uleiul de masline la mancare gatita?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
21 Aug 2003, 13:240 0spuneti-mi daca e recomandat uleiul de masline la mancare gatita? sau se pune doar la salate. cred ca citisem undeva ca daca e incins la grade multe isi pierde din proprietati. voi ce stiti?
-
21 Aug 2003, 13:34...Da. Orice ulei isi pierde din proprietati daca e ars. Daca vrei ca uleiul sa nu isi piarda proprietatile, adauga-l cind mincarea e aproape gata.
Insa, la felurile mediteraneene de mincare , uleiul de masline se foloseste ca cel de floarea-soarelui.
Nu ti-l recomand pentru cartofii prajiti, mie mi se pare ca schimba gustul, plus culoarea. -
21 Aug 2003, 13:38pai daca il adaug spre sfarsit, in ce mai calesc legumele sau puiul?
la ce fel de mancare s-ar putea aplica aceasta metoda? -
21 Aug 2003, 14:22Poti sa le calesti linistita, nu e nici o problema.Important e sa nu le pui in uleiul care a stat la incins prea mult timp .
Uleiul la sfirsit se poate adauga in supe sau ciorbe.
Pupici. -
22 Aug 2003, 22:01Eu stiam ca uleiul de masline este singurul care nu isi pierde proprietatile daca este incins de mai multe ori (uleiul presat la rece)....dar la cat de nepriceputa sunt eu e posibil sa ma insel.
Înapoi la: Forum » Gastronomie