FELUL DOI!
-
0 0M-AM SATURAT DE CIORBITE.RETETE DACA PUTETI CAT MAI USOARE DE FACUT SI RAPIDE,PENTRU FELUL DOI.MERSI MULT!
-
Intr-o tava de friptura pune carne de care ai si deasupra legume diverse taiate mare. Sa nu lipseasca ceapa, ardeiul gras, morcovul, telina, cartoful, ciupercile, usturoiul pisat. Cand nu ai timp, cumperi o punga cu mix de legume, ca sunt diverse feluri. Deasupra torni suc de rosii amestecat cu mustar, zeama de la 1/2 lamaie sau portocala, un pic de sos de soia sau Worchestershire (se gasesc la supermarket, sunt minunate, dar nu obligatorii) si condimente: piper, sare, oregano, busuioc, cimbru, nucsoara etc.
Acoperi tava cu folie de aluminiu si dai la cuptor la foc mediu 1 ora (pt pui) sau 1 ora jumatate (pt vita). Dupa acest timp, poti opri focul si scoate folia de pe tava, pt ca sosul sa se mai ingroase in cuptorul cald. Servesti cu verdeata presarata deasupra.
E simplu, rapid si inegalabil de delicios. -
Andreea, eu ma gandesc la tava mea de acasa, care e dreptunghiulara si are latimea un pic mai mica decat a foliei de aluminiu. Bun. Desfasor folia peste tava si o tai putin mai lunga. Apoi, o strang bine peste cele 4 margini ale tavii. Si eventual intep folia in 2-3 locuri.
Alley, sa-ti fie de bine.
Am uitat sa trec in revista si dezavantajele mancarii, dintre care cel mai mare e ca se termina repede. -
Mai exista varianta de orez cu sos Uncle Ben's , fierbi orezul de preferat din aceeasi marca dar merge si orez simplu sau chiar un pilaf usor , fara legume , doar cu ceapa , sosul este gata facut , doar calesti cateva bucatele de carne peste care torni sosul ( sunt de maai multe feluri , chilli , mediteranean ) si mai fierbi un pic , se serveste impreuna cu orezul
Ti-am dat o reteta foarte rapida si gustoasa pentru serile cand nu ai timp de mancaruri mai elaborate
-
Am descoperit de ceva vreme pastele semipreparate de la Baneasa. Adica sint pungi cu diverse tipuri de paste (de ex Penne cu ciuperci, Macaroane cu brinza, Spaghete Carbonara etc) si singurul lucru pe care tb sa-l faci e sa pui continutul plicului in apa fiarta si sa continui sa fierbi inca 6 min (in jur de, scrie pe plic). Sint super bune si ies 2 portii mari dintr-un plic.
-
Ilinka: O sa razi, dar mie varianta cu vita mi se pare cea mai gustoasa. Mie, care urasc vita dupa o perioada in care nu mai stiam cum sa scap de un congelator intreg, mai ales ca e tare, atoasa si nu are dulceata. Iar eu nu ma laud cu cine stie ce masele! Reteta asta minune, recunosc, mi-a fost sugerata de o prietena din SUA, unde se stie ca se manaca foarte mult vita. Asa ca ei pe acolo stiu cum sa prepare aceasta carne pentru a o infragezi si a-i da savoare. Acesta este rolul ingredientelor dulci si al celor acrisoare.
Mariuca: poti sa pui si putin ulei, am mai facut si asa si nu e rau. Dar nu si la carnea de porc.
Alte tipsuri de care uitasem:
-o lingurita de miere (de la inceput)
-o ceasca de vin (alb la pasare si peste, rosu la porc si vita) spre sfarsit, cand carnea deja e moale.
-zeama in care se scalda initial preparatul sa fie in cantitate generoasa (se ia ca etalon o cutie de rosii in conserva cu tot sucul aferent, plus ce udaturi mai sunt in lista)
-niscaiva porumb dulce daca doriti