Mancaruri c va amintesc

•  
    • 793 mesaje
    15 Ian 2007, 16:12
    0 0
    Poate pentru ca am un bebe de aproape 4 luni, mi-a fugit gandul la copilarie...As vrea sa va propun ceva: hai sa ne amintim de mancarurile care ne faceau placere cand eram mici si cele care ne-au marcat copilaria...
    imi amintesc cu placere de rulada de carne si cartofi piure, de cartofii frantuzesti, de painea cu apa si zahar pe care as fi vrut s-o mananc la scara blocului (si bunica imi interzicea ca nu-i frumos, dar toti copii mancau asa ceva).
    La mancaruri "traumatizante" am scapat ca maica-mea nu ne-a obligat sa mancam ce nu ne place si ziceam pas si asteptam a doua zi alt meniu ("supravietuiam" cu uscaturi).Acum pot trece la mancare care nu-mi place:raciturile, sarmalele, tocanita de maruntaie, supa de salata).
  •  
    • 1005 mesaje
    15 Ian 2007, 16:21
    0 0
    Pai sunt asa multe ...mama imi facea orez cu lapte si imi placea asa mult ca mancam o jumate de cratita
    Imi mai amintesc cu multa placere si pofta de salata de rosii de la bunica cu rosii luate din gradina , isi lasa asa o zeama in castron si o beam cu o lingura ca pe ciorba
  •  
    • 686 mesaje
    15 Ian 2007, 16:22
    0 0
    bunica mi le facea: minciunele, langosi, carfofi pai si cand erau prajiti spargea un ou peste si amesteca si iesea un fel de papara, coltunasi cu branza, dimineata imi dadea inainte sa merg la scoala o cana cu ceai sau lapte, un sandwich mi-l taia in bucatele mici( doar eram nepotica ei) si un ou fiert moale si tin minte ca mereu ma patam cu galbenusul acela moale, mai erau merele cu zahar ars deasupra, doamne ce vremuri.
  •  
    • 615 mesaje
    15 Ian 2007, 17:20
    0 0
    Hm!Imi amintesc cu mult drag de mancarea de gutui cu carnita de pui pe care mi-o facea vecina din spatele casei(o batranica taare simpatica si fara nepotei).Am mai mancat de la cineva mancare din aceasta,dar credeti-ma ca am putut sa-mi dau seama de diferenta(ori nu a fost buna,ori m-a marcat asa de tare gustul de atunci).Apoi,eram in culmea fericirii cand ma duceam la matusa mea care,ca sa-mi dea de lucru cat avea de vb cu mama,imi facea cacao cu lapte in care imi inmuia paine si apoi ma trimitea in gradina sa ma joc la un leagan de lemn(din acela care se gasea in librarii,facut din mai multe bare si bile de lemn)si cu niste statuiete de gips pe post de papusi pe care le puneam de fiecare data intr-o geanta de a ei veche in asteptarea unei alte zile insorite cu cacao si leagan.Cacao cu lapte beau si acum,dar nu mai are pic din farmecul de atunci...
    Mancaruri de care sa fug nu am,la fel ca si pe unele dintre voi,mama nu m-a fortat sa mananc ce nu-mi place si totusi imi amintesc o mancare pe care nu o suportam,dar care cam trebuia s-o inghit ca "are multe vitamine" :mancarea de marar.Eu nu am gatit asa ceva si nici nu ma vad incercand!
  •  
    • 4487 mesaje
    15 Ian 2007, 21:02
    0 0
    La mama imi placea paste groase cu branza, cu zahar si scortisoara, apoi orezul cu lapte, biscuitii rasi marunt cu mar ( da imi placea si cand eram un pic mai mare), iar la bunica, imi placea, cand ma trezeam gaseam cana cu lapte si cacao, painea cu unt si diferite dulceturi,(mai ales cea din nuci verzi si cea de capsuni, preferatele mele), checul cu muuulta nuca, gris cu lapte si cu dulceata pe deasupra (yami, yami), ma ling pe bot de pofta. Pacat ca bunica....nu mai este. Dumnezeu sa o odihneasca. (
  •  
    • 10816 mesaje
    15 Ian 2007, 22:25
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 1225 mesaje
    16 Ian 2007, 00:29
    0 0
    Voi ati observat ca pe masura ce inaintam in varsta, gusturile ni se pervertesc? Nimic din ce am mancat in copilarie nu mai are acelasi gust azi!
    Doar la bunica mancam bunataturi, nu-mi placea cum gatea mama! Tot ce pregatea maica era minunat! Dar cel mai mult imi placeau chiftelele de dovlecei, "talmes-balmes", mamaliga cu lapte, sau budinca(,)cu biscuiti inmuiati in ea!

