budinka cu branza

•  
    • 12 mesaje
    8 Ian 2007, 19:35
    0 0
    Nu mai stiu cine a zis k a facut budinca cu branza..Vreau si eu reteta va rooog|
  •  
    • 2487 mesaje
    9 Ian 2007, 09:44
    0 0
    Nu sunt eu cu pricina dar iti dau reteta pe care o fac eu poate iti place.Ai nevoie de paste scurte sau spaghete pe care le rupi in bucati mai mici(1/4),brinza cam un castronel, telemea de vaca ,ulei sau unt ,2-3oua,2ling de zahar, zahar vanilat si esenta de vanilie.Se fierb pastele cam 10 min,se scurg .Separat in castronelul cu brinzica pui zaharul,vanilia si esenta de vanilie, bati ouale si le amesteci cu totul.Se unge o craticioara cu ulei se pun pastelesi se pune peste un pic de ulei sau unt topit, amestecul de brinza si se amesteca bine pina ce brinza se distribuie uniform,dai la cuptor pina ce deasupra se formeaza o crusta aurie.
  •  
    • 4487 mesaje
    9 Ian 2007, 09:56
    0 0
    Eu stiu alta reteta pe care o mancam in copilarie si...ce as mai manca acum, dar....se depune cam mult pe tine. Dar sunt gustoase.
    Fierbi paste groase, spaghete mai groase, melci, cam orice fel de paste numai sa fie mai groase. Separat iei branza telemea si o farami, dar nu de tot, ci bucatele mai mari, cam cat o cireasa, sa zicem asa. Branza asta o rastorni peste pastele fierte si scurse de apa, apoi pui zahar, cam o cana, de preferat zahar brun, apoi scortisoara. Si amesteci toate ingredientele. Crede-ma, mie personal mi-au placut foarte mult.
    Daca o vei face...Pofta buna!!!

P.S. Am uitat sa-ti spun ca pui neaparat unt. Asta apreciezi tu, la cate paste ai fiert. si pui untul in pastele fierbinti.
  •  
    • 267 mesaje
    9 Ian 2007, 11:09
    0 0
    akyna ti-am raspuns la topicul "ce gatim maine?2".
    scuze de intarziere.
  •  
    • 3198 mesaje
    9 Ian 2007, 12:24
    0 0
    La reteta initiala (cu muuuuuult mai mult zahar!!!) incercati sa adaugati stafide.
  •  
    • 615 mesaje
    9 Ian 2007, 14:19
    0 0
    Si niste nuci pisate?Uaaauuu!A nu se urca pe cantar dupa aceea!