AVUT O IDEIE GROZAVA CA E GREU SA IEI RETETE DE A NOASTRE DACA NU ESTI IN TARA.MERSI
  •  
    • 28 mesaje
    21 Nov 2003, 21:03
    0 0
    Multam pt reteta. Chiar imi prinde bine. Dar cum "floricica ma-sii" cer eu seu de floricica in franceza? O sa caut prin dictionare.
  •  
    • 28 mesaje
    21 Nov 2003, 21:05
    0 0
    Ce ciudat se face corectarea. )) Deci vorbeam de seu de vaka. Voilà.
  •  
    • 41 mesaje
    25 Nov 2003, 19:24
    0 0
    Dragelor !!!!! cautati pe www.culinar.ro si va v-a ploua in gurã nu alta !!!!! Mai ales la ,reteta zilei ,sint uneori retete de sta pisicul in coadã !!!!!!!