CIUPERCI

•  
    • 2370 mesaje
    16 Feb 2007, 13:35
    0 0
    Am cumparat niste ciuperci pentru ca prietenul meu le-a vazut si a spus: "uite ce ciuperci frumoase!" si vreau sa ii fac surpriza, sa gatesc ceva bun pana se intoarce de la munca.
    Aveam o carte de bucate suuuuper, dupa care toate mancarurile imi ieseau bune tare, Silvia Jurcovan, dar suntem cu bucataria in renovare si chiar nu o mai gasesc.
    So, help! Retete pentru ciuperci, dar sa iasa super!
    Multumesc anticipat!
  •  
    • 827 mesaje
    16 Feb 2007, 14:09
    0 0
    daca sunt mari, scoate-le codita, taie-o marunt si caleste-o in putin ulei impreuna cu o ceapa. umple ciupercile cu amestecul respectiv iar pe deasupra rade cascaval din belsug. Pune-le intr-o tava la cuptor (unsa cu putin ulei de masline) iar la sfarsit, in farfurie, adauga patrunjel proaspat. poti sa adaugi si carnita tocata in umplutura.

alta reteta ar fi sa le calesti (asa intregi, dupa ce le-ai scos codita) in ulei cu mult usturoi si patrunjel.

ambele retete sunt delicioase!
  •  
    • 827 mesaje
    16 Feb 2007, 14:18
    0 0
    sau poti face clatite cu ciuperci. umplii clatitele cu amestecul de mai sus (cu carne tocata), razi cascaval din belsug si la cuptor 10 minute.

eu sunt moarta dupa ciuperci, as manca oriunde si oricum!
  •  
    • 2370 mesaje
    16 Feb 2007, 15:11
    0 0
    Multumesc mult pentru raspunsuri!
    Cred ca o sa le fac calite cu usturoi si patrunjel (banuiesc ca se pune si sare, nu?)
    Prima reteta nu o pot face pentru ca nu sunt intregi, sunt bucati mari (curatate, la vid), iar ultima ... yummi, suna fff bine dar am mai facut o data clatite si tata a crezut ca este omleta
  •  
    • 138 mesaje
    18 Feb 2007, 07:05
    0 0
    anisia...acum ca ai bucataria in renovare e altceva dar iti spun cum fac eu ciupercile..noi suntem mari amatori mai ales sotul meu. Cand nu am chef sa aprind gratarul numai incing o tigaie de tefol si pun ciupercile intregi curatate cu putina sare in mijloc si imi ies ca pe plita, sa pastezi sucul in mijoc...e super bun...le servesc langa friptura...sunt o bunatate