CREMA PENTRU ECLER
-
0 0Fetelor, mi s a deschis o pofta grozava de ecler cu cioco
. Vreau sa stiu daca pot folosi budinca de cioco pt. umplutura. Daca o pot folosi ca atare sau mai trebuie adaugat ceva la ea. Merci
-
Bim, normal ca fac "gogoselele" acasa! De fapt, le fac alungite, ca eclerele, nu ca choux-a-la-creme.
E simplu, smecheria e sa le tii la foc slab, ca sa creasca in voie, pana devin uscate! Acum, depinde si de reteta, eu prima oara am facut dupa o reteta asa de aiurea, ca numai a eclere nu semana ce a iesit! -
Nu ma intreba de temperatura, ca n-am termometru la aragaz! Dar, ca treapta, e cea mai joasa posibila, asta dupa ce am incalzit bine cuptorul, normal. Ca timp, vreo 20-25 minute, eu, dupa vreo 20 min deschid cuptorul si pipai, ca nu mai e risc sa dea inapoi. Daca nu le simt tari, uscate, le mai las. Dar neaparat sa folosesti hartie pt copt, ca sa nu se arda pe dos.
-
Ca sa poti vedea unde nu merge bine, iti spun cum fac eu.
2 pahare apa si unul de ulei, se pun la fiert cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se pun deodata, pregatite intr-un bol, 15 linguri de faina. Se amesteca energic pana se omogenizeaza si se desprinde de pe cratita. Se trage de pe foc si se pun pe rand 6 oua, amestecand bine dupa fiecare.
Apoi pun in cornet si le spritez in tava, la distanta una de cealalta.