papanasi

•  
    • 44 mesaje
    19 Ian 2007, 09:14
    0 0
    ....iubitului meu ii plac f mult papanasii aceia cu gris si branza de vaci......care se fierb si apoi se trec prin pesmet.....
    ....am incercat intr-o zi sa fac, dar nu mi-ai iesit, reteta am luat-o de pe net.....
    Ma ajutati va rog cu o reteta si poate niste sfaturi......vreau sa-i fac o surpriza
    Va multumesc!!!!
  •  
    • 2487 mesaje
    19 Ian 2007, 09:42
    0 0
    Buna as dori si eu reteta respectiva,am mincat la soacra sora-mi si sunt super buni si usori,am cerut reteta atunci dar nu am scris-o si am uitat,din ce tin minte era cam asa:un castronel de brinza dulce,amestecat cu zahar vanilat,3oua si 3linguri de gris,apoi daca compozitia e moale cu 1l.de faina se amesteca bine si se pun la fiert in apa cu sare ,se scot si se tavalesc in pesmet prajit amestecat cu nuca,asta tin minte ce va rog este sa imi spuneti daca e bine sau mai trebuie ceva sau am gresit cu ceva,merci.
  •  
    • 351 mesaje
    19 Ian 2007, 21:16
    0 0
    Exista si o varianta de papanasi facuti din lapte batut pus la fiert,la care se adauga zahar dupa gust,zahar vanilat si gris pana se obtine o pasta mai groasa.Cand se desprinde de pe vas se iau cu lingura si se tavalesc prin pesmet.
  •  
    • 4411 mesaje
    19 Ian 2007, 22:25
    0 0
    Cred ca am mancat si eu o data si sunt super buni.oate da cineva o reteta verificata.Chiar as face si eu daca nu trebuie sa i prajesc.
  •  
    • 2191 mesaje
    20 Ian 2007, 00:05
    0 0
    nu stiam de reteta asta (cu ei fierti si "tavaliti" prin pesmet)...de obicei cand imi cumpar papanasi...sunt din aceia prajiti...gogosi cu gaura in mijloc..cu smantana deasupra si dulceata de visine sau afine..eu doar asa am mancat...si am mancat prin multe locuri si peste tot era la fel..
    am facut si eu acasa..si au iesit super buni..dar nu fierti..
    http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/papanasi.html
    eu reteta asta am incercat`o...doar ca am pus deasupra smantana si dulceata de visine..nu zahar pudra...si au iesit supeeer...(mai buni ca la restaurant )
  •  
    • 351 mesaje
    23 Ian 2007, 09:05
    0 0
    Azi s-ar parea ca am o zi proasta.Citesc in randurile atle ca tu nu ai auzit de asa papanasi (ma refer la cei fierti).E firesc.Tu nu esti Mafalda.Nu poti sti toate retetele.Doar de aia s-au deschis aceste subiecte,ca sa facem schimbde retete pe care evident nu le stiam.
    Citind ce ai scris mi-am adus aminte de soacra-mea(care e din Bacau) si care are replici similare.''Noi nu mancam asa ceva(v. conopida)''.''Copiii mei nu mananca asa ceva''(si aia ,moldoveni sparti si flamanzi mananca tot ce apuca),etc.
    Asa ca imi cer scuze(pardon,scuzi)ca ti-am diranjat cu rietieta.
    N-o fa si gata.
  •  
    • 1280 mesaje
    23 Ian 2007, 10:07
    0 0
    offf te-ai suparat prea tare.
  •  
    • 2487 mesaje
    23 Ian 2007, 13:30
    0 0
    Draga ,nu te supara asa tare pe fete, sincer si eu stiam de reteta prajita,am vazut la o prezentare de restaurant dar pt mine aratau precum gogosile si inconstient asa le-am catalogat,abia cind au pomenit de ea aici a facut mintea mea click si a primit informatia,eu chiar ma bucur cind primesc mai multe retete de preparare diferite,vorba aia,atitea bordeie,atitea obicee.Iar daca zice la noi nu este asa,pierderea ei/lui viata e facuta sa incerci lucruri noi.
  •  
    • 1225 mesaje
    23 Ian 2007, 14:29
    1 0
    Papanasi cu branza de vaci

