SPECIAL--pentru BMG--BIFTEKIA

•  
    • 1744 mesaje
    14 Aug 2003, 08:35
    0 0
    Avem nevoie de carne tocata de vitel,numai de vitel-muschi.!Vreun kil , asa... Vreo doua cepe mijlocii, taiate mititel mititelut,o legatura teapana de patrunjel,1 cescuta de pesmet(grecoaicele il folosesc si pentru chiftele), vreo 2 linguri de rigani(oregan, vreun ousor,1/4 ligurita scortisoara, sare, piper, e bun si maggi secretul gustului, poate chiar mai bun...Se amesteca toate astea si se fac ori ca mititeii ori ca chiftelele, forma nu conteaza asa mult!
    Reteta originala zice ca ar trebui fripte pe gratar.Dar se pot face si in tigaie, desi gustul nu mai e acelasi...Asta e reteta pe care o fac eu, o stiu de la o doamna in virsta, mama unei prietene.Mai exista si altele , dar, sa fiu sincera, asta mi s-a parut cea mai buna, desi ies cam tari...dar nu chiar bombe
  •  
    • 360 mesaje
    14 Aug 2003, 09:48
    0 0
    Multumesc, vreau sa fac o incercare la un gratar la iarba verde!
    ...si nu ma pot abtine sa iti spun ca ai un talent de Ion Creanga cand ne postezi retete! Esti o scumpa si ma bucur sincer ca am intalnit niste femei adevarate si minunate ca voi! Si mai ales mi-e drag de voi, cele de peste mari si tari, am fost si eu plecata si stiu cum e!
  •  
    • 1744 mesaje
    14 Aug 2003, 09:52
    0 0
    Iubita, eu sint in Romania Prin strainataturi am fost o singuara data, pentru 10 zile
    Multumesc pentru cuvintele frumoase, esti o dulce!
  •  
    • 420 mesaje
    14 Aug 2003, 15:30
    0 0
    am si eu o retzeta de BIFTEKIA SCARAS, dar cel mai bine e sa fie fript la gratar cu carbuni

1/2kg vita nici slaba, nici prea grasa
    1/3 cana pesmet
    4 catzei usturoi zdrobit
    1 ceapa
    1-2 oua
    1 leg. patrunjel
    4 linguri ulei masline

sare, piper, oregano

amesteci toate ingredientele si formezi micii, dar putin mai lungi si mai subtiri. mie-mi place sa combin si cu carne de oaie!!!!!!
    ii servesti cu zeama de lamaie!
  •  
    • 420 mesaje
    14 Aug 2003, 15:31
    0 0
    achamot, unde ai invatat sa gatesti mancaruri grecesti daca ai stat doar 10 zile? de ce nu vii in concediu aici, in insule?
  •  
    • 360 mesaje
    14 Aug 2003, 15:33
    0 0
    Lulu, multumesc frumos!
    Achamot, am inteles eu gresit din graba cu care "navighez".Sunt la serviciu..
    Si imi mentin aprecierile, sunteti niste femei de nota 25! V-am pupat si mi-e pofta de mor de biftekutz la gratar!! Da Doamne sa fie pofte "de alea"...
  •  
    • 1744 mesaje
    14 Aug 2003, 22:30
    0 0
    lulu, koukla mou, lucrez la o firma de soft greceasca, inainte tot pentru greci am lucrat, ca asta mi-e meseria, sint translator de ``gretseasca``, am o caruta de prieteni greci, ``elefantul`` e tot grec...de vreo 10 ani tot printre ei ma-nvirt, am o caruta de amice grecoaice...si n-am putut cind m-am delectat cu mincarurile lor sa nu intreb si cum se fac si sa cer sa si asist cind se ``produc`` minunile astea pline de calorii...in afara de un singur fel al bucatariei elene care e bun, dar nu ma dau prea tare-n vint dupa el:kotosoupa, adica supa de gaina , ca parca are prea mult orez dupa gustul meu...
    As pleca eu in concediu dar am o caruta de treaba
    Asta-i tot misterul
  •  
    • 420 mesaje
    14 Aug 2003, 23:36
    0 0
    kotosupa lasa de dorit! eu o gatesc, dar n-o servesc!
  •  
    • 1744 mesaje
    15 Aug 2003, 06:43
    0 0
    E buna doar cind ai gilci sau e super frig afara si doar daca ai o foame de lup...altfel, nu prea bat prea mult orez, si prea e ``cheala``...iar daca incerc sa o ``imbogatesc `` mi se spune:``Asta e buna, dar nu e koposoupa``... Asa ca m-am resemnat, o gatesc doar la cererea expresa si nu ii pun nimic in plus...Dupa mine, parca e pilaf lichid
  •  
    • 1744 mesaje
    15 Aug 2003, 06:44
    0 0
    Lulu, in ce insula esti?
    V-am pupacit pe toate!
  •  
    • 420 mesaje
    15 Aug 2003, 16:55
    0 0
    acum in ATHENA, dar soacra-mea are un hotel la marea ionica! soacra-mea........hai, ca mi-am stricat singura ziua cu zgriptzuroaica!am stat 2 luni anul asta si am crezut ca e cosmarul vietii mele! m-am distrat mai bine cu ai mei in Mamaia!
  •  
    • 1744 mesaje
    15 Aug 2003, 17:26
    0 0
    Lulu, pui mic, daca stiam ca-ti stric ziua, nici nu mai intrebam
  •  
    • 360 mesaje
    16 Aug 2003, 10:37
    0 0
    Lulu, nu mai pune la suflet, iti spune un suflet chinuit de aceeasi problema. Bucura-te de sotul si de copilul tau si, mai ales, de cerul incredibil de albastru al Atenei...Va pup, week-end minunat ca si voi!