iarna cu rosii si ardei
-
0 0salut Evelor,spunetri-mi voi ce faceti iarna?cum pregatiti mancare?eu fara verdeturi ardei si rosii prea putin pot inchipui o mancare.ei bine am si eu ceva gradina_cand o pot folosi daca nu sta apa pe ea,dar altfel cumpar si ma aprovizionez pe iarna...poate v_i de folos:ardei oricum slabi rosii verzi oricare este bun,fara seminte,macinat prin masina de carne sau zdrobit cu blender,frunze verzi MULTE dupa gust tot zdrobite(patrunjel,telina,mai putin marar)suc de rosii,PUTIN sare,sa fie ca
un fel de sos,care se innabuse pe foc nu prea mult,pe 3/4 fiarta,se pune un pic de conservant,apoi in borcane bine sigilate,si lasat intre haine sa raceasca.SUPER,la o tocanita oarecare pun si un borcan intreg de 400ml. -
Cum nici eu nu pot gandi mancarurile iarna fara legume,dar fiind o fire cam comoda pt a pune conserve,recurg la a toca vara legume cat mai multe(morcovi,telina,fasole verde,rosii etc)pe care apoi le pun in pungi la congelator.Iarna,cand ma apuc de gatit,doar le scot si le arunc direct in ciorbe sau alte mancaruri.Si,deaoarece nu-mi plac verdeturile uscate sau puse la sare,tot vara,curat si spal patrunjel,leustean si marar pe care le toc si le pun tot asa in pungi la congelator.Si uite asa,m-am trezit asta iarna ca nu mai am loc unde sa pun purcelul proaspat taiat,de legumele mele(vinete,conopida oparita,fasolea oparita si ea,ardeii capia copti,ciuperci si visinile pregatite pt prajituri).
-
Wyllia
,esti de coma,inafara de rosii cu ardei pt ciorbite am cam ramas fara provizii din recolta de toamna,ca noutate anul asta am incercat tocane de legume la conserva,yammy,cel mai mult imi doresc un frigider cu congelator mai mare si o iau pe urma ta Wyllia,acum bine ca gasesc pe piata la plastic legume congelate ca cele turcesti nu ma conving. -
Willya, nici daca ne puneam de acord nu ilustrai mai bine si metodele mele de conservare! La fel ca la tine, totul vine tocat, portionat, si pus la congelator! Carnea o cumpar in transe mici, din lipsa spatiului de depozitare, evident! Cand mai vine mama pe la noi, cu cate o gasca taiata, cocosh, carne de porc, ma apuca disperarea, in loc sa ma bucur!