linte

•  
    • 218 mesaje
    11 Ian 2007, 23:56
    0 0
    salata de linte!o bunatate!cu masline,ceapa,sare,piper,verdeata si un pic de ulei...
  •  
    • 1070 mesaje
    12 Ian 2007, 09:51
    0 0
    Uite, chiar o s-o incerc....!
  •  
    • 1077 mesaje
    12 Ian 2007, 10:10
    0 0
    Cum preparati lintea? Am mancat la un restaurant arabesc cu mult timp in urma si de curand am luat linte rosie la pachet de la supermarket, in ideea sa o gatesc. Aveti vreo reteta? Va multumesc.
  •  
    • 366 mesaje
    5 Feb 2007, 08:56
    0 0
    buna! o gatesti exact in sistem ca si fasolea uscata,supa sau fel.II.,fierbe mai repede,si nu esteasa gazoasa
  •  
    • 584 mesaje
    9 Feb 2007, 20:46
    0 0
    Eu prepar lintea cum m-a invatat cumnatul meu, care este italian, o pun la inmuiat cu cateva ore inainte, apoi arunc apa si o fierb in alta apa,la foc mic, cu o ceapa tocata fin si foarte putina sare....Dupa ce fierbe bine o scurg si adaug sare, ulei de masline si usturoi pisat (dupa gustul fiecaruia)....si deasupra zarzavat verde tocat. Iese....super!!
  •  
    • 9835 mesaje
    10 Feb 2007, 11:16
    0 0
    lintea decorticata (split mung beans) nu trebuie pusa la inmuiat, fierbe rapid si categoric nu face gaze.

se poate pregati exact ca orezul (cu legume sau ca garnitura la friptura).

se mai poate folosi in loc de cartof, la diverse salate de iarna sau vara.

o reteta verificata, foarte gustoasa, este salata indiana de pui, care se face cu linte. (sosul, desi nu contine pic de ou sau ulei, aduce la gust cu maioneza).

INDIAN CHICKEN SALAD
    1. o cana mare de iaurt mai gros (nu gras, "gros")
    2. 1 1/2 cana castravete curatat de coaja, ras
    3. 1/2 lingurita boia (iute si/sau dulce)
    4. 1/4 lingurita chimen (de preferinta, macinat)
    5. 1/2 lingurita sofran de india (turmeric)
    6. 1 lingurita sare
    7. 1 lingurita zahar
    8. un piept de pui fiert, racit, taiat cubulete
    9. 1/2 cana linte fiarta si racita
    10. 2 cani broccoli si/sau conopida
    11. 2 fire ceapa verde, tocate
    12. 1 cana castravete, cuburi
    13. 1 cana morcov ras
    14. o mana de nuci maruntite

A. Se amesteca primele 7 ingrediente pentru a face sosul.
    B. Sosul se amesteca cu restul ingredientelor. Se tine la frigider minimum 30 de minute inainte de servire.
  •  
    • 584 mesaje
    13 Feb 2007, 09:38
    0 0
    donna_imobile, suna super reteta, vreau sa o incerc si eu....doar ca nu sunt sigura ca voi gasi la mine in oras sofran de India... Merge oare si fara ala?
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Feb 2007, 16:05
    0 0
    nu cred ca iese la fel de bun - taman turmericul asta (un tip de sofran mai ieftin) da gustul ca de mustar-maioneza al sosului.

in bucuresti, turmeric se gaseste in magazinele alimentare arabesti - daca locuiesti intr-un oras mai maricel, cu siguranta exista astfel de magazine si la voi.