crema de zahar ars..

•  
    • 85 mesaje
    30 Ian 2007, 23:29
    0 0
    Buna fetelor,
    Imi spuneti si mie va rog cum se face crema de zahar ars? De fapt, stiu, dar niciodata nu-mi iese asa de bine inchegata, are foarte multa zeama. Poate stiti voi vreun truc. As vrea sa fac dintr-o jumatate de litru de lapte, cate oua se pun sa iasa bine inchegata?
    Probabil ca s-a mai vorbit despre asta la gastronomie, dar mi-e imposibil sa caut prin sute de pagini.
    Multumesc si o seara buna!
  •  
    • 169 mesaje
    30 Ian 2007, 23:56
    0 0
    arzi 250 g zahar si captusesti cratita si peretii ,dar cu atenti sa nu iti cada sa te arzi ,separat iei 8 oua intregi ,8 linguri zahar ,vanilie 2, 1 l lapte ...apoi eu fac un blat de tort normal din 5 oua ,5 linguri zahar ,5 faina si in cratita cu zahar ars pui intaii laptele cu oua si vanilie apoi peste pui blatul de tort fara sa mesteci nimic si il bagi la copt ,sa fie cam o ora ,o ora si 15
    il scoti si lasi sa raceasca bine ,e bine sa iil faci cu o zi inainte..si iei o farfurie mare intinsa ,pui desupra cratitei ,dar ianitne de a rasturna cratita asa pe farfurie cu un cutit lung sa ajungi pina la fundul cratitei dai de jur,imprejur sa dezlipesti marginile ai apoi rastorni
    lasi un pic siropul sa intre in blat si il imbraci in frisca ,este mai gustos asa decit crema simpla ...
    sper sa iti reuseasca si daca ai nelamuri iti voi raspunde ...numai bine si pupici
  •  
    • 85 mesaje
    31 Ian 2007, 00:12
    0 0
    merci mult,
    Deci la jumatate de litru de lapte ar fi ok 4 oua, nu?
    Nici mie nu-mi place mult simpla, dar ii place sotului meu, cu putina frisca deasupra.De asta fac si asa putina, pentru el...
  •  
    • 2487 mesaje
    31 Ian 2007, 10:10
    0 0
    Colibri, nu mai rebuie pus vasul la bain-marie? Eu fac mai rar si simpla, diferenta este ca pun vasul cu crema in tava mai adinca cu apa calda si la cuptor, apa nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie calda si o las pina ce crema devine mai tare la palpare.Mai facut curioasa si reteta ta seamana a tort, am sa incerc si eu, mc.
  •  
    • 13910 mesaje
    31 Ian 2007, 10:52
    0 0
    uite si reteta mea : 9mie imi iese super)
    -200 gr zahar pe care il arzi -topesti- si tapetezi vasul in care faci crema (eu am o oala pe care o fol doar pt crema), 400 gr. zahar, 12-14 oua, zahar vanilat (2- pliculete) -uneri am pus si esenta de ron, ceva coaja de lamiie...cum imi vine in momentul ala), 1 litru lapte.

Tapetezi oala cu zaharul ars, o pui la racit. Amesteci ouale (le bat intii bine), cu zaharul, za. vanilat, laptele. Compozitia asta o torni in oala cu zaharul caramelizat. La cuptor, in baie marina, vreo ora -o ora jumatate (o misti putin si vezi daca este gata).

