ciuperci champignon USCATE?

•  
    • 150 mesaje
    21 Aug 2003, 13:37
    0 0
    haideti ca ai este ziua intrebarilor. vreau sa ma lamuresc asupra mai multor lucruri, printre care si acesta.
    in loc sa cumparam ciuperci la conserva sau murate nu ar fi mai bine sa le taiem feliute de vara si sa le uscam?
    dar apoi cum le folosim?????
    stiu eu ceva dar nu stiu tot.
    help me, pleeease.
    sunteti bestiale.
  •  
    • 1744 mesaje
    21 Aug 2003, 14:30
    0 0
    Ba eu cred ca ar fi bine..cine are un pod uscat si bine-aerisit poate sa o faca.Din pacate, la bloc e cam greu
    Cred ca am putea sa le punem si noi la borcan.Pina acum ciuperci nu am pus pentru iarna. Dar poate, pina la urma, fac o incercare.
    Si la congelator ar merge, pentru cine are o lada frigorifica destul de mare.
    Pupici.
  •  
    • 150 mesaje
    21 Aug 2003, 14:41
    0 0
    aha, tot tu.
    multam, sa stii ca eu chiar am citit undeva dar nu prea ma interesa subiectul si acum am devenit interesata de subiect si poate mai stie cineva. dar la borcane cum? in saramura??
    oricum pot fi uscate si la bloc: le tai feliute asa cum le folosesti la mancare si le pui in balcon, dar sa fie protejate de praf. oricum cred ca in mod normal ar trebui spalate inainte de a le folosi la mancare. nu stiu - asta incerc sa aflu

pupici multi
  •  
    • 150 mesaje
    21 Aug 2003, 14:47
    0 0
    si la congelator cum se pun? tot feliute sau intregi?
    si cand le pui la mancare cum procedezi - le decongelezi???
    sper sa nu te enervez cu miile mele de intrebari.
  •  
    • 1744 mesaje
    21 Aug 2003, 15:18
    0 0
    Banuiesc ca trebuie lasate la umflat in apa calduta, cum procedeaza chinezii cu ciupercile lor denumite ``urechi de vint``. Si apa in care au fost lasate se arunca.Eu am folosit ardei grasi uscati, de la o prietena din Serbia,i-am lasat la inmuiat si le-am facut ``masaj`` cu degetele pentru indepartarea evenualelor urme de praf si murdarie.
    Cred ca ciupercile se pun in saramura , dar nu exagerat de sarata si cred ca e bine sa le fiebem la bain-marie.Eu asa procedez cu toate conservele si nu mi
    s-au bombat niciodata.
    Pupici.
  •  
    • 1744 mesaje
    21 Aug 2003, 15:22
    0 0
    Eu le pun taiate, ca sa ocupe mai putin loc, in pungulite de plastic.Daca ai loc , baga-le intregi...Depinde si la ce vrei sa le folosesti , ca daca vrei sa le ai ca sa le faci palariile umplute, tre` sa le bagi intregi, dar iti cam ocupa loc...Cind pun ptr. asa ceva, eu asez palarie pe palarie, se fac ca niste suluri. Nu le las sa se decogeleze, le folosesc imediat, ca sa nu isi piarda sucul.
    Nu tu, cum sa ma enervezi?Fii serioasa, ce , crezi ca eu le stiu pe toate?Asa invatam
  •  
    • 58 mesaje
    1 Sep 2003, 09:13
    0 0
    Intrebare:eu am luat ciuperci dintr-astea la punga congelate din magazin (ieri) si efectiv nu stiu cum sa le gatesc...prietenul meu doreste sa ii le fac cu sos..habar nu am.Care din voi stie si ar dori sa-mi raspunda? Mersic de pe acum...
  •  
    • 360 mesaje
    1 Sep 2003, 10:01
    0 0
    Pentru Ramonab:
    1. Ciuperci cu sos tomat
    O ceapa mare se taie fin, la fel 2 catei de usturoi, se undesc 2-3 minute in ulei incins, se adauga delikat, piper, cimbru, se mai lasa un minut, se adauga ciupercile taiate bucati mici, se lasa la prajit cateva minute si se adauga rosii date prin razatoare, se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Gusti din cand in cand si daca mai este nevoie, mai condimentezi. Cand ciupercile sunt fierte, dai vasul de pe foc si adaugi o lingura-doua de faina dizolvata bine in apa rece, mestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Mai clocotesti un pic pana se ingroasa sosul si...gata! Optional, dupa gust, se adauga marar la sfarsit.
    2. Ciuperci cu sos alb. Pana la faza cu rosiile procedezi la fel, numai ca pui la inceput 3 cepe mari. Fierbi totul bine, la sfarsit, dupa ce se ingroasa sosul, cu 1-2 min. inainte de a opri focul, pui 2-3 catei de usturoi pisati.
    3. Ciuperci cu smantana. NU mai pui la inceput decat ceapa si un morcov ras fin, apoi ciupercile, fara rosii sau usturoi. Cand au fiert, adaugi un sos facut din smantana, un galbenus ou si 2 linguri faina. Fierbi pana se ingroasa sosul.
    Pofta maxima!!
  •  
    • 58 mesaje
    2 Sep 2003, 07:46
    0 0
    Iti multumesc tare mult, azi am sa incerc sa fac sosul cu smantana!!
  •  
    • 150 mesaje
    3 Sep 2003, 16:07
    0 0
    intra la www.culinar.ro si dai cautare ciuperci si iti gasestew multe retete diferite.
    o alegi pe cea care ti se pare potrivita pentru iubitul tau.