Carpacio de rata!

•  
    • 962 mesaje
    3 Sep 2003, 16:15
    0 0
    Am mancat carpacio de rata la mama prietenului meu...asta s-a intamplat acum un an si mi-a placut atat de mult ca si acum imi vine apa in gura. L-am intrebat pe el cum se face dar nu stia si mi-a zis ca nu se serveste la restaurante, e o specialitate care se gaseste in anumite carti de bucate...si maica-sa a luat cartea de bucate de la Lion, Franta. Stiu ca se serveste cu niste capere, dar nu capere d-alea mici ci mari, ca un fel de muraturi. Bmg...tu stii cum se face treaba asta ca am vazut ca stii de toate. Vreau sa mai mananc ca mor de pofta!!!!
  •  
    • 360 mesaje
    4 Sep 2003, 08:18
    0 0
    Yoshi, scumpo, ma predau!! Nu am habar dar iti promit ca fac sapaturi poate descopar reteta!!
  •  
    • 962 mesaje
    4 Sep 2003, 13:50
    0 0
    Mersi mult esti o dulce! Poate evele care stau in Franta stiu pt ca e o specialitate frantuzeasca. Si e buna de mori! Va spun eu care mereu fac mofturi la mancare si nu-mi place nimic .
  •  
    • 9 mesaje
    12 Sep 2003, 03:45
    0 0
    Am dat peste un forum culinar frantuzesc si am gasit carpaccio din piept de rata.
  •  
    • 9 mesaje
    12 Sep 2003, 04:51
    0 0
    Iata reteta:
    2 piepti de rata curatati de piele si de orice urma de grasime se dau inveliti in plastic la congelator o ora.
    Intre timp se clatesc cu apa rece 100 g capere si se lasa la scurs pe o sita.
    O bucata de 200 g parmezan bun se taie fff subtire cu ajutorul uneltei de decojit legume. Rezulta un fel de "talashi".
    6 cepe verzi subtiri se taie cat mai fin si se dau la frigi in castronel acoperit etans.
    Se bat bine cu furculita 100 ml ulei de masline cu sucul unei lamai mari bine coapte, se adauga caperele.
    Acuma se scoate carnea din frigider si se taie cu un cutit fff ascutit felii cat mai subtiri posibil (translucide), care se vor repartiza pe 6 farfurioare pt aperitive, intr-un singur strat ( ca petalele unei flori). Se sareaza si pipereaza cu piper atunci macinat fiecare portie, si repartizam deasupra amestecul ulei-lamaie-capere. Se inveleste bine fiecare farfurie in plastic subtire si se dau la frigider nu mai mult de o ora-doua. La servire, scoatem plasticul (hahaha), se repartizeaza egal la fiecare farfurie "talashii de parmezan, presaram cu ceapa verde tocata si servim alaturi cu paine prajita calda si unt adus la temp camerei (nu uitati sa-l scoateti din frigi din vreme, ca daca nu se poate intinde usor pe paine s-a dus toata distractia).
    Eu n-am mancat decat carpaccio de muschi de floricica si de somon, daca si asta de rata e la fel de fenomenal de bun, atunci mama-mama...e un regal, ce mai! Succes! Luminita
  •  
    • 9 mesaje
    12 Sep 2003, 04:55
    0 0
    Hai, ca-mi place! Forumul asta nu accepta cuvantul "vaca", vad ca s-a mai intamplat cuiva care a dat reteta de mici. Dragi administratori, prin ce fenomen acest cuvant decent este inlocuit cu cavantul "floricica"??? floricica e un animal nobil, si noua nu place s-o mancam...si eu n-am mai vazut floricici cu muschi...sau o fi, mai stii? In orice caz, am tras un ras bun!
  •  
    • 163 mesaje
    12 Sep 2003, 12:42
    0 0
    Sunt grozavi astia cu forumul lor! Oare "floricica" s-o... mulge????
  •  
    • 1744 mesaje
    12 Sep 2003, 14:40
    0 0
    Si pentru p r o s t se intimpla acelasi lucru...apare "haios"...
    Cred ca "floricica" cu pricina se mulge de..petale...
  •  
    • 1744 mesaje
    12 Sep 2003, 14:43
    0 0
    Bre, n-am priceput ceva..carnita cu pricina se pune cruda? Sau e nitel fiarta in prealabil?
    Ca ma bate un gind sa incerc reteta...
  •  
    • 354 mesaje
    12 Sep 2003, 16:10
    0 0
    Cruda se pune...
    Achamot,mai incerci?
    Eu nu fac pt ca sigur sotul meu s-ar uita chioris...
    Cit priveste floricica...nu stiu de unde se mulge,dar stiu ca am ris copios dupa ce mi-am citit retetele de mititei postate aici...
  •  
    • 9 mesaje
    12 Sep 2003, 22:33
    0 0
    Fetele, Gargarita are dreptate, carnea se pune cruda (am mai citit undeva ca se poate tavali bucata de carne in sare grunjoasa, inveleste in plastic si da la frigider sa se marineze -vorba vine- un pic, si dup-aia se prepara. Ideea nu mi s-a parut rea). Sunt persoane carora nu le place carnea cruda, dar ideea este ca in carpaccio carnea este "gatita" de sucul de lamaie...ma rog. Cine mananca biftec tartar mananca si preparatia asta.
    Cu muschiul de...floricica, s-o fi mulgand si atunci ne da.....laptele cucului...O fi! Toate bune. Luminita
  •  
    • 1744 mesaje
    13 Sep 2003, 11:00
    0 0
    Mai incerc, bre, ca doar n-o sa-mi macaie in farfurie .
    Fie ce-o fi, iubitelul meu e mare amator de minuni de-astea exotice...
  •  
    • 354 mesaje
    13 Sep 2003, 11:41
    0 0
    Norocul tau!As vrea sa mai gatesc si eu ceva mai exotic din cind in cind,dar cu al meu as strica orzul pe ...RATA!!!
  •  
    • 962 mesaje
    13 Sep 2003, 18:49
    0 0
    Eu am mancat la mama prietenului meu cum am mai zis si ea cred ca si fierbea pieptul ala putin si dup-aia il punea la frigider. Si eu fac nazuri la mancare rau de tot, dar aceasta delicatesa am mancat-o acum un an si inca imi vine apa in gura si azi...
  •  
    • 962 mesaje
    20 Sep 2003, 16:13
    0 0
    Achamont, gatisi bre rata? Cum a fost? A macait sau nu in farfurie?