va rog reteta tort usor de facut
-
0 0Salut,
are cineva o reteta de tort usor de facut? sunt incepatoare si as vrea sa fac un tortulet, preferabil cu ciocolata sau cu fructe (citrice).
Multumesc anticipat. -
buna bumerang
cel mai usor tort pe care l-am facut vreodata e cel cu piersici de la dr qetker e in cutie ,ai acolo tot ce trebuie mai cumperi doar o smantana mare si un compot de piersici si gata.se face f usor,nu ai ce sa gresesti si mai important nu se coace deci nu ai cum sa-l arzi.si in 15 min e gata si apoi il ti la frigider 3 ore si asta e pofta buna!sper sa-ti fie de folos -
eu nu cumpar niciodata blat din comertz ca numai dumnezeu stie ce contzine asa ca fac eu blatul de tort...nu e greu...
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
2 gr praf de copt
preparare:
se separa albusurile si se bat spuma,cand spuma e deja tare se adauga zaharul si se mai bate putzin....pe urma se adauga galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt
se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor la foc potrivit cam 30 minute.se poate controla cu o scobitoare(daca nu s-a lipit pe ea nimic inseamna ca blatu este copt)
dupa ce s-a copt si s-a racit il tai in 2-3 (cate vrei)discuri
se poate umple in diferite moduri...
frisca batuta spuma amestecata cu ce fructe va plac(banane,portocale,mandarine,nectarine,,kiwi...)
deasupra se orneaza cu frisca si cu fructe
daca ai nelamuriri potzi sa ma mai intrebi -
tort de mere. Tapetezi cu zahar ars o tava. Pui jumatati de mere in tava (fara cotoare)cu putin unt, scortisoara. Astepti sa se inmoaie apoi torni deasupra un aluat de pandispan (6 oua, 6 linguri de zahar, 6 de faina, zahar vanilat) pui la cuptor. Cand se coace il rastorni si il decorezi cu frisca (mie imi place fara)
-
Iata reteta de tiramisu fara cuptor!
Ingrediente: piscoturi
cafea tare
5 oua
200 grame brinza mascarpone
4 linguri zahar
jumatate ceasca lichior cafea
Prepararea cremei:
Se bat cele 5 albusuri spuma si se amesteca cu zaharul.
Se bat cele 5 galbenusuri pina se intaresc si se amesteca cu brinza. Se poate folosi orice tip de crema de brinza, nu neaparat mascarpone ca in reteta originala.
Se omogenizeaza cele 2 compozitii si se agauga si lichorul.
Ca o varianta mai simpla se poate folosi crema de Tiramisu din comert (Dr. Oetker), dar parerea mea e ca n-are nici un gust.
Cafeaua se pune intr-un bol astfel incit sa putem trece fiecare piscot prin el. Dupa ce le trecem prin cafea, asezam piscoturile intr-o forma de preferinta dreptunghiulara. Dupa primul strat de pisocturi se pune crema, apoi iar piscoturi trecute prin cafea, iar crema pina terminam piscoturile sau crema, iar ultimul strat trebuie sa fie de crema.
Se da la frigider pentru minim 4 ore si la servire se orneaza cu pudra de cacao si scortisoara.