ce gatiti miine? 2

•  
    • 2487 mesaje
    6 Ian 2007, 15:38
    0 0
    Buna va invit sa ne sfatium si anul acesta in spinoasa intrebare "ce mincam". Gabici sa nu te superi pe mine dar dureaza prea mult pina se incarca cele 2090 postari la primul topic.Si o intrebare ,cum se face supa de mere? Eu am gatit ieri, ciorbita din purcel afumat cu multe legume si fasolica boabe tot cu afumatura,la desert fructe si fursec" nuci" de la revelion.Iar miine nu i-mi fac griji la mine acasa meniul de duminca e fix,cartofii prajiti cu carne de pui sau purcel,mujdei de usturoi si mamaliguta,la fel 1, ciorba de carne sau mamaliga cu crema de brinza .
  •  
    • 4411 mesaje
    6 Ian 2007, 16:12
    0 0
    Eu n am mai gatit de la Craciun.si nici nu planuiesc..poate m o tenta ceva pe aici

ah..am uitat..am facut de revelion somon si legume la gratar ..bune bune
  •  
    • 3198 mesaje
    6 Ian 2007, 19:53
    0 0
    Eu am facut niste paste divine. Apropo, au aparut paste integral din porumb, identice la gust cu cele din faina, insa nu au gluten, deci nu se vor mai lipi. Sunt super.
    Sosul pt paste (1 punga normala): calesc in 5 linguri de margarina ciupercile dintr-o cutie, 200 g sunca si un pic mai tarziu usturoiul pisat dintr-o capatana micuta. Adaug o cutie mare de smantana nu prea grasa, oregano, piper, delikat si, negresit, busuioc suficient. La las pe foc mic fara clocote 3-4 minute, apoi le adaug peste paste.
  •  
    • 13910 mesaje
    6 Ian 2007, 23:08
    0 0
    pt miine cel mai simplu lucru : gratar (ca mirosea azi pe scara si mi s-a facut o pofta, de numa'numa!) : ceafa si cotlet de porc, piept, ciocanele si aripi de pui (dupa gusturile fiecaruia) cu garnituri diverse : orez rosu, legume, spanac (asta pt. moi, ca nimeni nu-l ageaza) si, pt ca beauty a pomenit de usturoi, o sa fac si mujdei (sa alung vampirii).
  •  
    • 267 mesaje
    8 Ian 2007, 13:27
    0 0
    LA MULTI ANI evelor.
    Bine v-am regasit si pe acest an si sper sa fie mai bun pt toate.
    Vreau azi sa fac o ciorbita de pui si ardei umpluti ca mi s-a cam luat de atata purcel si afumaturi, iar ca desert o budinca cu branza.
  •  
    • 12 mesaje
    8 Ian 2007, 16:47
    0 0
    Salut!mmmmm cum o fi budinca cu branza!!As vrea si eu reteta
  •  
    • 1562 mesaje
    8 Ian 2007, 17:12
    0 0
    beauty, de unde ai luat pastele si cum se numesc?
  •  
    • 3198 mesaje
    8 Ian 2007, 17:33
    0 0
    Iete ca n-am retinut... Nici nu cred ca am citit numele. Si bineinteles punga e de mult la Glina... Oricum, erau ca niste macaroane groase taiate piezis in bucati de vreo 5-6 cm. Ceva mai galbene. O sa le vezi pe piata.
  •  
    • 1118 mesaje
    9 Ian 2007, 03:29
    0 0
    pastele taiate piezis se numesc: penne

excelente sunt si-n salate
    -o conserva de ton, masline negre putin ardei rosu cuburi si maioneza. condimente dupa gust
    - sau garnitura la fel de fel de chestii cu sos
  •  
    • 3198 mesaje
    9 Ian 2007, 09:50
    0 0
    La reteta de paste cu ton, adaugati si castravete proaspat si coreiandru macinat. Mai, e o salata minunata, intr-adevar, v-o spun cu toata foamea!
  •  
    • 517 mesaje
    9 Ian 2007, 10:41
    0 0
    buna
    si LA MULTI ANI!

