Negresa

•  
    • 360 mesaje
    20 Aug 2003, 15:20
    0 0
    Am descoperit o reteta de prajitura gen NEGRESA care se face in 10 minute si va poate salva in caz de musafiri inopinati sau cand aveti chef de ceva bun:
    1 1/2 cana lapte se pune pe foc, se adauga 4 linguri mari cu zahar si 4 linguri cu cacao. Se amesteca pana se topeste zaharul, se da la racit, cand este aproape rece se adauga 4 cani faina , 1 1/2 lingurita amoniac, un borcan cu dulceata, o esenta rom, se amesteca bine pana la omogenizare, se unge tava cu ulei, se pune compoziitia si se coace la foc potrivit.
    Optional, eu am adaugat o glazura dintr-o cutie de Finetti topita la microunde (si turnata repede cand scoatem prajitura din cuptor) si deasupra am presarat nuca de cocos.
  •  
    • 1744 mesaje
    20 Aug 2003, 16:11
    0 0
    ..Hm...parca sint catelul lui Pavlov, salivez...cred ca ar merge si-o stafiduta-doua...
    Pupici, bmg
  •  
    • 291 mesaje
    21 Aug 2003, 10:40
    0 0
    Uitasem de ea E super,am s-a fac cat de curand.
  •  
    • 360 mesaje
    21 Aug 2003, 12:16
    0 0
    ...si daca mai tii stafidutele macar o ora in apa cu putin rom...mmmmm...eu trebuie sa slabesc vreo 3-4 kg si rod covrigi...
  •  
    • 354 mesaje
    26 Aug 2003, 09:58
    0 0
    bmg,ce fel de dulceata merge mai bine?Mi-ai facut pofta si vreau sa incerc si eu sa fac.
  •  
    • 360 mesaje
    26 Aug 2003, 12:19
    0 0
    Nu conteaza, cred, eu am facut cu dulceata de caise, de visine sau cu gem de prune. Iese la fel de buna!! Spor la treaba!
  •  
    • 10 mesaje
    10 Sep 2003, 05:49
    0 0
    Pentru toate fetele
    Am o pofta nebuna de tort de biscuiti,
    salam de biscuiti si de bombe umplute cu visine.Poate stiti careva retetele
    Multumesc
  •  
    • 1 mesaje
    12 Sep 2003, 08:53
    0 0
    TORT DE BISCUITI: se freaca 1 pachet unt cu 1 cana zahar pudra pana se topeste zaharul, apoi se adauga 1 ou, cacao si la sarsit aromele, eventual nuca. Se opreste din crema pentru ornat; aprox 1/2 kg biscuiti populari se inmoaie intr-un sirop de zahar ars (+arome) sau lapte cu un baton de vanilie si se rup in bucatele nu foarte mici intr-un vas separat. Se amesteca cu crema si se pun pe o farfurie sau un platou putand lua aproape orice forma. Optional se poate orna cu nuca pisata (chiar daca o sa arate ca o coliva este delicios!), ciocolata rasa sau nuca de cocos!!! Se tine ceva timp la frigider apoi se mananca cu pofta! PUPICI!
  •  
    • 360 mesaje
    12 Sep 2003, 13:15
    0 0
    Nu stiu ce reprezinta pentru tine "bombele cu visine" dar iti recomand o reteta de dulciuri, in doua variante.
    1. 200 grame lapte praf se amesteca cu 1 pachet unt si 200 grame zahar pudra, 3 linguri cacao si o sticluta esenta rom. Rezulta o crema mai tare cu care "imbraci" in forma de bile visine, preferabil din visinata.
    2. Un fel de bomboane Rafaello (cred ca asa se scrie).
    Se amesteca untul cu laptele praf si cu zaharul pudra,cu aceasta crema formezi bile pe suport de alune sau nuca prajita. Bilele se dau prin nuca de cocos.
  •  
    • 37 mesaje
    13 Sep 2003, 21:48
    0 0
    Pentru Mistic...Bombe cu visine: 500 g biscuiti se dau prin moara.Peste ei se pun 200 ml apa sau rom de baut,300 gr zahar 1/2 pachet unt,200 g nuca macinata(sau alune) si 3 linguri cacao.Din coca obtinuta se fac bilute in care se incorporeaza visine din visinata si se imbraca in nuca de cocos.Pofta buna!
  •  
    • 10 mesaje
    16 Sep 2003, 07:02
    0 0
    Fetelor mii de multumiri pentru retete
    Daca va intereseaza vreo reteta americansa ,doar spuneti
    Dana