Dupa ce o scoti din cuptor, o lasi la racit, apoi o rastorni (sau nu) in ce vrei tu.
  •  
    • 169 mesaje
    31 Ian 2007, 12:27
    0 0
    cind faci asa cu blat de tort nu trebuie sa pui in bain marie numai daca faci crema simpla ,dar e bun asa cu blat de tort si rece cind e siropul intra bine in blat creama de zahar la fel e rece si frisca desupra e f buna ,sper sa iti placa
  •  
    • 1552 mesaje
    31 Ian 2007, 13:01
    0 0
    buna,dara crema de zahar fara oua ati facut?am gasit eu o reteta pe un site si as fi vrut sa o incerc.
  •  
    • 85 mesaje
    31 Ian 2007, 16:55
    0 0
    Multumesc pentru raspunsuri,
    Am "combinat" retetele voastre de aici si o sa fac cu 6 oua, o jum. de litru de lapte si o sa o pun la cuptor intr-o tava cu apa....
    Si inca ceva....are vreo importanta daca laptele e degresat??
    O sa va anunt ce a iesit..vineri fac.
    O zi buna!
  •  
    • 4411 mesaje
    31 Ian 2007, 16:58
    0 0
    E cam mult totusi.Daca pui 4 sau 5 oua sigur iti va iesi buna.
  •  
    • 351 mesaje
    1 Feb 2007, 20:46
    0 0
    Cum e crema de zahar ars fara oua?M-ar tenta,ca am colesterolul mare.
  •  
    • 1552 mesaje
    1 Feb 2007, 21:03
    0 0
    Ingrediente crema de zahar ars fara oua
    1 litru lapte, 200 g zahar, 3 linguri pline cu faina, 50 gr. unt
    Mod de preparare
    Se amesteca faina in lapte, putin cite putin. Se ard 50 gr. zahar cit mai bine. Se toarna laptele cu faina si cu restul de zahar, amestecind mereu pe foc pina ce se ingroasa. Se adauga untul si se da la rece. Se pot adauga citeva nuci sau alune taiate bucati
    Se serveste la cesti sau ca umplutura la torturi.
  •  
    • 385 mesaje
    2 Feb 2007, 08:43
    0 0
    Cu cat arzi mai mult zahar, cu atat vei avea zeama mai multa, eu ard la 1 litru de lapte doar 2-3 linguri de zahar, si pun 5 oua, la 500 ml, ajung trei oua si o lingura cu varf de zahar, iti va iesi super ca a facut asa o colega de-a mea, vroia sa faca cantitate mica si am sfatuit-o cum am scris mai sus, sper sa fi multumita.
  •  
    • 351 mesaje
    2 Feb 2007, 12:15
    0 0
    Muiltumesc pentru reteta fara oua.Seamana cu o budinca,nu?
  •  
    • 1552 mesaje
    2 Feb 2007, 13:40
    0 0
    dragamea sa imi zici cum ti-a iesit.
  •  
    • 85 mesaje
    3 Feb 2007, 18:21
    0 0
    buna fetelor,
    Am facut crema....o bunatate! In final am facut din 5 oua mari, o jum. litru lapte...zahar din ochi....Si am servit-o cu frisca (sotul meu) si sirop de caramel (eu)...Multumesc pentru sfaturi...
    Am vazut ca eve de aici vroiau reteta fara oua. ca sa va ajut si eu un pic, am cautat si iata¨...

Timp de preparare:
    30 min (complexitate redusa)
    Ingrediente
    1 litru lapte, 200 g zahar, 3 linguri pline cu faina, 50 gr. unt
    Mod de preparare
    Se amesteca faina in lapte, putin cite putin. Se ard 50 gr. zahar cit mai bine. Se toarna laptele cu faina si cu restul de zahar, amestecind mereu pe foc pina ce se ingroasa. Se adauga untul si se da la rece. Se pot adauga citeva nuci sau alune taiate bucati
    Se serveste la cesti sau ca umplutura la torturi
  •  
    • 85 mesaje
    3 Feb 2007, 18:22
    0 1
    Acum am vazut ca cineva o scrisese mai sus....scuze
  •  
    • 267 mesaje
    4 Feb 2007, 00:13
    0 0
    Ati facut evelor crema de zahar ars fara oua?
    Dc da as vrea sa stiu cum va iesit.E ok?
  •  
    • 510 mesaje
    4 Feb 2007, 21:07
    0 0
    pentru crema de zahar ars simpla(8oua,1l lapte,6+8 linguri zahar,zahar vanilat) se pune un plic de ness(negranulat),si gustul o sa fie mult,mult mai bun...va garantez....