...nu am chef
-
0 0Dragele mele, de unde ma dadeam mare gospodina, m-a cuprins o lehamite sa mai gatesc ceva pe caldurile astea, asa ca ma limitez la salatele, cu un cartofior, un ou sau ceva simplu, simplu...
Voi ce gatiti repede si usor? -
Gata, mi-ati starnit orgoliul!
Ce ziceti de pui cu smantana si ciuperci?
So, se spala, curata, portioneaza puiul. O ceapa se taie foarte fin, un morcov se da prin razatoaea mica, o cutie de ciuperci se spala si se taie mai marunt.
Punem puiul sa se rumeneasca putin, adaugam ceapa+morcovul, le undim un pic si adaugam ciupercile. Le prajim si pe ele pana iese apa si incep sa sfaraie (ce exprimare plastica), punem delikat, lasam cateva secunde, adaugam apa si lasam la fiert. Preparam un sos din: smantana, doua galbenusuri de ou, o lingura mare de faina, putin piper alb.
Cand carnea este fiarta, dam vasul de pe foc si turnam sosul, mestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Fierbem din nou pana se ingroasa, mai adaugam sare, delikat dupa gust, oprim focul si punem marar tocat. -
Lumi, draga, eu evit sa "gatesc" astfel de supe, in primul rand pentru ca eu cred ca sunt in cea mai mare parte artificiale, au un continut mare de E-uri si, in plus, cand am inceput, in special iarna, sa servesc cate o supica la pliculet la birou, aveam usturimi groaznice de stomac.
Si ce-i mai bun decat un borshulet fierbinte facut de manutza ta sau o supica cu galushte aburinda care sa-ti innebuneasca iubitul sau sotul?