500 gr branza se amesteca cu 2 galbenusuri, si 3-4 linguri de gris,un praf de sare, cat sa formeze o pasta tare. Se ia cu lingura, se da prin faina ,si se formeaza galusti cu mana. Se pun la fiert in apa clocotita, cu sare. Se lasa sa fiarba la foc mic 10 min. Separat, se prajeste 150-200 gr pesmet, la foc mic, cu o lingura de ulei sau unt.Se adauga 4 linguri de zahar si se amesteca bine. Se scot galustile cu o paleta de sita si se tavalesc prin pesmet!
    Guten apetit!
  •  
    • 2487 mesaje
    23 Ian 2007, 14:41
    0 0
    Pupici dulci Missy,abia astept sa pun in practica si o mentiune daca pui si niste nuci prajite si zbrobite fin in pesmet devin si mai yammi.
  •  
    • 44 mesaje
    23 Ian 2007, 16:34
    0 0
    Multumesc miss......sper sa-mi iasa de data asta.....
  •  
    • 4411 mesaje
    23 Ian 2007, 17:15
    0 0
    Cred ca voi face chiar astazi.Multumim pentru reteta Ii fac cu branza de vaci..asa spunea initiatoarea topiculul.E ok nu?
  •  
    • 412 mesaje
    23 Ian 2007, 20:09
    0 0
    da eu stiu altfel de papanasi))care se fac cu branza aromati asa cum ati zis voi..si dupa se prajesc... nu gogosi de alea... se fac asa micuti bilute super buni si se pudreaza cu zahar vanilat..iamii.. vreauuuuuuuu,...dar nu am branza de vaci ca acasa...
  •  
    • 4411 mesaje
    23 Ian 2007, 21:59
    0 0
    eu am facut dintr acestia fierti si imi place cum au iesit.Mai pun si putina dulceata pt a nu sunt dulci mai deloc,in schimb sunt gustosi si ma bucur ca nu a trebuit sa i prajesc.
  •  
    • 13910 mesaje
    23 Ian 2007, 22:25
    0 0
    adevaratii papanasi sint cei din reteta lui mis_smith. ----nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu gogosile alea gaurite se numesc papanasi------
  •  
    • 270 mesaje
    24 Ian 2007, 10:41
    0 0
    Ai dreptate ellado!Varianta originala e cu papanasi fierti.Eu sunt din vestul tarii si la noi gasesti doar fierti.La restaurante ce mai gasesti din aceia prajiti.Am dat peste ei doar cand am venit in Buc.
  •  
    • 1225 mesaje
    24 Ian 2007, 16:17
    0 0
    In reteta am dat cantitati estimative la gris si zahar. In functie de cat e branza de cremoasa, puneti mai mult sau mai putin gris, esential e sa iasa un amestec tarisor, care sa se preteze la modelat cu mana. Si daca va place mai dulce, puneti mai mult zahar in pesmet.
  •  
    • 173 mesaje
    25 Ian 2007, 01:09
    0 0
    O mica precizare nu trebuie sa fie tare compozitia pentru ca la fiert se intareste si mai mult.Gris se adauga atat cat sa absoarba la fiert zerul din branza dar nu mult deoarece grisul il intareste prea mult daca este in exces.
    si sa nu uitati - sa nu fiarba in clocote mari.
  •  
    • 38 mesaje
    25 Ian 2007, 08:34
    0 0
    Hai sa va spun cum fac eu papanasii:

branza de vaci se amesteca cu zahar vanilat, gris (cateva linguri, atat cat sa fie compozitia usoara si sa se desprinda de maini)1 lingura de faina 1 ou intreg si un galbenus.Uneori pun si stafide in compozitie pentru ca sunt mai gustoase.Se formeaza bile (nu foarte mari ca nu sunt estetice).Se fierb in apa cu putina sare.Pesmetul eu il fac intotdeauna acasa: bucati de paine le usuc in cuptor si apoi le dau prin masina de tocat de vreo 2 ori (depinde cat de marunt iti place), apoi il rumenesc frumos intr-o tigaie cu putin ulei (pana devine aramiu).Se pun 2-3 linguri de pesmet in farfurie, papanasii calzi peste pesmet, se presara peste ei cate 1 lingurita de zahar si se toarna din belsug smantana.Bineanteles ca se pot si praji si apoi se poate pune dulceata si smantana.
  •  
    • 2191 mesaje
    26 Ian 2007, 17:40
    0 0

dragamea...nu am zis "Eu nu mananc asa ceva"...doar am precizat ca nu auzisem de reteta asta...si mi s-a parut foarte interesanta (o sa o incerc si eu)..
    si m-am gandit sa scriu si reteta care o stiu eu...pt ca am vazut ca nu mai zisese nimeni de ea..
    so...nu am inteles reactia ta... in fine