Unde gasesc si eu martipan?

•  
    • 35 mesaje
    13 Ian 2007, 15:24
    0 0
    Hello. Are idee cineva unde pot gasi si eu martipan? Imi trebuie pentru o reteta si nu am vazut pe nicaieri.
  •  
    • 167 mesaje
    14 Ian 2007, 21:41
    0 0
    intr-un timp aveau la supermarketul "La Fourmi" de la Unirea...daca esti din BUC ....K SA NU STAI SA IL CAUTI INTREABA DIRECT PE CINEVA
  •  
    • 35 mesaje
    15 Ian 2007, 15:35
    0 0
    Da, sunt din Bucuresti si stiu unde si LaFourmi (la Unirii la subsol, nu?). Daca gasesc si imi iese retzeta, iti fac statuie
  •  
    • 167 mesaje
    15 Ian 2007, 18:40
    0 0
    YYY...mai bine imi dai o bucatzica..k si eu sunt moartaa dupa martzipan , lol..da ala..mai e unu park la mosilor, intersectie cu Eminescu...cum o iei spre Foisor . Stiu sigur k aveau intr-un timp dar cand am fost ultima oara(mai demult) nu aveau..so good luck
  •  
    • 35 mesaje
    16 Ian 2007, 12:37
    0 0
    Eu il folosesc la turon, o specialitate culinara spaniola, mi-a dat cineva o reteta... A mancat prietena mea si e innebunita dupa el. Si cum la noi nu se gaseste, ma apuc sa fac, asta e...
  •  
    • 35 mesaje
    23 Ian 2007, 17:11
    0 0
    Am fost in LaFourmi si cand ceream martzipan ma trimeteau alea ba la branzeturi, ba la mezeluri, ba la bauturi alcoolice
    Cautarea continua
  •  
    • 2487 mesaje
    24 Ian 2007, 10:45
    0 0
    Buna,m-ai facut curioasa cind am citit topicul tau si dupa intrebari de ce este martipanul am gasit reteta in cartea de bucate daca te incumeti sa il faci in casa.
    200g zahar,
    30g glucoza/15ml zeama lamiie/1lingura otet(oricare din ele)
    100-120g nuci sau alune macinate
    100ml apa
    1pac zahar vanilat
    1lingurita de rom
    Se prajesc nucile sau alunele si se macina.Intr-o craticioara se pun:apa,zaharul,glucoza(sau oricare din celelate variante),se lasa pina se formeaza un sirop bine legat,se incearca sa fie bine legat,adica sa se formeaza o mica biluta elastica intre degete.Se ia de pe foc si se adauga alunele/nucile macinate,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca usor.Se aromeaza cu vanilia,romul ,se poate pune si culoare vegetala.
    Martipanul este o glazura ce trebuie sa fie maleabila la fel ca un aluat,daca este prea tare se mai adauga un pic de rom care se incorporeaza cu mina prin framintare.Se intinde pe o hirtie de copt unsa cu unt,se foloseste imediat altfel se intareste.
    Sper sa iti fie de folos.
  •  
    • 734 mesaje
    25 Ian 2007, 16:27
    0 0
    bim, asta o fi o varianta romaneaasca, dar martipanul veritabil trebuie sa fie din migdale.
  •  
    • 2487 mesaje
    26 Ian 2007, 14:27
    0 0
    Asta am gasit in cartea de bucate, eu nu am facut niciodata,si de mincat nu-mi aduc aminte, la mine a fost curiozitatea,de ex la prajitura de mere pe care am postat-o la topic mi-am inchipuit ca eu sunt prima care foloseste caramelul la glazura mai tirziu am descoperit ca alti o facusera inaintea mea,asa ca in bucatarie cred ca orice ai face cineva a incercat inainte, asta nu face mai mare bucuria unui desert reusit.
  •  
    • 650 mesaje
    29 Ian 2007, 04:06
    0 0
    eu nu-s din bucuresti, dar cred ca o cofetarie care importa dulciuri nemtesti ar avea in mod sigur...langa mozart balls...