BLAT DE TORT ECONOMIC

•  
    • 267 mesaje
    4 Feb 2007, 15:08
    0 0
    Buna eve,or. Care stie sa-mi spuna si mie o reteta de blat de tort, asa mai economica, cu mai putin oute????
    Multumesc mult si va pup ducle pe toate.
  •  
    • 5 mesaje
    4 Feb 2007, 16:18
    1 0
    3oua.60gfaina,75gzahar,rom.
    Albusurile se bat spuma cu zaharul.Se adauga apoi galbenusurile si faina.
    Pofta buna
  •  
    • 13910 mesaje
    4 Feb 2007, 18:10
    1 0
    cumpara unul...nu sint rele!
  •  
    • 55 mesaje
    4 Feb 2007, 20:21
    1 0
    Iti dau o reteta din 6 oua,daca vrei poti s-o faci folosind jumatate din cantitati.Cintaresti 6 oua intregi si vei folosi aceeasi cantitate de faina si zahar.Ca sa intelegi mai bine,daca ouale au 4oo grame,ai nevoie de 400 grame faina si 4oo grame zahar.in caz ca nu ai cintar considera ca un ou de marime medie are cam 60 grame.Si acum retetaui intr-un castron albusurile,presari putina sare,adaugi 12 linguri apa rece,le bati bine cu telul,adaugi un praf de copt,apoi adaugi pe rind galbenusurile .Pentru a adauga faina trebuie sa schimbi telul folosit la albus cu telul acela ajungit,folosit de obicei la mamaliga.Adaugi faina,mestecind usor,de jos in sus.Poti adauga coaja rasa de lamaie sau ce esente iti plac.Recomandareoti inlocui o parte din faina cu amidon din porumb,cam 2-3 linguri.Daca nu ai cintar,considera o lingura plina cu zahar ca are cca 25 grame si o lingura cu virf cu faina cam 30 grame. Sper sa-ti iasa.Daca vrei un blat potrivit iti recomand sa folosesti jumatate din cantitati si doar 6 linguri apa.
  •  
    • 55 mesaje
    4 Feb 2007, 20:26
    1 0
    Am uitat sa scriu ca zaharul se adauga treptat dupa ce ai batut albusurile spuma.Apoi continui cu galbenusurile,asa cum am scris mai sus
  •  
    • 2487 mesaje
    5 Feb 2007, 09:41
    0 0
    Cind nu am chef sa fac pain de spain la tort folosesc reteta de la prajitura de fructe ,am postat la retete de prajituri cu mere,simpla si usor de facut din 3 oua.
  •  
    • 267 mesaje
    5 Feb 2007, 11:33
    0 0
    Merci mult evelor.Am si cumparat de cateva ori dar as vrea sa incerc sa si fac eu unul.Sper sa ma ajute si cuptorul.
    Cele de cumparat nu merg insiropate ca apoi se fac terci.