ce am mai gatit, sa va zic, cu toate ca dupa sarbatori, parca nu mai ai chef de nimic.
    voi nu sunteti la fel???? cred ca da

am facut duminica o ciorba de coasta de porc acrita cu zeama de varza
    pui intreg la cuptor cu piure
    si mancarica de castraveti murati cu carne de porc

cu toate ca mai am din ele, pt azi as vrea sa fac o salata verde cu cascaval pane.
  •  
    • 615 mesaje
    9 Ian 2007, 10:55
    0 0
    Mmmmm,ciorbitza taraneasca de vacuta cu bors si dreasa cu smantana,ciulama de pui cu mamaliga,adica ceva cu care-mi las vecinii cu ploaie-n gura pt ca locuiesc in Ardeal si aici nu se fac ciorbe acre...stau la parter si ma distrez de fiecare data cand vad vecinii intrand in bloc cu narile maaaari,probabil intrebandu-se a ce miroase....
  •  
    • 267 mesaje
    9 Ian 2007, 11:07
    0 0
    Reteta este foarte simpla: se fierb macaroanele, se dau prin jet de apa pana se racesc ca sa nu se lipeasca si cat timp se scurg, dam branza prin razatoare si batem 3 sau 4 oua intregi bine de tot cu zahar tos si vanilat, coaja de lamaie,portocala si arome ce avem prin casa.
    Unge-m o tava sau un vas iena cu ulei, adaugam macaroanele amestecate cu branza si dam la cuptor.Cand a inceput sa se rumeneasca adaugam ouale batute.
    E gata dupa ce s-a rumenit frumos.
    E foarte buna calda, dar si rece.
    Nu ma intreba cantitatea de branza ca nu stiu asa exact, eu pun din ochi. Cam 1/2 kg la un pachet macaroane dela mare.
    Sper sa-ti iasa ca nu-i greu.Sa ma anunti.Pofta buna.
  •  
    • 351 mesaje
    9 Ian 2007, 16:13
    0 0
    Buna,fetelor!La multi ani!
    As vrea si eu reteta de castraveti murati cu carne de porc,va rog!Si,daca stiti ceva sos care se poate asorta la snitelele din soia v-as ramane indatorata.
  •  
    • 351 mesaje
    9 Ian 2007, 16:14
    0 0
    Am uitat sa va intreb.Exista posibilitatea accesarii la '' ce gatiti maine'' 1 ?
  •  
    • 351 mesaje
    9 Ian 2007, 16:16
    0 0
    Stornez ultima intrebare.L-am gasit mai jos.Paa!
  •  
    • 2487 mesaje
    9 Ian 2007, 16:43
    0 0
    Draga ,mama face mincarica din asta, pune castraveti la fiert fara coaja ,taiati feliute mai groase si face un sos din ceapa,sos de rosii si carne ,le combina si pune la sfirsit verdeata.GABICI CUM SE FACE SUPA DE MERE? te rog frumos,daca nu fetele cine ma ajuta si pe mine ca sunt mare amatoare de bunatati din mar.Beauty am gasit reteta ta pe paste in libertatea supliment si chiar am sa incerc diseara.
  •  
    • 2487 mesaje
    10 Ian 2007, 16:04
    0 0
    Fetele am facut reteta de salata de iarna cu paste pe care apostat-o Beauty, super buna,am pus in loc de ton un rest de friptura de purcel,yammy,usora si satioasa,merita incercata.
  •  
    • 517 mesaje
    10 Ian 2007, 16:58
    0 0
    eu fac altfel mancare de castraveti murati
    prajesc carnea, dar nu de tot, mai mult inabusita, o scot si in acelasi ulei calesc ceapa si morcov, apoi pun bulion sau rosii in bulion, carnea si putina apa. cand da in clocot, pun castravetii taiati felii rotunde, mai pun apa si las sa fiarba.
    desigur delikat, piper, marar.
    eu las castravetii asa cum sunt ei, nu ii tin in apa inainte, e acrisoara dar e super gustoasa

puteti sa incercati
  •  
    • 4411 mesaje
    10 Ian 2007, 18:29
    0 0
    Eu am facut o ciorba de vitel acrita cu lamaie.E f buna si usoara.