ps: cele care sunteti la dieta, pazea! asta-i un topic de starnit spiritul poftelor!
  •  
    • 793 mesaje
    16 Ian 2007, 11:31
    0 0
    de cate ori citesc raspunsurile voastre retraiesc acele zile senine ale copilariei cand totul avea alte dimensiuni si gust!
    pacate ne facem cu cele care tin dieta
  •  
    • 533 mesaje
    16 Ian 2007, 12:08
    0 0
    Placinta de dovleac!Dar numai cum face tata!El mai intai caleste dovleacul dat pe razatoare in care adauga zahar,putina apa,putina margarina iar la 10 minute dupa ce opreste focul pune scortisoara.Umple foile de placinta si la cuptor.Cind este gata pune zahar pudra!Delicioasa!!!
  •  
    • 13910 mesaje
    16 Ian 2007, 18:08
    0 0
    zaharul candel se pune, ca nu-i mincare gatita? .... dar imi aminteste de copilarie (am mai gasit de citeva ori, dar parca avea alt gust si...nu era insirat pe sfoara!!!)
  •  
    asa
    • 86 mesaje
    17 Ian 2007, 12:34
    0 0
    la bunici gris trecut prin ou,zahar si vanilie si apoi prajit.si mamaliga facuta pe plita cu gem de prune deasupra plus mirosul de mere si gutui din casa bunicii
  •  
    • 841 mesaje
    17 Ian 2007, 14:44
    0 0
    cartofi de ciocolata
    salam de biscuiti
    fidea cu lapte
    prajitura televizor color (hihi inventie a mamei mele cred)
    gris cu lapte
  •  
    • 412 mesaje
    17 Ian 2007, 22:25
    0 0
    duamniii... ce mai mancam eu lapte cu taitei de casa.. lapte cu grish...si dulceata de cirese amare..paine cu apa si zahar.. turte facute pe plita care le inmuiam in "solutie" din apa si zahar....mamaliga coapta pe jar...porumb copt pe jar...iamiiii...ce fain era la tzara.. mancam mere in rola... mai vreauuu
  •  
    • 412 mesaje
    17 Ian 2007, 22:29
    0 0
    imi aduc aminte acum cand facea mamaia mamaliga si dupa fierbea laptele in ceaunul ala.. mai ce gust ii dadea.. ma bateam cu sor`mea de la ceaun))multe erau cand eram mica... acu mii dor de multe... si numa mamaia mea face mancare buna.. mai ale bors cu fasole si cimbru.. lu mama nu ia iesit niciodata asa bun....
  •  
    • 213 mesaje
    17 Ian 2007, 23:30
    0 0
    paine coapta in test
    pui de tara facut pe gratar in test
    colarez
    rata pe varza
    pilaf cu pui de gaina de tara
    macaroane cu branza si zahar
    macaroane cu nuci si zahar
  •  
    • 13910 mesaje
    18 Ian 2007, 10:44
    0 0
    lapte de pasare
  •  
    • 733 mesaje
    18 Ian 2007, 12:02
    0 0
    ooo ce vremuri
    lapte cu gris si deasupra duceata de visine yamy
    oua fripte pe pliata, ficatei pe plita ciuperci pe plita ooooo ce bunataturi
    pe camp la furat de struguri si porumb copt pe jar
    cel mai tare in clasa I-a cand cu prietena mea faceam zahar impreunat cu cacao si il puneam in cornet de hartie si lingeam pana ajungeam la scoala, iar la intoarcere mancam inghetata din aceea la pachet ca untul
    ce vremuriii ...............
  •  
    • 2487 mesaje
    18 Ian 2007, 15:41
    0 0
    Si de la mine:cartofii prajiti cu carne , mujdei de usturoi si mamaliguta pe care le pastrez si azi ca traditie de duminica,savarine si placita cu brinza dobrogeana pe care le cumpara tata de la patiseria din colt si minirulade cu gem de prune de la piine,pateurile cu mere de 2,50 si covrigi calzi,yammy.
  •  
    • 827 mesaje
    18 Ian 2007, 15:59
    0 0
    ciuperci proaspat culese prajite cu usturoi si mult patrunjel
    crema de zahar ars
    orez cu lapte
    paine prajita in ou
    placinta cu cartofi si cu branza sarata
    slanina prajita la foc afara si picurata pe paine cu ceapa
    galuscute din faina cu ou papara
    mamaliga cu slanina prajita si branza de burduf la cuptor

mi-e tare dor de bunicii mei dragi...Dumnezeu sa-i odihneasca...
  •  
    • 412 mesaje
    18 Ian 2007, 16:31
    0 0
    mai fetelor odata mi\a facut si mie matusa de la buzau lapte de pasare cine are reteta_ ca tare era iam iam...